Marinko oppsummerer serieåpningen mot Stord – ØIF Arendal
Marinko fra en av gledesscenen i forrige sesong.

Marinko oppsummerer serieåpningen mot Stord

Vi tok en prat med Marinko etter den første kampen i Sparebanken Sør Amfi foran 1050 tilskuere.

Ja, hva skal vi si?

– En godkjent kamp. Ikke noe mer. Vi bryter avtaler som er terpet inn til jeg har blitt hes. Men vi har et vinnerlag på gang også i år.

Marcus Evensen kom inn. Hvor stort talent er han?

– Han er et ekte ØIF Arendal-produkt. Han har bein i nesa, og er skikkelig giret. Han er først og fremst på laget for å lære. Teknisk sett ligger alle forutsetninger til rette for at han kan bli en viktig spiller. Han må jobbe mer med å bli snabb i føtterne. Og å lese spillet har han mye å lære av både Medhus og meg, slik at vi kan stole på ham om hva som er hans hjørne, og hva som er forsvarets oppgave. Men det går bra.

Eirik Köpp hadde dagen. Hva synes du om det?

– Han var god hele oppkjøringen. Han var den beste spilleren.

Skuddet til Köpp sitter nå. Har dere jobbet med det?

– Han holder på å ta flere steg opp på flere områder på banen, og har større potensiale. Han er endelig stabil, og alt i kroppen hans fungerer nå. Vi har vært veldig opptatt av at han kommer i riktig skuddsituasjon. La meg forklare. Det begynner to pasninger før den går til Köpp. Mentalt har jeg jobbet med vurderingsevnen om han skal sende ballen videre, eller avslutte selv. Nå tror jeg det sitter. Han er snart en fullverdig spiller. Han har gått steget fra juniorspiller til seniorspiller allerede.

Eirik Heia Pedersen spilte lite i starten. Hva er grunnen til det?

– Det hadde med at vi måtte omdisponere, og han kan brukes til flere plasser. Når vi foreløpig er litt svake på strek, og at jeg kan stole på ham i alle posisjoner.  Laurits Rannekleiv fungerer bra, men ikke både i forsvar og angrep hele kampen. Men det kommer.

Var det gøy å spille i Sparebanken Sør Amfi?

– Veldig gøy å komme i gang igjen. Vi må markedsføre bedre og jobbe enda mer med gjennomføring, så blir vi enda flere på tribunen. Svermen er bra!