Early warning: Europacup i Spania – ØIF Arendal
Dette bildet er fra den lengste supporterturen Svermen har hatt. Da gikk turen til Hlohovac i Slovakia, via Budapest i Ungarn i desember 2013.

Early warning: Europacup i Spania

¡Enhorabuena! ¡Hurra!

Vi skal spille håndball mot Fraikin BM som kommer fra Granollers, like nordøst for Barcelona. Dette er i det ypperste kulinariske området i verden, her er catalansk stolthet i flere titalls generasjoner, og vi møter et lag som på papiret er bedre enn oss, men som vi skal slå.

Fraikin BM ligger på tredjeplass i den spanske ligaen, et like hakk bak Barcelona og Naturhouse La Rioja. Det er foreløpig uvisst når kampen går, men foreløpig ser det ut som vi skal spille borte 21. eller 22. november. Vi ber alle om å vente på bekreftet informasjon om kamptidspunkt, før man booker flybilletter. Vi har det på plass i løpet av få dager, og det blir med en gang kunngjort på nett. Kampen går altså i Granolla. Det er en by nær Barcelona i Catalonia i Spania. Byen har omtrent 60 000 innbyggere og ligger ved elven Congost. På de to siste Europacupkampene har de hatt mellom 12oo og 2200 tilskuere på kamp.

Mens vi venter på informasjon, kan du sjekke ut byens turistinformasjon. Og her er hjemmesiden til klubben vi møter som enten er på spansk eller catalansk. Her er byens beste restaurant i følge Michelinguiden. Dette er det nærmeste hotellet til hallen og koster under 600 kroner pr natt for dobbeltrom. Dette er litt bedre, og ligger på under 800 pr natt for dobbeltrom.

Det er 57 kilometer fra Barcelona El Prat flyplass, og det tar en time og 20 minutter med kollektivtransport til Granollers. Taxi vil ligge på i underkant av 100 Euro pr bil.

Svermen vurderer å lage gruppetur, men avventer til endelig kamptidspunkt og spilleplan er skrevet i stein. Flybilletter fra Oslo-flyplassene (Torp, Rygge og Gardermoen) starter på 1900 kroner tur/retur, litt avhengig av reisedatoer. Fra Kjevik ser det ut som det er endel dyrere. Dersom du vil melde din interesse allerede nå, send en sms til Kari Sunde i Svermen på 9544 9538.

Vi kommer tilbake med mer informasjon senere i uken.

NB! Med forbehold om feil, da det meste som er skrevet i denne artikkelen er basert på det vi har klart å finne på nett.

Og her er håndballhallen!

granollers2-4859530888