Marinko Kurtovic gleder seg til Balkanstemning – ØIF Arendal
Foto: Jan Espen Thorvildsen

Marinko Kurtovic gleder seg til Balkanstemning

ØIF Arendal – Haslum 23-22. Kampen blir avgjort i sluttsekundene. Men er du fornøyd, Marinko?

– Jeg er fornøyd med at vi vinner. Det ble mildt sagt en tøff match. Vi spiller ikke veldig bra, og jeg er mest misfornøyd med at vi roter bort ledelse to ganger i kampen. Men vi vinner. To utrolig viktige poeng.

Hvem trekker du frem i dag?

– Medhus er og blir outstanding. For en mann. I dag var han suveren. Lars Jakobsen gjør mye gøy, og vi vinner til tross for mye feil, en fortjent seier.

Gikk det bra med helsa til gutta i dag?

– Ingen skader, men Jøndal måtte hvile seg litt pga noe som kan være en strekk bak på det ene låret. Vi får håpe han er klar og frisk som en fisk til helgens to kamper. Den mentale helsa står det bra til med i laget. Jeg vil spesielt trekke frem Sander Simonsen som har en middelmådig kamp, men med et enormt press på seg, med bare fire sekunder igjen, setter et nydelig mål fra vingen. Det er en scoring både han og jeg vil huske for all fremtid. 17-åringen som viser god psyke i et viktig øyeblikk i en særdeles viktig kamp. Jeg er imponert!

Ja, vi møter et lag fra Kosovo som heter Besa Famiglia. Hva venter oss på banen?

– Det jeg har sett av Besa Famiglia er bra. Her i går så jeg oppgjøret mot Pristina hvor Besa vant. Vi vet jo at vi ikke kan slurve noe fra første minutt. Vi skal lage vårt eget tempo og styre kampen.

Hva blir viktigst i helgen?

– Med dobbeltkamp er det viktig å vinne sammenlagt, vet du. Det sentrale for oss blir første omgang på lørdag og andre omgang på søndag. Men vi går for å vinne begge kampene.

Får vi noen fordel av å spille dobbel hjemmekamp?

– Ja, men ikke så stor fordel som vi pleier å være vant med. Med alle de bortesupporterne som kommer, kan vi får helt andre rammebetingelser på tribunen. Men nå har jeg mast om Balkanstemning i norsk håndball i mange år, og hele tiden her i Arendal, så jeg synes det er helt supert at vi får en skikkelig krig i vårt eget fort. Det blir kjempegøy.

Og hvordan går oppladningen til kampen?

– Den blir ganske ordinær, men vi fokuserer jo på å ha flest mulig av våre klar til kamp. Jeg lader i dette øyeblikk opp med kø og omkjøringer gjennom E18 på vei hjem til Sandefjord. Jeg har allerede kjørt i to og en halv time. Men i morgen våkner jeg opp med et smil om munnen, for vi leder Grundigligaen med full pott. Men det er flere lag som scorer flere mål enn oss, og det er flere lag som slipper inn færre mål enn oss, så vi må bli bedre for å hevde oss i toppen gjennom hele sesongen.