Jørn Holmestrand: – Tidenes gratistur til Bærum – ØIF Arendal

Jørn Holmestrand: – Tidenes gratistur til Bærum

Cupfinalen 2014 var jo helt vidunderlig. 2000 arendalitter kom til Tigerstaden og så at vi tok vårt første gull, og selveste kongepokalen ble gitt av en smilende statsminister Erna Solberg.

Vi har tatt en prat med Svermens åndelige, og ikke minst demokratisk valgte president, ingen ringere enn alltid smilende Jørn Holmestrand.

Hvordan går det, Jørn?

– Herlig, herlig. Jeg har vært og inspisert Østlandet et par dager. Jeg har vært på kurs. Og i tillegg til å forberede inntoget av håndballsupportere som skal støtte opp om laget vårt onsdag, har jeg tatt buss for å kjenne litt på stemningen på E18.

Ja, har du kontroll? Får alle hver sitt buss-sete fra Arendal til Haslums hjemmearena Nadderud arena?

– Det skal jeg love deg. Vi har fått til litt av en sponsoravtale. Takket være Ugland Eiendom, Th Breedesen Varme og Bad, Castelle og Adax kommer alle seg gratis til Bærum med kampbillett. Og ikke nok med det, uansett utfall får alle lov å sitte på gratis hjem igjen. Vi fikk nemlig et spørsmål om det. Om det var sånn flypriser hvor det var sykt billig den ene veien, og dyrt den andre. Men neida, her får vi i pose og sekk, selv om vi ikke har kommet til første søndag i advent engang. Og vi har plass til alle.

Dette har du jobbet mye med?

– Vet du hva, dette har gått som en drøm. Alle jeg har snakket med har jo gode minner fra sist gang vi vant noe skikkelig viktig i Oslo-området. Altså, alle vil jo at vi skal komme oss til Spektrum. Det er det som ungdommen kaller «good times». Altså minnene fra cupfinalegullet vårt sitter som klistret til en av de store opplevelsene i livet. Og nå skal vi gjøre hva vi kan for at det skjer igjen. Gutta våre kommer til å få vår beste støtte, og jeg skal love deg at det blir litt av en håndballkamp i et glimrende anlegg i Bærums beste østkant.

Vi tok også en prat med en av sponsorene til turen til Østlandet, Jan Sigurd Otterlei. Du er jo rimelig interessert i håndball. Hva tror du om kampen, Jan Sigurd.

– I kampen kan alt skje. Det som jeg vet er jo at vi har hatt godt tak på Haslum på deres hjemmebane. Så jeg tror dette skal gå. Jeg vil til Spektrum. Det var mer enn gøy sist.

Tør du tippe sifre?

– Jeg tror ihvertfall vi vinner. Dette blir tidenes gratistur til Bærum!

Du er med og sponser spleiselaget med å få arendalittene trygt frem til Bærum. Hvorfor gjør du det?

– Det er flere grunner til det. Gjennom flere års analyse av Haslums bestemann denne sesongen, jeg snakker selvfølgelig om Eirik Köpp, så vet jeg det at hvis Eirik scorer på første forsøk, så gjør han en god kamp og han kommer til å hamre inn masse mål. Skjer det motsatte, går det motsatt, og Haslum vil slite med å score. Min teori er derfor vi som støtter klubben, mobiliserer skikkelig på tribunen og så gjør Svermen sitt for at vi gir gutta nærmest en hjemmefordel i starten av kampen.

De siste ryktene er at Eirik Köpp sliter med en skade.

– Huffda, jeg håper virkelig at han er klar til å møte gamle venner.

Hvordan synes du kvartfinalen i Sandefjord var?

– Det var en god seier, og vi hadde kontroll. Allikevel vil jeg si at det som Svermen gjorde på tribunen er noe av grunnen til at jeg tror vi vinner på onsdag. De gjorde bortebanen til hjemmefordel for oss, med at det var så bra med heiing gjennom hele kampen. På et punkt i Jotunhallen tok speakeren sin kraftigste røst frem, og formante til Svermen om de kunne ta en liten pause, for å la hjemmepublikummet slippe til. Det tente Svermen enda mer, og det samme får vi se til onsdag. Det kan bli det største oppmøtet fra Arendal på en bortekamp, selvfølgelig underlagt de 2000 som var i Spektrum da vi tok gullet fra Bodø.

Det har vært litt kaldt i kveld, hvordan fyrer du i huset?

– Jeg bruker peis til kos, men jeg har selvfølgelig satt inn den nye Adax Cleo H08 med Wifi i stua her. Da slipper jeg å reise meg fra sofaen hvis jeg blir opphetet eller nedkjølt. Den kan nemlig styres fra en fin app på mobilen eller kontrolleres akkurat som du vil. Den bør du sjekke ut. Dette er ikke en ovn for hvem som helst, her stilles det krav til at man har trådløst nett i huset, og jammen har de fleste i Arendal det nå.

Takk, det var godt tips. Hva har du å si til alle i Arendal før kampen?

– Med det cupsirkuset som vi fikk til i Oslo sist, så fikk mange opp øynene for at cupen er noe helt eget. Turen til onsdag er altså ikke bare en tur for de spesielt interesserte. Semifinalen i cupen er for alle, og alle kommer gratis med.

Vi tok også en prat med Hein Barthold, daglig leder i Norsk Topphåndball, som selv bor et Kaare Rannekleiv-kast unna Nadderud Arena. Hva tror du om kampen, Hein?

– Jeg tror det blir en skikkelig håndballfest. Haslum mobiliserer, og jeg noterer meg at arendalittene også vil til Spektrum den 29. desember. Her blir det ingen lett seier for noen av lagene.

Kari Sunde i Svermen gleder seg

– Å herre jemini. Dette blir usannsynlig gøy. Det har jo vært noen bussturer hvor jeg har kunnet breie meg. Her blir det en hel haug, og det gleder Svermen, og ikke minst smitter det over på spillerne som får støtte, og større forpliktelse til å gi alt for å komme til Spektrum. Uansett utfall blir det årets supportertur før jul, og så har jeg troen på Spektrum. Nei, nå må jeg spare stemmen. To viktige kamper. Først håndballfesten mot Kolstad søndag, og så er det bare å melde seg på – absolutt alle som vil, til turen hvor vi skal slå Haslum i Bærum.

Og Kari, hvordan melder man seg på gratisturen?

– Først vil jeg bare si at det ikke bare er gratis tur, men også gratis inngang i en av Norges fineste håndballhaller. Turen starter klokken 15:00 fra Rema 1000 på Nedenes, så Harebakken, Fiansvingen, Brokelandsheia og så rett inn. Andre stopp må avtales på forhånd.

Hvordan går påmeldingen?

– Det er allerede to fulle busser etter to timers påmelding i kveld. Vi har kapasitet på ubegrenset antall busser, foreløpig har vi fått sponset fem. Men vi fyller på. Vi merker et vannvittig trøkk fra alle, og det er mange som ikke pleier å være på kamp, som skjønner at dette blir helt spesielt.

Og hvordan melder man seg på?

– Det kan man gjøre på epost: svermen@oifarendal.no eller på sms 954 49 538. Skriv navn på alle, så summer jeg opp antallet.

Hvordan skal du fylle flest mulig busser?

– Vi kommuniserer bra i sosiale medier, Agderposten har laget en sak, og vi har sendt ut varsel på epost til alle klubbens venner. Jeg håper at mange andre også vil være med, altså folk fra hele Arendal som vil være med på en håndballfest. Det eneste vi ber om er at alle er med og heier og gir gutta våre all støtte. Det fortjener de! Jeg er jo rimelig god til å dele sjøl, så jeg oppfordrer alle til å dele denne artikkelen så veldig mange blir med! Hvis du som leser dette ikke vet hvordan du deler, så er det bare å ringe, så geleider jeg deg gjennom delingen. La oss male Facebook rødt og svart de neste dagene.