Arendalitter på plass i Katowice – ØIF Arendal

Arendalitter på plass i Katowice

Det er jo pause i Grundigligaen frem til søndag 7. februar. Akkurat nå er det håndball-EM i Polen, og vi har med vår egen Magnus Jøndal på vingen. I dag har flere av våre gått med både ØIF Arendal-drakt og landslagsdrakten i Polen. Teppehandler Reidar Christensen, trubadur Johnny Christensen, Sportslig leder i ØIF Arendal Per Carsten Michelsen, og daglig leder i ØIF Arendal er alle på plass.

– Vi har et opplegg for en del av våre samarbeidspartnere her nede. Vi norske snakker godt sammen, og vi har funnet en restaurant hvor vi har bygd opp scene med god lyd, norske flagg og hvor det bare er god stemning her i gågada i Katowice, sier Reidar Christensen.

Hvor bor dere?

– Vi bor litt spredt, noen bor på et av de offisielle hotellene til det europeiske håndballforbundet, og mange har ordnet seg andre hoteller.

Har det vært hyggelig sålangt?

– Ja, det har vært strålende. Ikke minst har det vært mildt her. I går da vi kom, var det fjorten grader og greier. Jeg satt nesten i t-skjorta og spiste en nydelig polsk svineknokkel med surkål og poteter. Ja, livet er herlig overalt hvor det er mesterskap.

Hva vil du si om opplegget her?

– Denne byen er ikke den fineste jeg har vært i, men hva gjør vel det når det er så mange hyggelige fjes her. Katowice er en gammel industriby, så det finnes finere byer i Polen. Går vi videre, så spiller vi andre steder.

Og det håndballfaglige, hvordan har det gått så langt?

– Jeg synes Norge gjør en sterk kamp mot Island. Magnus Jøndal hadde tre. Island er våre håndballstorebrødre. At vi nesten slår de er imponerende, men det var trist at det ble tap i første kamp. Men vi er ved godt mot.

Hva anbefaler du for de som nå sitter hjemme og lurer på om de skal dra ned til Polen?

– Sleng dere på et fly, og møt opp i gågada. Følg de norske flaggene, og før og etter kamp er det bare å følge musikken.

Og hva skjer på underholdningsfronten?

– Vårt sted her har plass til 100 sittende og har et søstersted ved siden av med plass til 70. Det er god mat og godt drikke her, og det beste her i Polen er at de stenger når de vil. Det vil si til siste kvinne eller mann er gått hjem og lagt seg. Allsang er alltid stort på disse herlige turene.  Johnny Sandåker kjører sitt standardreportoar, krydret med Arendalssangen, Svermensangen, Ront elva og gode slagere som «Liten fuggel», som han jo som kjent synger bedre enn Vamp, de med band, han med bare gitaren. Jeg vil gjerne sitere litt fra den sangen, for den har litt Arendalsinntrykk når de snakker om smauene og den trygge havn i Arendal: «Så kanskje synge du ein sang, om himmelrik og fjerne land, om smale smau og vildenvei, om trygge havn og farbar lei.».  Ja, det er sangen sin det. Ellers er det jo mye mingling. I går var det flest fra Arendal og Sandefjord her, så det er jo mye kjente fjes.

Du får kose deg i Polen.

– Takk for det. Vi satser på mer seier. Og skulle noen dukke opp her nede, så ordnes alt her nede. Billetter, overnatting og ikke minst er vi lette å finne i gågada. Adressen er forresten Mariacka 6, Katowice. Stedet heter Warki og har interiør så solid at det passer perfekt.

12512020_10156468397430088_1263940101_n