Marinko er optimist foran Europacupkampen – ØIF Arendal

Marinko er optimist foran Europacupkampen

God lørdag, Marinko. Gleder du deg til kamp i morgen?

– Det er klart jeg gleder meg. Det å få et av Europas beste klubber på besøk i vårt eget Sparebanken Sør Amfi er stort for laget og meg. Det er det beste laget som har gjestet Arendal noensinne, så dette blir stort.

Satser du på at det bare skal bli håndballshow, og ikke noen seier for oss?

– Det kan bli begge deler. Men å ta igjen forspranget er jo en drøm, og vi mener at vi skal klare å matche laget. Jeg har vært borti så mye i håndball, så selv om vi har et vanskelig utgangspunkt, så skal vi gjøre alt vi kan for å gå videre i Europacupen.

Hva blir den store forskjellen fra kampen i Granollers´ hjemmearena?

– Publikummet til Granollers var veldig bra. Denne gangen har de fem stykker på tribunen. De stresset både våre spillere, hjalp sine, og de fikk litt hjelp av dommerne. Spesielt i andre omgang var det vanskelig å spille for ØIF Arendal. Da var vi virkelig på bortebane.

Og hvordan blir det nå?

– Det var bra trøkk på kampen nå på onsdag, til tross for at det var under 1000 tilskuere. Jeg har troen på at vi skal få den samme hjemmefordelen som Granollers hadde sist vi møttes.

Og spillerne? Er de virkelig så gode?

– De er utrolig raske, og har klassespillere på hver plass. Ja, de er gode, men langt fra uslåelige.

Hvordan skal vi vinne?

– Det holder ikke bare med å vinne. Vi må vinne mye. Vi må ha bedre flyt fremover. Forsvarsspillet vårt må være på vårt beste. Medhus må ha to gode omganger. Vi må vinne flere dueller, og vi må få fart på vingene. Vi må kontra mange ganger.

Så vi har mulighet?

– Vi har to spillere med bred internasjonal erfaring. Svenn-Erik Medhus og Magnus Jøndal. Spiller de på sitt beste, går dette bra. Catalanerne har en forholdsvis lang reise i kroppen, og det skal vi utnytte. I tillegg må vi sette 100%-sjansene som vi spiller oss til. Det gjorde vi ikke alltid i Spania.

Hva er ellers nøkkelen til å avansere i Europacupen?

– En sterk attityd. Vi så det litt i første omgang i Spania. Denne gangen må vi ha det hele kampen. Vi så også attityden i øynene til vår kaptein Eirik Heia Pedersen på onsdag mot Fyllingen. Og det smitter over til hele laget. Jeg har troa. Vi går for å vinne!

Vi ønsker Marinko Kurtovic lykke til med den vanskelige oppgaven i morgen.