Spennende før Spania – ØIF Arendal

Spennende før Spania

Søndag spiller vi kamp mot BM Fraikin Granollers utenfor Barcelona i Catalonia.

Det er en hel haug som reiser ned. Svermen er passert førti (!), og det kommer i tillegg en gjeng fra sponsorene våre, samt at Andrè Jørgensen Hofstøl har med seg en gjeng. Vi blir altså et sted mellom 60 og 70 på tribunen, sammen med alle på indre bane. Sist gang vi spilte Europacup og Svermen arrangerte tur, var vi i overkant av tyve i Slovakia.

Kari Sunde i Svermen er klar for tur:

– Det er klart Spania er stort. Alle elsker jo Spania. I tillegg til at det er en av verdens beste håndball-ligaer der, ser vi også frem til å se hvordan en spansk toppklubb heier og hvordan arrangementet i hallen der er.

Hva er planen for å heie frem våre gutter til seier?

– Fordelen med å være bortepublikum er at vi alltid er samlet. Og det er jo ofte de mest engasjerte som reiser. Og hemningene legger vi fra oss på Kjevik. Her er det ingen skam å skråle og synge av full hals.

Hva skal dere gjøre i Spania?

– Vi flyr grytidlig lørdag morgen fra Kjevik via Oslo. Vi skal bo i en by som heter Sitges frem til tirsdag. Vi skal bo på en strand, og håper å få litt energi av sola. Vi skal spise og kose oss sammen, og søndag klokken 15:30 blir vi hentet foran hotellet av busselskapet som sponser Granollers. Granollers har vært utrolig hyggelige med oss, og vi skal møte deres supportere for utveksling av vimpler før kampen på Granollers svar på Kanalplassen. Svermen-Brit har vært hos Magnus Linden i dag og kjøpt et luksusfenalår, og vi skal lære catalanerne om norsk spekemat. Vi har også med melkesjokolade, makrell i tomat og et norsk produkt som har krysset ekvator. Vi skal også se El Classico på storskjerm på hotellet lørdag kveld, så vi kommer i god stemning. Ellers skal vi bare kose oss.

Du gleder deg med andre ord?

–  Jeg gleder meg alltid til kamp. Jeg er fornøyd hvis vi taper borte med mindre enn sju mål. Da tar vi de hjemme. Vi er jo veldig gode for tiden.

Marinko Kurtovic tok også telefonen da vi ringte fredag kveld.

– Dette blir tøft. Granollers er utrolig bra lag, i teten på en av verdens beste serier. De har dobbelt opp med klassespillere på alle plasser, og når de hviler sine beste spillere, har de like gode spillere på benken. De er godt trent, de har bra fysikk, og et enormt tempo. Vi er veldig imponert over det vi ser. På en av kampene vi så på video, så hadde Granollers mellom fem og syv tekniske feil. Vi ligger i alle kamper over det nivået på feil. Så disiplin på våre spillere i alle pasninger blir superviktig.

Hva er taktikken før kampen?

– Vi kommer ihvertfall ikke til å løpe fra catalanerne. De er lynraske alle mann. Det blir spennende å se om det gode forsvarsspillet vårt holder på dette nivået. Disse gutta har også internasjonal erfaring på nesten alle plasser. Vi har heldigvis både Jøndal og Medhus som har erfaring på dette nivået, og som har spilt mye internasjonal håndball. Ellers på taktikken virker det som at Granollers stort sett spiller spansk 6-0 hvor det er stort fokus på at hver forsvarsspiller skal dekke sin mann.

Går du inn for å minimere bortetap, eller for å vinne i Spania?

– Vi går alltid på banen for å vinne. Også i Spania. Det er en liten sensasjon hvis vi vinner, og det er en seier om vi taper med under fem mål. Uansett kan alt skje i Sparebanken Sør Amfi. Spesielt siden catalanerne har valgt å kjøre buss til oss neste helg. Det blir en seig tur som kommer til å sitte i kroppen. Uansett hvordan det går i Spania, så oppfordrer jeg alle ØIF Arendals venner om å møte opp i Sparebanken Sør Amfi søndag 29. november. Det blir litt av en kamp.

Asle Gran har mye erfaring med Europacup som spiller:

– Den viktigste erfaringen er at det er større forskjell på hjemme- og bortefordelen. Jeg har vært borti returoppgjør som har hentet inn forsprang på 10 mål, hvor hjemmelaget vinner begge kamper til tross for stor nivåforskjell etter første kamp.

Hvordan var gutta i form på onsdag mot Viking? Det ble jo seier, men hvordan er du fornøyd?

– Vi må spille bedre som lag, få bedre flyt og scorer hver gang vi har sjansen. Altså vi har et langt steg igjen for å komme dit som vi skal være spillemessig.

Hvordan tror du det går søndag?

– Det er helt umulig å spå noe særlig, men at vi får kjørt oss er en selvfølge. Dette er et lag som tar det som en selvfølge å slå oss.

Og onsdag møter vi Fyllingen Bergen. Hvordan går det?

– De er klar for cupfinale, og ligger på tredjeplass i Grundigligaen. Fyllingen skal også ut i Europacup i helgen i Luxembourg, og har allerede begynt å snakke om den viktige kampen onsdag. Vi får kjørt oss der også, men med den statistikken vi har i Sparebanken Sør Amfi de siste to årene, kan jeg ikke si at jeg tror på noe annet enn seier. Men det blir tøft.

Har du noe mer på lager?

– Nei, nå skal jeg se Thomas og Harald med kona. Nei, vent. Møt opp i Sparebanken Sør Amfi onsdag mot Fyllingen og neste søndag når det blir returoppgjør mot Granollers!

Vi ønsker alle gutta, Kari og Svermen, og selvfølgelig Marinko og Asle lykke til i Spania.