Eirik Köpp går til Haslum i mai 2016 – ØIF Arendal

Eirik Köpp går til Haslum i mai 2016

Etter endt sesong, så er det allerede nå bestemt at vår spiller nummer 26 går til Bærumslaget Haslum.

Eirik, hva er grunnen til dette?

– Det er to forhold som er helt avgjørende. Det ene er at jeg flytter til Oslo. Det andre er at jeg skal ta fatt på studiene. Jeg skal bli siviløkonom, og jeg starter på BI i Nydalen.

Vi visste jo at det bodde noe oppi toppen din, og klubben har jo fostret opp glimrende økonomer som Espen Lundstrøm, Andreas Nilsen og ikke minst Andrê Jørgensen Hofstøl. Vi er veldig glade i å få økonomer inn i næringslivet i Arendal med håndballbakgrunn, for da sitter sponsorkronene lett når vi trenger draktreklame. Vi kan fikse deg jobb. Du må aldri glemme oss.

– Du, jeg har noen år igjen som håndballspiller. Så det blir litt vel langt frem i tid for meg å planlegge jobb. Og jeg sier ikke farvel med klubben. Jeg må prioritere utdanningen, og studiene som passer best for meg er i Nydalen. Jeg håper å kunne komme tilbake til ØIF Arendal. Jeg har opplevd vannvittig mye bra i klubben, og jeg skal gjøre hva jeg kan for at vi tar to gull til før jeg setter meg på Sørlandsbussen østover til våren.

Hvorfor valgte du Haslum?

– Haslum er et godt lag, og de har kommet med et tilbud som er bra for meg. Både med tanke på utvikling som spiller, og hvordan jeg kombinerer håndballen med studiene. Jeg får et fint oppsett som passer meg bra. De har også en mer offensiv plan for neste sesong enn hva de har hatt før, og det nye oppsettet i Nadderud Arena er på nivå med Sparebanken Sør Amfi.

Når bestemte du deg for både å flytte og å signere for Haslum?

– Kontrakten ble signert i går. Det er en toårskontrakt. Jeg var russ i våres, og har tatt videregående over fire år, både på grunn at mye reising til og fra trening, og all reisingen til kampene. Jeg har tenkt litt på Oslo siden høstsesongen startet, og så kjenner jeg et par stykker på Haslum gjennom landslagsspill som skrøt av opplegget der.

Hvordan passer spillestilen til Haslum din egen spillestil?

– Det har jeg ikke tenkt noe på. Jeg vet at Haslum har et bra oppsett og opplegg, og at da er det noe som passer meg bra. Jeg har i år fått mer spilletid i ØIF Arendal, og håper jeg kan tilføre noe når jeg kommer på banen i Bærum. Utover det har jeg et fullstendig fokus på å vinne flest mulig kamper for ØIF Arendal, også mot Haslum borte etter hvilen. Haslumtrener Tom Eirik Skarpsno har jeg snakket litt med, og han er en god trener, i likhet med de som har trent meg i AK, og selvfølgelig Leif Gautestad og Marinko Kurtovic tror jeg på videre utvikling.

Hvordan har du hatt det hos oss?

– Jeg har hatt det kjempefint i ØIF Arendal og jeg har jo en halv sesong igjen hvor mye skal skje. Jeg kom hit som femtenåring. Leif Gautestad hentet meg fra AK-28. Jeg debuterte som sekstenåring mot Runar i Runarhallen. Det har vært litt skader, men jeg har utviklet meg, og etterhvert blitt bedre. Jeg har bare godt å si om klubben.

Hvordan rangerer du opplevelsene i ØIF Arendal så langt?

– Seriegullet var viktigst for meg, siden jeg var skadet i finalen i Oslo Spektrum. Det var gjevt og stort. Jeg håper jeg kan bidra til at vi tar gull i sluttspillet, samt at vi fortsetter seiersrekken i Grundigligaen med at vi tar en kamp om gangen.

Og har du troen på at du får like god backing hos Haslums supportere som det du har fått av Svermen?

– Svaret er nei.

Vi kommer tilbake med et lengre intervju med Eirik etter sesongslutt.