God jul fra Marinko Kurtovic – ØIF Arendal

God jul fra Marinko Kurtovic

Vi er på toppen av Grundigligaen. Det er jul. Det har gått bra denne sesongen så langt.

Oppladningen i sommer gikk sånn passe bra. Vi hadde et par turneringer, hvor jeg var delvis fornøyd. Selv om vi alltid går på banen for å vinne, hadde troen på medalje, så var det ikke håp om at vi skulle gjøre nesten rent bord i høstsesongen. Vi har jo allerede møtt to lag to ganger, så vi er over halvveis, og svaret vet vi alle nå – det har gått riktig så bra.

Det har vært vondt å se at vi har hatt så mye skader på våre gutter. Robert Markotic har fått spille lite. Sondre Paulsen var dypt savnet, selv om vi fikk en glimrende erstatter i Lars Erik Bjørnsen. Eirik Köpp har fått skade igjen. David Svenningsen, som viste gamle takter, er skadet i lang tid. Selv om vi har en god og bred stall, så er vi sårbare. La oss håpe at vårsesongen gir flere friske spillere.

Så til alt det positive.

En ting som har endret seg stort siden jeg begynte i ØIF Arendal, er hele den daglige driften av klubben. Det ble valgt nytt styre i våres, og det fungerer bra. Per Carsten Michelsen gjør og har gjort en fantastisk jobb som sportslig leder. Du som leser dette skal vite hvor god kontroll han har på at spillerne har det bra til enhver tid, om vi er på vei til treningskamp, på vei hjem fra en seier og bussturen tilbake er lang, og gjennom de utallige samtalene jeg har med ham – både på telefon og i forbindelse med trening og kamp. Ole Aasen er blitt en viktig brikke med det økonomiske. Og Rune Jakobsen gjør en flott jobb, og vi merker at han har hevet nivået med sitt gode vesen, og sin bakgrunn fra IK Start i Kristiansand.

Forsvaret sitter nå som det skal i nesten samtlige kamper. Det er alltid rom for forbedringer, men vi kommer neppe ned mot under 20 baklengs i gjennomsnitt på dette nivået. Til jul nå er det like over 22. Det er fantastisk. Fremover går det jo også bra, selv om vi scorer for lite mål. Vi mangler mål fra alle posisjoner, som jo er et mål i seg selv, og så har vi noen som overleverer, blant annet er det jo utrolig hva Magnus Jøndal får til på vingen.

Arrangementet i Sparebanken Sør Amfi kommer seg for hver kamp. Altså, vi har en av de beste rammene med musikk, lys, mat, drikke, show og ikke minst det vi leverer på kampene. Men vi jobber i klubben med å bli enda bedre, og vi skal levere enda mer underholdning. I høst har jo noe av underholdningen vært at vi ikke vinner soleklart, altså at det blir spennende i nesten hver kamp. Der har jeg en jobb å gjøre ved at vi spiller bedre. Men vi skal gi et enda bedre produkt på vår hjemmebane. Kom og se selv etter januarpausen.

De frivillige gjør en utrolig god jobb. Du tenker kanskje at dette er noe jeg må skrive i denne julehilsenen, for vi pleier det, men det er virkelig fantastisk det som blir gjort for oss. Hver eneste kamp stiller de opp, og jeg vil takke hver enkelt som bistår så utrolig bra for at vi skal prestere.

Teamet rundt laget er styrket, og jeg har aldri hatt en bedre oppmann i noen klubb enn Trygve Røisland. Han har så god kontroll på logistikken at spillerne er blitt mer fokuserte. Alt er på stell til enhver tid. Det liker vi.

Svermen har tatt steget opp to divisjoner i år. Ikke nok med at de har begynt å dukke opp på samtlige bortekamper (reisende til Bodø og Stord borte er vel det som kan kalles ekte supportere), så var det over 40 stk på plass utenfor Barcelona nå i november. Imponerende. Keep up the good work alle svermere. Det merker vi godt. At vi alltid har noen som virkelig følger med oss, og støtter oss når vi trenger det som mest. I hver eneste kamp. Jeg vet ikke om noen av de andre klubbene i Norge, damer eller herrer, som har slike supportere. En stor takk til alle i Svermen.

Vi har også fått til et bedre sponsoropplegg denne sesongen. Jeg får mye tilbakemeldinger om at sponsorene har det bra ved å gi oss støtte. Det blir stadig flere navn og logoer rundt banen i Sparebanken Sør, og vi er stolte av alle som preger vårt tøy, og alle spillerne er stolte av hver enkelt spillersponsor.

Da Zlatan gikk til Ajax i 2001, ble han spurt av en journalist om hva som potensielt kunne stoppe ham fra å bli verdens beste fotballspiller. Zlatan svarte: «En skade». Vi har medalje i lomma nå, og det er for oss to saker som kan gjøre det vanskelig å lykkes med sluttspill og seriegull. Det ene er skader, og det andre er at vi ikke får til å skape gode rammer i Sparebanken Sør Amfi vårsesongen. Jeg ber derfor alle våre venner om å invitere med nye venner av ØIF Arendal i året som kommer. Det gjelder alle hjemmekamper og sluttspillkamper. Vi tar som alltid en kamp om gangen, og vi trenger publikum hver eneste kamp. Så skal vi levere et bedre produkt for hver kamp.

Jeg har ikke vært med på noen sesong hvor jeg kan si til alle at nå er det virkelig sånn at samtlige i klubben vår har fortjent en riktig god ferie. Det har vi alle sammen. Oppkjøringen til andre del av sesongen begynner et stykke ute i januar. Frem til da er det bare å ønske alle venner i og utenfor ØIF Arendal:

GOD JUL!