– Hele håndball-Norge drømmer om finale i cupen den 29. desember i Oslo Spektrum mellom ØIF Arendal og Elverum – ØIF Arendal
Glad for klassesignering!

– Hele håndball-Norge drømmer om finale i cupen den 29. desember i Oslo Spektrum mellom ØIF Arendal og Elverum

Grattis, Marinko, det var en herlig seier i kveld mot Kolstad!

– Ja, i dag spilte vi bra. Det var en herlig seier. Bra attityd. God stemning. Håndball på sitt beste. Det var litt spennende – og vi vant. Jeg er veldig fornøyd. Jeg er for å si det mildt, godt over middels fornøyd. Guttene leverte i dag.

Hvem leverte best?

– I tillegg til publikum må jeg si Kenny Ekman. Han var bunnsolid i forsvar, han gjør en glimrende kamp. August får det virkelig til i dag. Cesar får spillet til å fungere med forsvaret i dag. Men det var Eirik Heia Pedersen som var banens suverent beste. Han spilte virkelig helt fantastisk. Klasse, sier jeg bare.

Vi merker at du har mye på hjertet, men nå dreier alt seg om onsdag. Da skal vi møte Haslum i Nadderud Arena. 

– Ja, det blir en fantastisk kamp. Hele håndball-Norge drømmer om finale i cupen den 29. desember i Oslo Spektrum mellom ØIF Arendal og Elverum. Det er prentet inn i pannebrasken på alle spillerne våre da de gikk i dusjen i dag. Vi skal vinne, selv om sjansene er bare 50/50 for at det går.

Jasså, så pessimistisk som fifty-fifty?

– Det er helt åpent hvem som vinner. Haslum er et dårlige lag enn oss, de har hjemmefordel og vi kommer til å eie tribunen hvis folk møter opp og har stemmebåndene intakt. Altså, dette er helt åpent. Her kan virkelig alt skje. Men vi er veldig godt forberedt og vi skal til Oslo Spektrum!

Hvem skal vi passe på?

– Jeg må si hele laget. Det er mange som ønsker å vise seg frem til onsdag. Simen Schønningsen gjorde syv mot Drammen i kveld. Sebastian Barthold har vi aldri helt klart å temme, han hadde fire. Anders Røe hadde syv, men han er enklere å stoppe. I tillegg er Sander Øverjordet en passe god spiller. De som vi trolig slipper å passe på er vår gamle, men unge venn Eirik Köpp og Erlend Mamelund. De er sannsynligvis ute med skader.

Hva tror du om rammene rundt kampen?

– Det er en håndballhall som er nesten like bra som vår hjemmearena. Alt det tekniske som bra lyd, lys og gulv er sånn som vi skal ha det foran en så viktig kamp. Bærumstilskuerne er ofte medgangsupportere, så jeg tipper vi kommer til å regjere på tribunen. De var 700 der i kveldens kamp, mens vi hadde 1200. Det som skjer med Svermen på bortekampene er at de mister hemningene, og skriker og hoier utrolig bra for å gi våre gutter et boost. Jeg tror vi kommer ti lå se ekstra bra support fra alle som er med fra Arendal. I tillegg er det Håvard Kleven og Lars Jørum som skal dømme kampen, og de er det høyeste rangerte dommerparet av alle norske håndballdommere.

Og hva blir resultatet?

– Jeg tror det blir forholdsvis lite mål, og tøff håndball. Vi vil til cupfinalen, og jeg har samme følelsen foran denne kampen som vi hadde før semifinalen mot Elverum i 2014 da vi vant og kom til Spektrum. Nå gjelder det altså igjen. Jeg tror vi vinner, men hvor mye har jeg ikke anelse om.

Hva vil du si til alle som kommer fra Arendal til Nadderud Arena?

– Sett dere samlet, kle dere i rødt og svart. Jeg sier som Beastie Boys: “Make some noise”.

Lykke til på onsdag, Marinko Kurtovic!