Vi møter Nærbø i cupen! – ØIF Arendal
Foto: Jan Espen Thorvildsen

Vi møter Nærbø i cupen!

I dag spiller vi kamp, og vi møter Nærbø fra Jæren i Rogaland. For en gjeng vi får på besøk. Dette er Vestlandets stauteste menn.

Vi startet med en prat med Marinko Kurtovic.

Skal vi videre i cupen?

– Vi skal helt til Oslo Spektrum. Alle har lært at det ikke var bra at vi ble slått ut av cupen i fjor. Så vi er godt forberedt til kampen i dag hvor vi har analysert Nærbø opp og ned.

Hvor godt kjenner du til laget fra før?

– På grunn av at klubben har bånd til ØIF Arendal med tidligere spillere og trenere, har vi jo gode minner fra Jæren. Sist vi spilte der fikk jeg sitte på en helt fantastisk stol. Det er jo også fantastisk at en klubb som satser på å bli et av Norges beste spiller i “Fjøset”.

Hva er målsetningene for cupen i år?

– Krystallklart komme oss til Oslo Spektrum den 29. desember. Og på veien dit tar vi en kamp av gangen. Minnene fra vårt første gull der er helt fantastiske. Ikke bare for spillerne og meg, men fra alle som dro dit. Så vi har skikkelig fokus på å at cupen er viktig.

Kan det bli en cupbombe i dag?

– Det skal ikke bli en cupbombe i dag.


Vi tok også en prat med Vidar Kongestøl Kristensen, som har vært spillende trener, og som er vokst opp på nøyaktig samme sted som Øystein i sekretariatet i Sparebanken Sør Amfi.

– Ja, dette blir moro. Jeg skvatt litt da Nærbø trakk ØIF Arendal. Er det et lag som kan skape stemning, så er det jo Nærbø.

Men har gutta fra Jæren tjangs?

– Ja, her kan alt skje. Men det er jo et steg opp. Dagens Nærbølag er et ungt lag, dog veldig lovende.

Vi har også tatt en prat med Stian Kleggetveit, som jo er vokst opp i gamle Øyestad kommunes svar på Beverly Hills, nemlig Furuåsen på Rannekleiv. Nå bosatt i Stavanger.

– Dette er først og fremst de to store talentfabrikkene i Norge som møtes. Nærbø er nå i en fase hvor de som var talenter for to år siden har kommet opp på seniornivå. Jeg vet ikke om de som løper ut i Sparebanken Sør Amfi i kveld har vokst helt ferdig ennå, men dette er gjengen som har vært så gode på juniornivå at de har blitt spådd en landslagskarriere.

Hvem bør vi passe på?

– Først og fremst er Nærbø trent av Rune Haugseng, som jo er tidligere landslagsstrek. Han kan dette nivået. Rassin Haugseng, sønnen til Rune, tror jeg er Nærbøs beste spiller.

Kampen begynner klokken 19:00 i kveld. Møt opp i Sparebanken Sør Amfi.