Kvelden før kvelden: Alle tror på seier! – ØIF Arendal

Kvelden før kvelden: Alle tror på seier!

Det er kvelden før kvelden, og i morgen er det høstens viktigste kamp. Da skal vi kjempe om å komme til Oslo Spektrum. Historien kjenner vi alle. Vi tok vårt første gull i historien i Oslo den 30. desember 2014. Det var bedre enn julekvelden det året. Vi fikk heder og ære, og hele 2000 arendalitter dro til Karl Johans gate og det var sabla god stemning. Medhus tok det han skulle, og vi viste en attityd som vi aldri før har sett.

I morgen kan vi komme dit igjen, og forventningene er allerede i taket. Vi har snakket med en hel haug om hvordan det går. Svarene er forskjellige.

Vi startet med Svermens Kari Sunde

– Jeg tror det blir over 200.

Men Kari, vi spurte om hva du tror sluttresultatet mellom Haslum og ØIF Arendal i morgen?

– Aha. Det har jeg sagt til flere i hele dag. Jeg tror det blir 25-28 og at vi går til Oslo Spektrum.

Oki, og hvor mange blir det fra Svermen i morgen?

– Vet du hva, vi blir over 200!

Sportslig leder Per Carsten Michelsen, hva tror du?

– Vi slår Haslum på bedre attityd. Vi løper mer, vi skyter hardere og i tillegg har vi Norges beste supportere med oss i morgen. Når de sitter samlet, lager de bedre lyd, og det skal vi se i morgen. Både supportere og spillere har bestemt seg for at vi skal til Oslo Spektrum 29. desember.

Tør du tippe noe resultat?

– Det får du ikke av meg i kveld, men jeg vil være helt klar på at vi ikke reiser til Bærum for å tape. Vi skal vinne denne kampen!

Preben Vildalen, hvem tror du vinner i morgen?

– Helt klart Magnus Carlsen. Neida, han har spillefri. Jeg har troen på ØIF Arendal. At Erlend Mamelund er ute øker sjansene betraktelig. Jeg ønsker gutta hell og lykke.

Idrettskretsens og styremedlem i ØIF Arendal Karete Johansen har vi også snakket med. Hva tror du om kampen, Karete?

– Mine spådommer er at Trygve Røisland klar seg naken igjen etter at seieren er et faktum. Marinko klikker på dommeren. Heia griner av glede. Josip går i spagaten. Kari Sunde og Leif Gautestad gifter seg i garderoben mens spillerne tar en viking. Neida, jeg tror kort og godt på seier. Det blir tøft, men vi får det til.

Et annet styremedlem i ØIF Arendal er Siv Vøllestad Larsen. Hva tror du Siv?

– Jeg vil først poengtere at jeg ikke er noen født optimist, jeg er realist.

OK, hva tror du om kampen i morgen?

– Jeg tror vi vinner!

Arendals beste på tepper, vi snakker selvfølgelig om Reidar Christensen, har vi også snakket med.

– Hvis de spiller i nærheten av hvordan de presterte mot Kolstad på søndag, så er cupfinalen et faktum. Blir det i nærheten av noe av det vi har sett av halvgode prestasjoner tidligere i år, så blir det nok en lang vei hjem i de fem bussene pluss spillerbussen. Men jeg har troa. Hele jula står nå og faller på den kampen i morgen, så jeg krysser virkelig fingre og tepper på at dette går bra.

Svermens svar på Cameron Diaz, Bente Christensen slenger seg også med på ekspertpanelet som mener noe om kampen. Hva tror du Bente?

– Jeg tror det blir en spennende kamp, men at våre ØIF-gutter vinner til slutt.

Og hvem tror du blir banens beste?

– Der tror jeg helt klart på at vi fortsetter der vi slapp på søndag. Helt klart Eirik Heia Pedersen!

Til slutt har vi snakket med daglig leder i Norsk Topphåndball, Hein Barthold. Hvor mange tror du finner veien til Nadderud Arena i morgen?

– Jeg tipper 1090. Det er et fint tall for en skikkelig cupbatalje. På den annen side håper jeg at jeg tipper litt forsiktig.

Kommer du selv til Nadderud Arena i morgen?

– Jeg er ringside. Ser godt uansett hvor jeg sitter eller står i den hallen.

Hvordan blir sendingen for de som ikke kan være tilstede i morgen?

– Dette er en kamp som sendes på handballtv.com. Så åpent uansett hvor du måtte befinne deg i verden. Sejersted har kommentert mange av kampene.

Hvis vi vinner i morgen, når starter billettsalget gjennom ØIF Arendal?

– Billettsalget er åpnet allerede, men klubbens eget felt avklares på møte med klubbene 21. november.

Takk til alle som svarte på denne intervjurunden. Vi ses i Nadderud Arena i morgen klokken 19:00!