En tung torsdag – ØIF Arendal
Foto: Jan Espen Thorvildsen

En tung torsdag

Det har vært en tung dag for oss. Den tyngste dagen etter at Marinko Kurtovic overtok roret som hovedtrener. Vi ble helt uventet slått ut av cupen mot 1. divisjonslaget Follo. Vi møtte et godt lag, som vi tidligere i år spilte treningskamp mot, hvor vi da vant med tre mål.

Marinko Kurtovic er ikke fornøyd med innsatsen til våre beste menn.

– Nei, dette var ikke bra nok. Vi gjør en elendig kamp fra start til slutt.

Hva er du minst fornøyd med?

– Det som gjør meg ekstra oppgitt er at vi hadde fått en forholdsvis enkel vei til cupfinale, hvor vi kunne opplevd noe av det fantastiske vi var med på i fjor i Oslo. Men når jeg sier enkel vei, så er jeg fullstendig inneforstått med at vi ikke klarte oppgaven vår mot Follo, og fortjener derfor ikke gå videre.

Du har jo vært flink til å bruke hele laget i de tre første kampene, for å kjøre inn spillerne vi skal satse videre på i laget. Gikk du litt for langt i går?

– Skadesituasjonen har lært oss at vi må tenke bredde og at vi må ha to og på noen posisjoner tre spillere klar til å takle det tøffe kampprogrammet utover sesongen. Jeg ser noen har kommentert at vi skulle byttet inn Medhus tidligere i kampen i går. Medhus, Strat og Evensen er våre tre målvakter. Alle skal spille, og alle må ta ansvar. Jeg gir tillit, og så må hver enkelt gjøre det vi går igjennom på hver trening: jobbe knallhardt hele sesongen for å spille bra når man kommer inn. Vi hadde for få redninger i første omgang i går, og jeg gir forsvaret i all hovedsak skylda for det.

Hva er du fornøyd med i går?

– Det er svært lite å trekke frem som positivt, men vi hadde gjort en ok figur hvis vi hadde scoret 39 mål, og sluppet inn 29. Forsvarsspillet var ikke bra nok, men angrepsspillet – where do I begin.

Stemningen var ikke på topp på tribunen i går?

– Jeg vil takke de som kom. De lagde bra liv til å være så få.

Gir dette bedre sjanser til å lykkes med Europa og gull i Grundigligaen denne sesongen?

– En risikofaktor som vi har jobbet mye med før sesongen er hvordan vi skal kunne levere hver kamp med så tøft kampprogram. Jeg vil heller snu på det, og si at vi burde aldri kommet i denne situasjonen, og at vi nå har et klarere fokus på å gjøre det bra i både Grundigligaen og sluttspill. Europa starter om to uker hjemme, og der skal vi virkelig vinne kamper og da kan alt skje.

Vi føler med deg, og håper du har en ok dag, tross ditt største nederlag hos oss.

– Det er ingen god dag, men med disse ord legger jeg Follokampen død. Vi tapte fortjent og kan ikke skylde på andre enn oss selv.

Har du noen oppmuntrende ord til ØIF Arendals fanskare?

– Jeg siterer Michael Jordan: «Obstacles don’t have to stop you. If you run into a wall, don’t turn around and give up. Figure out how to climb it, go through it, or work around it». Vi kommer tilbake!