– Vi kommer ikke til å løpe noen unødvendige skritt mot ØIF Arendal – ØIF Arendal

– Vi kommer ikke til å løpe noen unødvendige skritt mot ØIF Arendal

Kvelden før seriestart snakket vi med Marinko Kurtovic. Han gleder seg til kampen i morgen.

Hva er det du ser mest frem til med å være tilbake i Sparebanken Sør Amfi igjen i en kamp som betyr noe?

– Det er mye. Fullt Sparebanken Sør Amfi er alltid gøy. Og det er jo en vannvittig spenning knyttet til kampen. Vil vi fortsatt være et topplag, så må vi vinne mot Stord. Og vi har fått nytt dekke og arrangementet blir bedre. Og mange nye ansikter i vårt lag, og jeg tror David Svenningsen kommer til å vise seg frem.

Noen siste oppdateringer?

– Alt ser bra ut, med unntak av skadene. Vi har hatt en glimrende oppkjøring, og vi har Heia Pedersen, Medhus og Jøndal i helt fantastisk form. Taktikken sier jeg ikke noe om nå.

Og hva tror du om Stord?

Jesper Holm gikk ut før seriestart i fjor, og sa at de skulle ta medalje. Siden da har det vært stille på Stord utover bølger og vind. Nei, Stord er ikke i teten i år, men vi får nok tøff match. De liker å fighte.

Vi tok også en prat med Jesper Holm, som trener Stord.

– Ja, davs. Vi har lige nu kommet til et helt fantastisk hotell. Vi bor på fasjonable Thon Hotel i Arendal, og vi gleder oss til å sove ut og hvile, før vi begynner oppbyggingen til to poeng på jeres hjæmmebane. Men vi er litt skuffet, for det er ikke lenger noe dansk stemning når vi ser ut av vinduet. Tiger Tiger (uttales Taigå Taigå på dansk) er jo borte siden sist jeg bodde her.

Dere er jo trolig ikke bedre enn oss. Men dere er bedre enn oss på antall skadede?

– Ja, vi har fem og en halv skadet. Så vi slår dere lett der i antallet som ikke er med. Jeg kan bare si en ting. Vi må spille som et lag.

Og hvordan spiller dere som et lag?

– Vi drar ned tempoet, og satser på maks 20 mål til ØIF Arendal. Får vi dratt ned tempoet, da vinner vi.

Marinko snakker mye om indianere og koreanere for tiden?

– Ja, det vet vi. Men vi blir alle som Sitting Bull og Gangnam i forsvar. Vi har andre planer også, bare vent og se. Fordelen med at dere vant mange kamper i fjor, er at vi har analysert dere herfra til Sjælland. Keeperne våre vet hvor skuddene kommer, og Marinko er ikke akkurat kjent for å variere stil på banen. Men seriøst, med så mye skader vi har, kommer vi ikke til å løpe noen unødvendige skritt i morgen.

Så du kjenner laget vårt godt?

– Ja, jeg vet at Paulsen er skadet, og erstattet med Lars Erik Bjørnsen. De er likeverdige, nei, Bjørnsen er farligere. Ransom er skadet, eller hva den derre islendingen heter. Og vi er veldig glad for at Kenny Ekman ikke er med i forsvaret deres.

Siden du kjenner oss så godt, hvordan er sjansene våre som tittelforsvarer?

– Marinko har jo meldt laget av Champions League-kvalifisering. Det blir omtrent som å melde på et profflag i amatørligaen, eller som å delta med elsykkel i Tour de France. Dere har kjøpt 11 spillere siste året, og er et kjøpelag uten sjel. Selv om jeg av ren dansk høflig ønsker dere hell og lykke, så gjør jeg egentlig ikke det. Nei, vi vil ha med oss to poeng over fjellet og ut på øya vi kommer fra. Og husk at vi har Thomas Aasgaard i mål. Han blir viktig i morgen. Han vet hvordan alle deres spillere skyter, inkludert langskuddene til Medhus.

Vi ønsker begge trenere lykke til.