Luka Kovačević er signert – ØIF Arendal

Luka Kovačević er signert

Høyrebacken Luka Kovačević er signert, og vil starte i rødt og svart så snart vi får godkjenning fra Oslo.

Luka vil bidra godt. Det er også en spiller som har spilt på øverste nivå i Kroatia for RK Zamet, som ble nummer fire forrige sesong i kroatisk premier league.

Luka har alltid spilt høyreback, og er venstrehendt.

Oppholdet i forbindelse med prøvespill de siste ukene har vært bra.

Luka uttaler:

– Det fysiske hardkjøret er hardere på treningene under Marinko enn hva jeg er vant med, og jeg synes ØIF Arendal faktisk er bedre enn RK Zamet. Vi så dette da vi spilte mot Nexe nå i oppkjøringen, og ØIF Arendal slo laget med fire mål. I Kroatia har vi bare unntaksvis slått Nexe, som jo er et lag av internasjonal klasse. Nå var det en treningskamp, men det sier noe om nivået i ØIF Arendal. Målet mitt er at denne sesongen så skal ØIF Arendal få Champions League-billetten etter sluttspillet, og at ØIF Arendal skal kjempe i toppen av Europa. Den reisen vil jeg være med på.

Marinko Kurtovic uttaler:

– Luka er en lovende spiller som jeg tror kan gjøre det bra hos oss. Han har hatt riktig innstilling på treningene så langt. Men ingen spillere kommer lett til spilletid hos oss. Han må levere i hver kamp. Men jeg tror dette blir veldig bra. Han er også en smart fyr som har prioritert studier en periode frem til nå. I likhet med Josip Vidovic, er han en spiller som passer godt inn i vår kultur, og har riktig attityd.

Privat er Luka sammen med Kristina, og de har ingen barn. Kristina kommer til Arendal for første gang i morgen torsdag, og Luka håper hun vil trives i stolte by ved Skagerrak.

Luka sier selv at han er usikker på om godkjenningen til kveldens cupkamp mot KIF er i orden for hans vedkommende, og det samme gjelder kampen søndag mot Halden i Sparebanken Sør Amfi. Dette bekreftes av daglig leder Rune Jacobsen onsdag morgen at det trolig vil gå ut i midten av neste uke.

Den eneste spilleren Luka kjenner fra før i vår stall er Josip Vidovic, og de to har spilt sammen med det kroatiske flagett på aldersbestemte lag.

Vi ønsker Luka velkommen til ØIF Arendal! Luka er signert ut sesongen.

_MG_0040