Seier nummer tolv – ØIF Arendal
Foto: Jan Espen Thorvildsen

Seier nummer tolv

Vi tok en prat med Marinko Kurtovic på den lange veien hjem fra Stord. Avreisen fra Stord ble 90 minutter forsinket på grunn av dopingkontroll. Bussturen tar jo hele kvelden og innpå natta, men hva gjør vel det når vi har tatt vår tolvte seier i Grundigligaen på rad.

Det summes i bakgrunnen, og vi hører lyden av TV2 opptakt til Norge-Tyskland i Danmark.

Det ble ikke noen lett oppgave å slå Stord borte?

– Nei, vi fikk bra med motstand. De har noen veldig gode spillere, blant annet midtbacken skapte mye trøbbel for oss. Vi startet med 6-0 i forsvar. Det fungerte dårlig. Første halvdel av første omgang, så måtte vi ta en time-out og ta oss sammen. Kombinasjonen med at Stord utnyttet våre svakheter, og at vi ikke var på vårt beste, gjorde det spennende langt ut i kampen.

Men så kom pausen, og dere hentet dere inn igjen?

– Ja, det ble orden i rekkene etter pausen. Vi gjør en knallsterk avslutning etter pause. Vi scorer bra med mål, og holder disiplinen i laget. Vi spiller en ren kamp, hvor den eneste av våre som får en utvisning er Eirik Heia Pedersen. Stord har åtte minutter på benken, og det hjalp oss godt.

Hvem var best av våre?

– De lokale spillerne gjorde denne kampen. Jeg vil trekke frem spesielt Sondre Paulsen og Eirik Heia Pedersen som tilsammen scorer 12 mål. Det er fint å ha en topp motivert Paulsen på banen. Lars Jakobsen ble kåret til ØIF Arendals beste, men den mente både han og jeg at han ikke fortjente. Men Jakobsen får jo lett publikums, og juryens interesse fordi han shower med de utroligste skudd, og det håndleddet hans gjør det gøy å se på.

Hvordan er skadesituasjonen?

– Eirik Köpp er ute til januarpausen er over. Robert Markotic sliter jo med en ny, langvarig skade. I dag fikk Magnus Jøndal noe i og rundt øyet. Han kunne ikke spille siste 17 minutter. Han må sy. Jeg håper det ikke er noe alvorlig, men øyet skal man være forsiktig med, selv om Magnus jo klarer å ta i mot rushpasningene til Medhus i blinde.

IMG_1720
Foto/Close-up: Asle Gran

Og hvordan skal vi slå Halden på onsdag klokken 19:00?

– Vi skal passe oss nå. Det er mange som vil ha skalpen vår, og Halden er bedre enn hva tabellen tilsier. De hadde mye skader i starten av sesongen, og var jo allerede i fjor årets store overraskelse. De er bedre nå enn da vi slo dem i høst, så dette blir faktisk veldig tøft. De er nok litt ekstra interessert i slå oss da vi signerte deres beste spiller i sommer.

Nå vet jeg jo at alle som kommer får en stor kveld i Sparebanken Sør Amfi, noe klubben har jobbet med i flere uker da vi ønsker å takke publikum før jul. Jeg håper inderlig at vi avslutter et fantastisk håndballår i Sparebanken Sør Amfi med stil og løfter taket. Da skal jeg love deg at det blir julestemning.

Tabellen i kveld ser slik ut:

Screen Shot 2015-12-13 at 20.48.46

Vi takker Marinko for praten og ønsker god tur hjem med to ferske poeng inn på toppen av Grundigligaen.