Marinko: – Jeg tror vi vinner med fem mål – ØIF Arendal
Foto: Jan Espen Thorvildsen

Marinko: – Jeg tror vi vinner med fem mål

Vi gleder oss så mye til kamp på søndag klokken 18:00 at vi har sett oss nødt til å skrive en forhåndsomtale.

Først ut er daglig leder Rune Jakobsen i Sparebanken Sør Amfi.

– Ja, jeg gleder meg veldig. Jeg har aldri før gledet meg så mye til en håndballkamp. Og vi har presset på oss, i og med at vi vant over Elverum hele tre ganger i fjor. Det er ikke en uforbeholden god følelse, men jeg tror vi får mye folk, og ikke minst vet jeg at spillerne er tente.

Per Carsten Michelsen er langt på vei enig med Rune.

– Altså nerven er her allerede. Jeg er ikke så bekymret for kampen. Vi har heldigvis hele stallen klar, medunntak av langtidsskadede Sondre Paulsen. Forsvaret vårt er utrolig bra nå, og jeg tror faktisk at det blir helt avgjørende mot et revansjesugent innlandslag. Det store spørsmålet er om vi klarer å score nok mål. Får Bjørnsen, Simonsen og Jøndal blomstre med overganger, klarer vi det.

Marinko Kurtovic gleder seg til den store kampen.

– Ja, det blir herlig å spille mot Elverum. Det er norsk håndball på sitt beste. På få år har akkurat den kampen, både i Sparebanken Sør Amfi og i Terningen Arena blitt det største herrehåndball kan by på i Grundigligaen.

Hvem skal vi stoppe?

– Vi skal ta Elverum kollektivt i forsvar. Der er vi godt rustet. De skal ikke få skyte enkle mål mot oss. Og fremover har vi så mange som kan avslutte, at jeg er helt sikker på at vi skal score flere mål enn de gjør på oss.

Hvem av spillerne er det vi skal passe ekstra godt på?

– Andrè Lindboe har vært god i oppkjøringen, men han er lett å lese spillemessig. Jeg er usikker på om hanhar nok rutine til å lure våre gutter. Ellers har de mange gode spillere som vi ikke gir et særskilt fokus.

Og hva tror du om stemningen i Sparebanken Sør Amfi til søndag?

– Det er alltid gøy når det kommer mange supportere til oss som lager liv. Men da de var og besøkte oss i fjor, så var det synd å se at de kun lagde liv da det var spenning i kampen. Da vi kontrollerte, ble lydene fra Taigan erstattet med sutring og det ble ganske stille. Selv om det er en lang reise med buss fra Hedmarken, så håper jeg vi klarer å målbinde dem også i år.

Hvem blir vår beste spiller til søndag?

– Jeg tipper Köpp fortsetter fremgangen, David Svenningsen fortsetter det gode arbeidet med å bli en viktig brikke i laget, Medhus tar mange skudd, og Eirik Heia Pedersen gjør en kanonkamp. Vi har heldigvis mange flere som er i god form nå, og det er klart det blir mange mål fra Robert Markotic og Magnus Jøndal. Vi får også noen mål fra linja, og vi kommer garantert til å få en tøff kamp hvor det blir knallhardt forsvarsspill på begge sider.

Hva har du sett av Elverum i det siste?

– Vi spilte en treningskamp mot Elverum på Tynset som vi tapte. Da var ikke vi helt fullverdig lag. De er jo et godt lag, men de mangler nå det lille som skal til for å slå oss. De har også hatt mye intriger i laget i det siste, som jo fører til at lagmoralen trolig er på sitt laveste nivå siste fem år. Nei, jeg tror på at vi vinner med fem mål, og at de får en haug med tominuttere da vi er for raske for dem. Så avgjør vi i overtall.

Når blir kampen avgjort?

– Den blir avgjort helt mot slutten. Her blir det knallhardt spill, og både Elverums og våre gutter bør ikke føle seg trygge ved en fire-målsledelse.

Billetter til ØIF Arendal – Elverum kan kjøpes her.