Ingolf Nilsen (f. 1931 – d. 2016) – ØIF Arendal

Ingolf Nilsen (f. 1931 – d. 2016)

Screen Shot 2016-06-20 at 22.12.13

Det er med stor sorg at vi har fått budskapet om vår alles kjære Ingolf Nilsen har gått bort. Ingolf ble 84 år gammel.

Ingolf ble født 22. august 1931, to år etter at Øyestad Idrettsforening ble stiftet. Ingolf har vært i klubben siden han spilte fotball selv. Da barna Vidar, Nils Ole og Anitha begynte å kaste ball i 11-årsalderen, ble håndballen mer sentral for Ingolf, og vi som klubb fikk Ingolf som sentral i vår del av klubben.

Ingolf kunne både bygge organisasjon og sportslig satsing. Og han var også med å skape et industrieventyr på Asdal. Ingolf fulgte sin fars fotspor, og bestemte seg allerede som trettenåring for å bli båtbygger. Først med nydelige trebåter, og på 60-tallet var Nidelv, som Ingolf jobbet i hele sitt voksne liv, tidlig ute med å gå over til plastbåtproduksjon. I 1968 var Ingolf med på å utvikle og bygge det som ble Norges største fritidsbåtsuksess, nemlig Nidelv 24 som ble laget i over 3000 eksemplarer. Ingolf hadde en hånd på dem alle.

Vi i klubben fikk nyte godt av en mann som både var arbeidssom, flink til å få folk til å jobbe, og sette en standard  for både sportslig suksess og solid drift av håndballen i Øyestad IF gjennom flere tiår. Nidelv Cup ble bra fordi nettopp Nidelv båtbyggeri på Asdal var med og sponset. Og det sluttet ikke med en bunnsolid juniorsatsing og et lag som alltid knivet om å rykke opp til øverste divisjon. Etter etableringen av Svermen supporterklubb gikk Ingolf inn som en viktig del av heiagjengen på hjemme- og bortekampene. Drømmen til Ingolf ble virkelighet da han sammen med to tusen andre arendalitter dro til Oslo lille nyttårsaften 2014. Den sportslige suksessen kom endelig dit han hadde drømt ved at vi ble norgesmestre.

Sesongen 2015/2016 ble dessverre Ingolfs siste. Han var med til det siste med oss.

Vi vil aldri glemme deg, alt du har gjort for oss, og det bunnsolide grunnlaget du har lagt for oss.

Ingolf begraves fra Bjorbekk kirke 23. juni klokken 12:30.

Erik Smedsrud, styreleder ØIF Arendal