– Jeg gruer meg til Kolstadkampen – ØIF Arendal
Foto: Jan Espen Thorvildsen

– Jeg gruer meg til Kolstadkampen

Vi har intervjuet Marinko Kurtovic foran Kolstadkampen til søndag.

Vi møter tabelltreer Kolstad hjemme. Får vi se en toppkamp?

– Jeg gruer meg til Kolstadkampen. De er skikkelig gode, og vi kommer til å få det vanskelig.

Men vi leder jo tabellen og har ikke tapt ennå. Er dette noe å grue seg for?

– Vi spilte mot Kolstad i oppkjøringen til sesongen, og det er et lag som passer oss dårlig. De slo oss da på hjemmebane.

Hvorfor passer Kolstad oss dårlig?

– Blant annet deres kroatiske målvakt er utrolig god, og har noe av samme rollen som Medhus har for oss.  Kolstad tapte også i går mot Halden i cupen, og er nok ekstra sugne på seier i Sparebanken Sør Amfi for å kjempe om gullet.

Hva mer vil du si om laget?

– De er faktisk et komplett lag. De har to lynraske og skuddsikre vinger som skaper mye. De har i likhet med oss en islands vulkan, og spillet deres har bra fly, og jeg er veldig imponert over hele laget.

Hvordan skal vi slå Kolstad?

– Vi skal spille glimrende forsvar, og score mer enn vi har gjort de siste kampene. Vi får prøve å slå Kolstad på taktikken. Men de har en glimrende trener og jeg må også trekke frem assistent-treneren Valeri Putans som har glimrende rutine.

Og hva blir taktikken utover det?

– Jeg går ikke ut med detaljer nå, men vi har en plan.

Og tror du det blir mye folk til søndag?

– Altså, støtte fra hjemmepublikummet er ekstremt viktig for oss. Mange tenker altså at storkampene i Sparebanken Sør Amfi er mot Bodø, Elverum og Haslum. Men i år er det som foreløpig er bronselaget i årets Grundigliga, en kamp som kan bli fryktelig vanskelig for oss, og hvor jeg har litt dårlig magefølelse nå. Kolstad er over natta blitt en fantastisk håndballklubb, med et kjempeapparat rundt klubben, og en haug med håndballsupportere. Kommer det noen fra Kolstad til Sparebanken Sør Amfi på tribunen, så skal jeg ønske dem velkommen hver og en. De skal uansett ha gratulerer med alt de har fått til så langt i sesongen. Og så begynner alvoret.

Har du tro på seier mot Kolstad?

– Vi spiller alltid for å vinne. Vi skal vinne!