Langeid lånes ut til KIF – ØIF Arendal

Langeid lånes ut til KIF

God morgen, Marinko.

– Hei hei. Det var synd med den kampen i Romania. Men nå er det fokus på cup, Grundigligaen og sluttspillet. Alt er like viktig.

Ja, hva skjer nå? Det er seks dager til bortekamp.

– Ja, vi møter BSK i Oppsal arena søndag klokken 18:00.

Vi har hatt forskjellig hell på Oslokampene.

– Det har vært tøffe kamper som vi stort sett har vunnet. Det som er spennende foran denne kampen er at Bækkelaget har hatt en glimrende start på sesongen, og har et godt lag i år. De ligger på sølvplass på tabellen og har bare ett tap i år.

Og hvordan går det med stallen, er gutta utslitt etter et tøft kampprogram siste par ukene?

– I dag er de nok fremdeles det, men vi har god tid til å roe ned, og bygge oss opp til bortekamp. Treningsopplegget er normalt denne uken.

Og i går signerte vi en avtale med Kristiansand?

– Ja, avtaleverket er gjort for lenge siden. Vi har blitt enige med KIF om at Fredrik Langeid tar en periode i Kristiansand. Den starter nå.

Har han ikke levert siden han kom til oss?

– Fredrik har helt riktig innstilling, han har riktig fysikk og han er en spiller for fremtiden. Nå er han skadefri, og trenger tid på å spille mest mulig håndball. 1. divisjon er bra, og han er god nok til å dominere på KIF. Dette er en beslutning som baserer seg på at han trenger spilletid, og trenger rett og slett å utvikle seg siden han har vært uheldig med mange skader.

Er Fredrik komfortabel med dette selv?

– Ja, dette er selvfølgelig noe som han er inneforstått med. Fredrik vet hva som skal til, og dette er en del av hans utvikling for å bli en toppspiller i Grundligaen om ett til to år. Men blir han så god som jeg tror, kan han få masse spilletid allerede etter julepausen.

Og hvor lenge blir han i Kristiansand?

– Han blir der ut desember, og så får vi ta en evaluering på utviklingen i samarbeid med ham.

Hvordan er det sportslige opplegget i Kristiansand?

– Det er et lag som vil noe, og det er mye bra håndballhistorie i veggene. Fredrik vet hvordan han skal trene, og det viktigste er at han fortsetter å være skadefri, og får scoret mange mål, og bidrar med vinnerkultur. Og trygghet er alltid viktig. Nå vil han trolig prege laget, og det er det han trenger mest nå.