Marinko er ikke imponert over sin tidligere arbeidsgiver Drammen – ØIF Arendal
Foto: Jan Espen Thorvildsen

Marinko er ikke imponert over sin tidligere arbeidsgiver Drammen

Vi gleder oss til å fortsette med ledelse i Grundigligaen. Onsdag møter vi Drammen i Drammenshallen. Og der har det nettopp vært trenerbytte. Vår gode venn Rene Hamann-Boeriths, som banket oss på hjemmebane i fjor, er blitt erstattet med to kjente fjes, ingen ringere enn duoen Øystein Havang og Roger Kjendalen. Sistnevnte spilte jo landskamp i Nedeneshallen mot Belgia i 1994. Da Belgia skulle ta en avgjørende straffe, tok Kjendalen ballen under sin egen svette drakt. Dette førte til at ballen ikke ble tørr, men ganske glatt og våt. Belgieren glapp ballen da han skulle ta straffen, og Kjendalen har aldri tidligere blitt konfrontert med at ØIF Arendals samlede redaksjonen husker dette skitne håndballhistoriske øyeblikket godt. Men vi husker godt, og dette har vi ruget på i alle år, og vi er obs på det hver gang vi skal opp til syvmetermerket onsdag klokken 20:00.

Marinko Kurtovic har gode minner fra elvebyen. Han har tidligere trent Drammen, der han vant seriegull i 2009/10-sesongen. Samme sesong ledet han laget til cupfinalen der det ble tap mot Elverum i Oslo Spektrum. Hva kan vi si om dagens lag?

– De er ikke bedre enn oss, men de har nok å komme med. Det blir en tøff match. Og de spiller på hjemmebane og må virkelig vinne for å reise lagets ære. Før sesongen var det mange som tippet Drammen helt i toppen, nå har Drammen to av ti poeng i Grundigligaen. De har jo også surret det til ved å bytte trener etter bare fire kamper. Det er veldig uvanlig i Grundigligaen. Spesielt er det også når Hamann-Boeriths er en som alle vet er en glimrende trener. Drammens styre hadde en langsiktig plan om å bli et topplag, og da er det viktig å holde med den langsiktige planen. Etter fire kamper er det for tidlig å konkludere. Det tar tid å forme et lag med så mange nye profiler. Hadde det vært meg som hadde blitt erstattet, hadde jeg blitt veldig forbannad!

Har du snakket med Hamann-Boeriths?

– Det vil jeg ikke kommentere, men jeg gir ham støtte her, og også på onsdag.

Hva tror du om laget vårt?

– Jeg tipper Magnus Jøndal er tilbake etter strekken han fikk i kampen lørdag. Jeg lot ham hvile søndag, og det går bra med å komme tilbake. Ellers har vi fått spilt på masse selvtillit på våre yngste spillere, så det var gøy. Medhus er jo i sitt livs form, og flere med ham. Jeg tror vi er gode nok til å vinne, men vi er ikke helt klare til å vinne alle kamper ennå.

Og hvordan er det for deg å være i Drammenshallen igjen?

– Jeg har utelukkende gode minner fra Drammen. Mange bra folk der, og jeg gleder meg alltid til å besøke Drammenshallen. Visste du at det i morgen er 35 år siden Kiss spilte i Drammenshallen? Ikke det nei, jeg husker det som det var i går. Vi skal på historisk grunn, inntil vi fikk Sparebanken Sør Amfi, var det Norges beste håndballhall. I dag er den fremdeles glimrende til flotte håndballkamper. Jeg vet at Svermen kommer med en buss, og det pleier alltid å komme en gjeng med eksilarendalitter til Drammen. Vi tar med en kasse med Arendals julebrus som kom i butikkene i dag, så her blir det noe for enhver smak.

Og hva er taktikken før kampen?

– Vi går hardt ut, det er vi gode på.