Før kampen: ØIF Arendal – Drammen – ØIF Arendal

Før kampen: ØIF Arendal – Drammen

Endelig er det hjemmekamp igjen. Vi møter Drammen i Sparebanken Sør Amfi søndag. I ettermiddag var det trening i Sparebanken Sør Amfi, og stemningen var god.

Først tok vi en prat med Asle Gran.

– Drammen var en av favorittene før sesongen. De startet med en storsatsing med Boysen, Hippe, Kjelling og Løke, Båverud. Tror de fikk tilførsel av seks nye spillere. Så vi var flere som tippet Drammen lenger opp på tabellen i Grundigligaen før sesongstart. Etter jul har de fått ny trener i Kjelling, og laget er nesten der de skal være. En sterk seier mot Runar med hele åtte mål, og en uavgjort på onsdag mot Kolstad, viser at laget nå kommer til å være i toppen av vårsesongen.

Har du sett kampen mellom Drammen og Kolstad?

– Ja, de spilte uavgjort. Forsvaret til Drammen sitter bra nå, så der er det så mye rutine at vi vil slite. De har også gode målvakter.

Hva vet vi om spillestilen til Drammen nå?

– Kjelling har satt sammen de spillerne han har troen på, og ikke de som har lengste håndball-CV. Et eksempel fra onsdag er at Kippe spilte bare noen få minutter i forsvar og Boysen ble benket gjennom store deler av kampen. Drammen har et ganske bredt lag. Og forsvaret deres er solid nå.

Sportslig leder Per Carsten Michelsen var også i hallen i ettermiddag.

IMG_1061

– Ja, dette tror jeg kan bli en veldig spennende kamp. De har analysert oss godt, og Drammen har ambisjoner om å hente inn den dårlige høstsesongen ved å slå serielederen.

Hva tror du?

– For å vinne må vi passe på at gutta våre er skikkelig tilstede og ikke senker innsatsen en eneste prosent.

Hvordan skal vi vinne?

– Vi skal spille som vi pleier å gjøre, holde fokus, holde avtaler og prestere normalt. Da blir seieren vår.

Marinko Kurtovic er ikke like positiv:

– Vi går definitivt igjen på banen for å vinne. Men drammenserne har glimrende forsvar og gode målvakter.

Hva kan gå galt?

– Får de til det forsvaret de er kapable til å spille, vil vi slite med å score nok mål.

Eirik Köpp scoret ni ganger på søndag mot Haslum. Kommer han til å gjøre det igjen?

– Det håper jeg. Det var gøy å se at skuddene satt i buret. Men jeg håper at Niko (Nikola Kedzo) viser seg frem og får mange scoringer. Han hadde bare to på søndag, og det er skuffende. Han har presset på seg med disse ord.

Er du bekymret?

– Vi skal vinne alle kamper. Men Drammen kjenner jeg godt, og jeg vet også statistikken mot laget. Vi banket dem godt i Drammenshallen i høst, mens i fjor slo de oss i Sparebanken Sør Amfi. De siste kampene før den i høst, så har vi vunnet sammenlagt med fem mål på fire kamper. Det har altså vært knallharde oppgjør hver gang. Og når vi nå vet at Drammen har fått en ny vår, så frykter jeg Drammen.

Hvordan er skadesituasjonen?

– Det ser bra ut. Vi kan ikke skylde på spillere som ikke er på topp hvis vi taper.

Og tror du at det blir håndballfest til søndag?

– Vi har jo gitt publikum spenennde kamper i alle hjemmekampene i Grundigligaen denne sesongen. Og så vet jeg at det blir et ekstra stort arrangement mot Viking, men det vil jeg si noe om foreløpig.