Daglig leder i Norsk Topphåndball svarer kritikken – ØIF Arendal

Daglig leder i Norsk Topphåndball svarer kritikken

Hein Barthold er daglig leder i Norsk Topphåndball, og vi fikk en halvtimes prat med ham på slutten av kvelden. 
Ja, Barthold, det har kommet mye kritikk i kveld? Lederen i Sportsredaksjonen i Østlendingen retter seg mot beslutningen, og Facebook i Arendal har tatt av.
– Det har vært en del henvendelser i ettermiddag og kveld, vi har registrert at det fra enkelte klubber og steder er kommet kritikk på at cupfinalene flyttes, eller at valget falt på Nadderud Arena.
Hvordan har dere endt opp med Nadderud Arena?
– Norsk Topphåndball er enig med Håndballforbundets avgjørelse om at vi med dagens kostnadsnivå i Oslo Spektrum ikke kan fortsette å ha cupfinalene der. Alle ønsker å ha cupfinaler i stor hall som er stappet til takpappen. Med de prisene det koster å arrangere i Spektrum nå, har NTH forståelse for at NHF på det nåværende tidspunkt ønsker annen løsning for cupfinalene. Selv med gjennomsnitt de siste årene på tilsammen 4800 personer på kampene i Spektrum, snakker vi om mange hundretusener i underskudd. Nadderud Arena var en av flere alternative haller som ble vurdert.  Økonomi, beliggenhet, topp opplevelse uansett lag som kommer til finalene, og muligheter for gode TV-produksjoner er noen av punktene som er diskutert. Beslutningen er ikke tatt av Norsk Topphåndball, men vi er som sagt enig i å flytte cupfinalen.
Hvem i Håndballforbundet har tatt beslutningen?
– Hvem i NHF som har tatt den endelige beslutningen må du ta med generalsekretær Erik Langerud.
Hvordan fikk du da vite om hvorfor cupfinalen ble flyttet og fikk lagt det ut på Norsk Topphåndballs hjemmeside og Facebook-side i dag?
– NHF har informert oss om beslutningen, og Norsk Topphåndball stiller seg bak vedtaket. Styreleder i NTH har også utalt seg i den informasjon som i dag ble sendt ut til klubber og presse.
Hvilke andre haller har tatt i betrakning for å finne ny cupfinalearena?
– Det er mange haller som har vært diskutert, og man så til slutt nærmere på 4-5 haller. NHF endte på at Nadderud Arena totalt sett er den beste løsningen for å gjennomføre cupfinalen i 2015.
Hjemmearenaen til Haslum er Nadderud Arena. Hva synes du om det?
– Det er sett på flere mulige scenarioer, og med unntak av en hall var de alle hjemmearena for en av våre klubber. Vi har jo ikke mange aktuelle haller som står der uten å bli brukt til eliteserie.  Resultatet blir litt som at cupfinalen i fotball spilles på Vålerengas hjemmebane.
Men det er kanskje fordi nettopp Vålerenga ikke har hjemmearena og leier midlertidig plass til de får sitt eget stadion på plass.
– Ja, men har ikke sett at det er et problem for fotballen.
Men synes du ikke det er litt rart at cupfinalen ender på Haslums hjemmearena?
– Uansett hva NHF hadde besluttet av de mest aktuelle hallene  ville det som sagt vært hjemmebane for et av topplagene.
Hvor mange billetter får Svermen til disposisjon hvis vi kvalifiserer oss til cupfinalen? 
– Det vet ikke jeg, men det blir dessverre sikkert ikke mange nok. Klubber som ØIF Arendal og Elverum trekker mye folk til cupfinalen på herresiden. Men vi har hatt klubber som har solgt så lite som 100-150 billetter til cupfinalen. Så selv om det var en håndballfest i Oslo Spektrum 30. desember i fjor, så er det dessverre ikke slik hvert år. Nå får samlet 4000 tilskuere oppleve en cupfinale med full hall og mye liv.
Hva hvis Elverum møter ØIF Arendal i cupfinalen?
– Da blir det fort utsolgt og stinn brakke.
ØIF Arendal hadde som kjent kapasiteten i hele Nadderud Arena i Oslo Spektrum på vår første cupfinale i fjor. Vi hadde håndballfest med tog opp Karl Johans gate, og det var riktig så gøy. Hvordan kan vi få til det samme hvis vi klarer å kvalifisere oss til finalen?
– Bekkestua sentrum har Egon og Onkel Blå, og flere andre serveringssteder som kan besøkes før og etter kamp. Det ligger i kort gangavstand til Nadderud Arena. Norsk Topphåndball har gitt innspill til Håndballforbundet om å i tillegg ta i bruk Nadderudhallen til å vise kamp på storskjerm og for å skape håndballfest dersom ikke Nadderud Arena strekker til.
Takk for praten