Velkommen til en ny sesong! – ØIF Arendal

Velkommen til en ny sesong!

Velkommen til en ny sesong i Grundigligaen.

Vi er klare her i Sparebanken Sør Amfi og i dag møter vi Halden. Vi tar som alltid en kamp om gangen, men jeg tenkte i dette innlegget å takke litt allerede i starten av sesongen.

Selv har jeg hatt en virkelig fin sommer, både med og uten håndball, og jeg har tenkt mye på hvordan vi skal klare å gjenta suksessen, og kanskje gjøre det enda bedre denne sesongen. Forventningene går på gull og ikke sølv i Grundigligaen, cupfinale og selv har jeg jo store forventninger til at vi endelig skal få tatt sluttspillet. Vi møter tøffere motstand enn de forrige to sesongene, men det skal jeg ikke bruke din tid på her, jeg vil snakke om ØIF Arendal.

Sesongen starter uten endel kjente fjes som har dratt fra oss. Men vi har jo hatt det fantastisk sammen, og jeg vil takke. Svenn-Erik Medhus har tatt en pause. Du har vært fantastisk for oss. Magnus Jøndal var glimrende for oss, og er nå på plass i GOG i Danmark. Eirik Köpp prioriterer studier, og har kommet godt i gang på Majorstua og spiller nå for Haslum. Robert Markotic dro til Israel. Nikola Kedzo er i Sveits. Håkon Finsrud har tatt pause, og Alexander Fridén er hos KIF. Grunde Sakariassen studerer i Bergen. Tusen takk til dere alle. Dere har gjort en fantastisk innsats, og vi ses uansett igjen og holder kontakten.

Når noen forsinner, kommer nye inn. Mediene har vært mest opptatt av signeringen av Cesar de Almeida fra Sao Paulo i Brasil. Vi vet alle at han er brasiliansk landslagskeeper, og det å ha erfaring fra et av de beste lagene i spansk liga, vil gi oss mye. Hans rolige vesen og gode humør kommer til å skli rett inn hos publikum, og våre spillere fungerer godt med ham allerede.

Luka Kovasevic, den rolige og blide kroaten skal gi oss tyngde på høyrebacken sammen med Ola Sørdal. Ola kommer fra Sandefjord (ka-ching), der han var deres beste spiller forrige sesong, og han har hatt en glimrende utvikling.

August Baskår Pedersen har det vært for lite prat om, men han er altså vår erstatter etter Jøndal. Han er lynrask, og har hatt en perfekt oppkjøring til sesongen. Merk deg ham.

Målvakt-teamet består nå av Cesar, Åsmund Strat, som vi jo kjenner, og vår nye moldenser Kennet Pedersen. Kennet er treningsvillig og jeg skal gjøre hva jeg kan for at alle tre utvikler seg bra denne sesongen.

Det har også vært litt dramatikk. Sindre Aho har ikke fått nok oppmerksomhet fra Runar, og vi er glade for at vi klarte å tilby en bedre løsning for at han kan utvikle seg som spiller. Selv om han er født i 1997, så har han et håndballhode som en erfaren ssniorspiller. Han skal bli en viktig brikke i laget vårt denne sesongen på midtbacken.

Og så har vi kjernen i laget som vi jo kjenner. Jeg kunne skrevet mye om det, men vil gjerne takke alle om år etter år blir med videre med det hardkjøret vi har for å vinne medaljer. Du som leser dette vet hvem det er, og dere det gjelder er så trygge på dere selv  at dere leser dette med et smil rundt munnen.

Sponsorene er viktige også denne sesongen. Dere hjelper oss, byen, og vi gir tilbake med positiv profilering over hele landet, og vi har også vist deler av Europa at vi holder på med håndball på øverste nivå. Vi har større ambisjoner, så heng med oss videre! Tusen takk for følget så langt.

Svermen og alle andre supportere har alltid vært bra, men forrige sesong var det enda bedre. Det var altså ikke en eneste bortekamp hvor vi ikke hørte noen fra Svermen. Takk for all støtte, og vi takker dere hver kamp også denne sesongen. Vi har Norges beste håndballarena, og vi må alle bli flinkere til å ta med naboer, kolleger, venner og familie. Men Svermen fikser fremgang også i år. Supporterne våre er gode som gull, og jobber klubb, spillere og Svermen hardt, så får vi også fylt opp Sparebanken Sør Amfi enda bedre. Vi har lykkes med å være en fryktet hjemmearena.

Dere frivillige som står på med alt som klubben holder på med, både på, før og etter kamp – jeg beundrer dere. Dere gjør en fantastisk jobb, og dere er mange som legger igjen mange timer med både kjedelig, morsomt og fysisk arbeide. Takk for at dere står på, og jeg beundrer arbeidsmoralen deres.

Du som leser dette tror kanskje at dette brevet bare er trykket opp på nytt med noen justeringer fra i fjor. Men neida, hvert eneste moment, navn, og gruppering av alt som rører seg i klubben vår er tenkt godt igjennom. Jeg er veldig takknemlig for at jeg har oppgaven med å gi sportslige resultater som vi kan være stolte av i Arendal. Det er dags at plukke poeng til kontoen. Velkommen til Grundigligaen 2016/2017.

Marinko Kurtovic