– Samarbeidet mellom forsvaret og meg blir stadig bedre. – ØIF Arendal

– Samarbeidet mellom forsvaret og meg blir stadig bedre.

Vi tok en prat med vår nye målvakt etter kampen i går. Vi snakker selvfølgelig om Cesar. Han hadde en god kamp i buret mot Kolstad. Først spurte vi ham om hvordan det går med samarbeidet med forsvaret, som igjen fører til bedre og flere redninger.

– Samarbeidet mellom forsvaret og meg blir stadig bedre. Jeg er en keeper som er avhengig av at forsvaret jobber bra og at vi forstår hverandre, samtidig som jeg noen ganger også går etter hva instinktene mine sier. Jeg går mye på intuisjon på hvor jeg tror at dk.

Hvordan gikk det i Brasil med landslaget ditt i forrige uke?

– Det gikk veldig bra! Vi har ny trener og det har også kommet inn noen nye spillere. Disse byttene er helt normale etter et OL, og vi må alt nå begynne å tenke på Tokyo i 2020. Vi har mange unge og lovende spillere født i årene mellom 1995 og 1997, så dette blir bra! Jeg er nå en av de eldste og mest erfarene på landslaget (født i 89, red anm), og dette er noe helt nytt for meg.

Hva tror du om kampen mot Haslum?

– Det er bra fokus i laget på å prestere optimalt. Jeg er sikker på at det blir en veldig hard kamp. Dette henger sammen med at det både er semifinale og bortekamp. Begge lag vil selvfølgelig til Oslo Spektrum, men etter å ha kjent litt på stemningen i ØIF Arendal, de andre spillerne og alle rundt klubben, så kan jeg vanskelig forestille meg at noen ønsker seg til Spektrum mer enn oss. Jeg har jo sett bildene fra cupfinalen i 2014, og det ser helt fantastisk ut. Jeg vil oppleve det samme. Ellers er det helt grunnleggende håndball og fokus som må til for at vi skal slå Haslum. Vi må spille bra og konsentrere oss om vårt spill. Og så er jeg opptatt av at vi må nyte hvert sekund av kampen. Det at det blir mange fra Arendal på tribunen, gir oss ekstra glød til å prestere ekstra godt.

Hvordan er oppkjøringen for deg som målvakt frem til onsdag klokken 19:00?

– Oppkjøringen til denne kampen blir som alle andre, det er jo tross alt «bare en kamp» til. Hvis vi henger oss alt for mye opp i at det er en semifinale så er det mye mulig at ting ikke går som vi håper og ønsker. Jeg forbereder meg på samme måte til alle kamper, uavhengig om det er mot Guatemala, Haslum eller Frankrike. Jeg ser på video og analyserer motstanderlaget og følger treningsrutinene som vanlig. At dette skjerpes litt ekstra denne gangen er opplagt, men vi har like stort press på oss foran alle kamper – vi går alltid for å vinne.

Helt til slutt, hvordan er overgangen fra brasiliansk mat, til spansk mat til norsk?

– Det går fint. Charlotte, min samboer lærer meg alt om norsk mat. Her går det i kjøttkaker, kompe fra Froland, selvskutt elg fra David Svenningsens indre kammer i frysa, og ikke minst en skikkelig klatt med torskerogn fisket rett utenfor Havsøya. Jeg har smakt alt, og dette er helt på høyden med feijoada og Churrasceria, på Fogo de Chao i Sao Paulo.