ØIF Arendal tar en Rorbua – ØIF Arendal

ØIF Arendal tar en Rorbua

For oss som er vokst opp i den stolte by ved Skagerrak, er jo Nord-Norge bare en eneste stor halvdel av Kongeriket. Og hva forbinder vi Bodø med? Selvfølgelig ti tusen tommeltotter og Halvdan Sivertsen, som jo er født i Tromsø. Og Tromsø er jo hele landsdelens senter for god nord-norsk humor. Vi tar derfor en egen variant av Rorbua, og mannen som skal fortelle historien er ingen ringere enn håndall-Norges mest kjente markedssjef, Bjørn Heitmann i Bodø.

Heia der nord. Så utrolig klar telefonlinje det var i dag?

– Her i Bodø har vi fått 4G for lengst, så ikke prøv deg.

Jaja. Vi gleder oss til kamp i dag. Vi slo dere jo sist, men dere har vært en hard negl i manns minne.

– Vi har bare gode minner fra oppgjørene, selv om vi spilte best i Spektrum.

Du om det. Men når vi snakker om cupfinalen i Oslo. Det går rykter om at du prøvde å ødelegge dagen for Marinko Kurtovic. Vi snakker altså om den 30. desember 2014. Dagen vi fikk vårt første gull.

– Hoho, du det stæmmer jæskla godt. Æ sto nå der i lobbyen på Hotel Royal Christiania. Og så sto det nå ein ung en i resepsjonen. Æ gikk bort og presenterte meg, og sa ikkje akkurat at æ heit Heitmann.

Hva sa du da?

– Æ sa Marinko Kurtovic.

Og så?

– Æ bestilte vekking. Først klokka 05:00 og så klokka 06:00. Han så no litt søvnig ut den Kurtovic da han tusla inn i Oslo Spektrum.

Er dette noe som har vært kjent i Bodø?

– Jeg følte meg litt klein, men jeg har ikke vært preget av dårlig samvittighet. Jeg håper Marinko tar det med godt humør nå i etterkant.

Vi har pratet med Marinko Kurtovic og gjort rede for hvorfor søvnen ble dårlig. Vi spurte ham om det ble øye for øye, tann for tann.

– Min foreløpige hevn er at vi gir Bodø en dårlig kamp i dag. Så får vi se.