Velkommen til ØIF Arendal, Nikola Kedza – ØIF Arendal

Velkommen til ØIF Arendal, Nikola Kedza

Nikola Kedzo har signert for ØIF Arendal. Avtalen gjelder i første omgang ut denne sesongen. Vi i ØIF Arendal er kjempefornøyd med signeringen. Nikola er hentet inn som erstatter for folkets spiller, Robert Markotic som er langtidsskadet.

Nikola spilte med oss i  helgen på treningsturnering i Finland. Nikola er kommet godt i gang med spillet vårt, og har sålangt levert på forventning mot lagene St Petersburg fra Russland, Zaporozhye fra Ungarn og Riihimaki fra Finland.
Nikola har fått tildelt trøye nummer 6 i ØIF Arendal.

Nikola, velkommen til Arendal og velkommen til ØIF Arendal.

– Takk for det. Det er hyggelig å være her.

Hvor kommer du fra?

– Jeg kommer fra en nydelig by som heter Split. Der vet jeg at mange av ØIF Arendals venner har vært på ferie.

Er du noe god? Vi vet jo at du leverte bra i helgen.

– Jeg tror jeg er på nivå med flere av spillerne i klubben. I helgen brukte jeg tiden til å spille meg inn i laget, og jeg fikk mye spilletid.

Vi har jo noen gutter med landslagerfaring, hvordan er det med deg? 

– Vi har et litt annet landsslagssystem i Kroatia. Jeg har både spilt på kadettlandslaget og juniorlandslaget, og der har jeg mange kamper. På A-landslaget har jeg ikke etablert meg, selv om jeg har vært på en samling på øverste nivå i Østerrike i 2010.

Hvorfor var du tilgjengelig nå?

– Det var en tilfeldighet. Klubben jeg spilte for i Polen, fikk problemer med økonomien. Personlig har det vært tøft å spille uten inntekt en periode, så jeg ble klubbløs før jul. Da var det godt å komme til ØIF Arendal som har bra rykte på seg for å betale sine spillere på lønningsdato.

Du erstatter Robert Markotic midlertidig, og han er ute med landtidsskade. Han er jo veldig god. Tror du at du får det til?

– Ja, det skal gå bra. Om jeg er like god som Markotic gjenstår å se, og det får andre enn meg avgjøre. Innsatsen min kommer ihvertfall til å være på topp.

Det går rykter om at du er høy, men hvor høy er du?

– Jeg er 202 centimeter.

Og hvordan går det med å komme i gang i byen vår?

– For en fin by! Jeg liker meg veldig godt. Spillerne har vært helt fantastiske, og jeg har fått fint sted å bo fem minutter fra sentrum. Det eneste jeg savner er å smake noe ordentlig norsk mat.

Velkommen til klubben vår.

– Tusen takk. Jeg skal gjøre mitt beste for at ØIF Arendal gjør en fantastisk sesong.