Takk, Svermen. Takk, Arendal! – ØIF Arendal

Takk, Svermen. Takk, Arendal!

Kjære alle sammen, kjære venner av ØIF Arendal.

Det har vært herlig å se så mange mennesker på kamp i Sparebanken Sør Amfi i det siste. Og det hjelper. Vi taper ikke i Grundigligaen. Takk for alle som står på for produktet vårt, og tusen takk til alle frivillige som drar i gang.

I helgen var vi i Spania. Vi dro til Barcelona. Du tenker kanskje sol, sommer, Gaudi og tapas, men for oss var det ramme alvor. Vi bodde i en by som bar preg av tung industri, og det viktigste som skjer der, er at idrettsklubben har en haug med lag. Aldersbestemte spiller i Granollers er 600 aktive. Budsjettet på elitelaget er omtrent samme størrelse som i ØIF Arendal Elite, men juniorbudsjettet er like stort. Granollers fungerer som en farmerklubb for Barcelona, som jo er et av verdens beste håndball-lag. Vi fikk mye inspirasjon, for håndballklubben var virkelig det som drev frem byen. For å si det forsiktig, byen var ikke like fin som Arendal. Se på bildet, titta på Anitha Tvede som holder frem drakten med stolthelt. For en fin gjeng!

Det kom 1800 på kampen vår på søndag. Et moderat antall tilskuere til Granollers å være. Hallen har kapasitet til i overkant av 6000. Og nå kommer jeg endelig til poenget. Det var 50 stk fra Arendal. Fra 0 til 77 år. En herlig gjeng. Og for oss som stort sett er fokusert på håndballkamp i hallene vi drar til, så var det bra liv i Svermen. Buinga gjorde Granollers nervøse i angrep når det nærmet seg passivt, og spillerne mine merket at vi ble heid på. Granollers hadde plassert våre supportere på verst tenkelige plassering i den tidligere OL-hallen. Helt øverst, helt oppi hjørnet. Når vi får besøk til helgen, har Granollers med seg seks supportere, de skal få gode plasser og sette seg hvor de vil. Men de er bare seks.

Vi har gått fra å ha en liten kjerne som reiser på kampene, til at vi er en real gjeng. Jeg har allerede trukket frem at jeg er imponert over gjengen som dro til Spania i helgen. Men jeg vil spesielt trekke frem alle de som dro fra Arendal til Stavanger i midten av forrige uke, for å se på topp mot bunn. Det er holdningen som vi elsker. Altså, det å ta fri en halv dag fra jobben, kjøre den forholdsvis kjedelige veien til Stavanger, se kampen, og så sette seg fem timer på buss tilbake – det står det respekt av.

Men – vi spilte ikke bra nok i Stavanger, og vi spilte bare 22 gode minutter i Spania. Det er på tide at vi får se at vi får ned antall tekniske feil, får satt skuddene, og at det gode forsvarsspillet vårt blir enda bedre. Vi har ikke kommet dit vi skal være spillemessig ennå. Selv om programmet akkurat nå er kjempetøft, så må vi spille bedre. Det skal vi gjøre i dag mot Fyllingen Bergen.

Vi ses i Sparebanken Sør Amfi klokken 19:00. Og vi ses til søndag når vi får se spansk topphåndball for første gang i Arendal. Vi skal vinne den kampen!

Kram, Marinko

IMG_0934