Marinko: – Årsbeste i andre omgang! – ØIF Arendal
Foto: Jan Espen Thorvildsen

Marinko: – Årsbeste i andre omgang!

Vi vant altså 28-26 over Granollers på hjemmebane foran i underkant av 1000 tilskuere. Våre målscorere var Josip Vidovic med tre, Lars Erik Bjørnsen med ett, Magnus Jøndal med ti, Eirik Heia Pedersen med fire, Lars Jakobsen med ett og Eirik Köpp med ni.  Josip Vidovic fikk en tominutter, og Kenny Ekman fikk to ganger to. Catalanerne fikk fire utvisninger. Vi satt tre av tre straffer, mens Granollers satt fire av fem.

Vi tok en prat med vår hovedtrener Marinko Kurtovic etter at vi igjen vant i Sparebanken Sør Amfi. Men det holdt ikke til avensement i Europacupen denne gangen heller.

Den andreomgangen. Er du fornøyd med den?

– Helt klart årsbeste. Vi får til spillet akkurat slik som vi ville. Vi har kun tre tekniske feil, og det er det vi har fokusert veldig mye på i det siste. Lite tekniske feil, så blir vi bedre.

Hva gjorde du i pausen?

– En vanlig pep-talk til spillerne. Så gikk vi på banen som krigere. Vi ga aldri opp, men det ble for tøft etter en horribel andreomgang i Spania. Hadde vi spilte som i andre omgang i Sparebanken Sør Amfi i kveld hele kampen, hadde vi nok vært videre i Europacupen.

Hvem vil du trekke frem?

– Josip Vidovic har hatt to gode kamper nå. Han var glimrende i dag. Eirik Köpp spiller helt fantastisk. Medhus er alltid bra. Og Eirik Heia Pedersen viser hvorfor han er kaptein. Fantastisk bra kamp av ham. Magnus Jøndal blir velfortjent banens beste. Han setter hele ti mål i dag. Men hele laget spiller opp mot sitt beste.  Jeg var også ganske forarget på endel dommeravgjørelser som går i feil retning. Følte det var inkonsekvent dømming fra de finske dommerne, og på det nivået må vi kunne forvente oss at begge lag behandles likt. Vi så det for eksempel på skuespill fra spanjolene, og at dommerne bet på. Men når vi ble taklet hardt, prellet det av. Vi hadde vunnet mer hvis det hadde vært rettferdig dømming.

Hva var ikke bra?

– Hele starten av kampen. Vi gjør ni tekniske feil før pausen. Det er altfor mye på dette nivået. Det skal vi terpe videre på fremover, slik at vi fremover spiller som i andre halvdel i dag. Da kan ingen i Norge slå oss.

Vi har et tøft program foran oss. Hvordan blir det?

– Først og fremst håper jeg at Sondre Paulsen og Robert Markotic er tilbake snart. Robert kan være klar neste uke, og Sondre Paulsen har jo begynt å røre på seg. Vi møter Bodø onsdag 9. desember i Bodø, og det blir tøft. De er sterke hjemme, og slo oss to ganger i Grundigligaen i fjor. De er glad i å gi alt mot oss, så det blir en vrien bortekamp. Men vi har hørt at Kari Sunde skal opp og holde foredrag om Svermen, så vi har ihvertfall god hjelp av henne på tribunen. Så møter vi Stord borte 13. desember og det blir også en tøff kamp, selv om vi har slått Stordabuene siste fire kamper i Grundigligaen. Og så blir det juleavslutning i Sparebanken Sør Amfi onsdag 16. desember klokken 19:00. Da kommer Lars Jakobsens gamle klubb Halden på besøk. Halden har slitt mye med skader, blant annet sist vi spilte i Remmenhallen, så den blir vanskelig. De ligger på sjetteplass på tabellen, men det er et lag som jeg tror kan gi oss skikkelig motstand. Og de er litt ekstra tent mot oss, da de savner deres toppscorer fra fjorårssesongen. Og så er det en kjempekamp lørdag 19. desember klokken 16:00 hvor vi møter vår erkefiende Elverum. Den kampen skal vi vinne, og jeg vet at Elverum mener det samme. Det blir en tøff kamp, den tøffeste bortekampen denne sesongen. Jeg vet at Svermen jobber med å sette opp buss, og vi trenger virkelig supporternes hjelp i den kampen. De vil nok ha hevn for at vi banket de gule og blå hver kamp i fjor. Og mest av alt hevn for at vi slo dem før jul i fjor med hele åtte mål i Grundigligaen på deres hjemmebane. Vi prøver å gjenta suksessen.

Hva kan du gi av deg selv til juleavslutningen i Sparebanken Sør Amfi 16. desember? Stiller du i nisselue? Veddemål om tilskuertall? 

– Jeg må tenke litt på det. Jeg skal finne på noe. Jeg kommer tilbake med en gulrot i god tid før kampen. Da vil vi ha fullt hus.

Gratulerer med glimrende innsats i dag. Det gikk bedre i dag enn i Spania.

– Ja, jeg er fornøyd med at vi fikk litt internasjonal erfaring, og at vi spilte tidvis bra i Spania, og vinner i dag. Vi bygger videre på det. Tusen takk til alle som kom i dag og heiet.