Marinko oppsummerer storkampen – ØIF Arendal
Foto: Jan Espen Thorvildsen

Marinko oppsummerer storkampen

God kveld, Marinko. Det er hektiske dager. Ikke nok med at du har hatt en stor match bak deg på søndag, nå skal du allerede tenke fremover?

– Ja, det var gøy å slå Elverum. Vi har seks poeng, og det er herligt, herligt!

Hva var bra i kampen?

– Hele førsteomgangen sitter alt bra. Håndball er jo ikke en sport hvor man kan sette alle skuddene, og spille perfekt. Men jeg er veldig fornøyd med både hvordan vi starter kampen, og hvordan vi gjennom hele omgangen er opp mot vårt beste. Jakobsens scoring i siste sekund i første omgang, var verdensklasse. Håndleddet, timingen på skuddet, og timingen i forhold til kampuret skal Lars ha masse skryt for. Alle fra målvakt Medhus til nesten samtlige spillere gjorde en glimrende førsteomgang. Og det var veldig bra støtte fra vårt kjære hjemmepublikum.

Hva har forbedringspotensiale?

– Ser man på andreomgangen så har vi faktisk mulighet til å avgjøre kampen gjennom starten etter pausen. Men vi surrer litt, og vi gjør mye unødvendige tekniske feil, og Elverum får mulighet til å krype opp i ryggen vår, og vi går fra en trygg ledelse til det reneste håndballdramaet. Men vi leder hele kampen, og det er jeg fornøyd med. Konkret forbedringspotensiale ser jeg i å avslutte bedre, både rent skuddmessig og at vi spiller oss til bedre sjanser. Fremover trenger vi også flere raske avkast hvor vi får noen kjappe scoringer – det har vi kompetanse til i laget med mange løpesterke spillere. Pasningene sitter normalt bra, så vi hadde nok litt utur, samt at konsentrasjonen ikke var helt på topp.

Vi vant til slutt.

– Ja, det gjorde vi. Vi har hatt mange sånne kamper. Altså at vi drar det i land. Lite stang ut på poengstatistikken både denne sesongen og ikke minst i fjor. Jeg tror det skyldes min evige terping på at vi skal ha rett attityd og vinne kamper.

Og hvem var best hos oss?

– Mange var gode, men jeg er helt enig med bestemannspremien til Lars Jakobsen. Han gjør en glimrende kamp.

Og publikum var bra?

– Det var slik som jeg liker det. God stemning og jeg håper det vi presterte var god underholdning. Vi får flere slike kamper utover høsten. Tusen takk til alle som kom!