Bjørnsen finter på raua – ØIF Arendal

Bjørnsen finter på raua

Vi tok en prat med Marinko Kurtovic om skadesituasjonen.

Hvordan går det med deg, Marinko? Er du lei deg for at vi mangler to av våre en tid fremover?

– Ja, det er ikke bra at vi har to skader allerede før sesongstart.

Hva skjedde med Sondre Paulsen?

– Vi vet ikke hvorfor brystmuskelen hans ikke tålte presset. Dette er en øvelse han har gjort mange ganger, så det er ikke så mye å si om det, annet at vi veldig overrasket over akkurat den skaden.

Kjører du guttene for hardt?

– Jeg trener guttene forsvarlig, og føler ikke at jeg kan ta noe kritikk på det. De kjøres hardt i alt de gjør, men jeg leker ikke med grensen mellom god trening og å trene på seg skader.

Ser du for deg at vi innfører bedre rutiner blant annet med at man ved tung vektløfting har en person som står “sikring” ved vektene?

– Det har vi selvsagt allerede, og det var ikke noe galt med rutinene våre under trening.

Gulvet på Tynset i treningshallen var dårlig, og ikke etter dagens standard når det kommer til demping. Var du i tvil om du skulle la spillerne trene på et underlag som de ikke er vant med?

– Jeg vurderer alltid det, men så ille var det ikke. Kenny Ekman hadde rett og slett uflask da han skadet seg. Samtidig som vi nå har vært veldig uheldige, er det nok bare Gud som kan styre vår skjebne. Karmaen i laget er jo ekstremt god, så jeg vil nok tillate meg å si at vi nå har brukt opp uflaksen før sesongen, og igjen kan gå for gull. Skadesituasjonen er trist for laget, spesielt at vi er uten en god mann i forsvar i alle kamper. Men han er snart tilbake. Når det gjelder Sondre Paulsen så trenger han mer tid, og vi har fått en glimrende vikar for ham, som er opp mot Sondre Paulsens jevne og gode nivå, og også på noen områder bedre. Lars Erik Bjørnsen har en styrke som Sondre ikke har. Og det er når det blitt litt personlig på vingen og hans motspiller, så går han inn for å lage håndballshow. På Tynset fikk vi se flere ganger det som i Arendal heter at forsvarsvingen “ble finta på raua”. Selv om jeg aller helst skulle hatt Sondre bunnsolid gjennom hele sesongen, så vet jeg at akkurat det showet som Bjørnsen sørger for i blant, det kommer til å bli en snakkis og veldig populært i Sparebanken Sør Amfi. Jeg gleder meg til seriestart mot Stord 2. september, og vi kommer til å prikke formen til de øvrige til akkurat den kampen.

Når er Einar Ingi klar, han så ganske pigg ut forleden, men spille kan han ikke på en stund?

– Jeg håper til seriestart, men det går nok trolig dessverre lenger tid. Foreløpig har vi Laurits Rannekleiv på streken, og han har ikke ligaerfaring. Han er en god strekspiller, men han har fremdeles et godt stykke opp til det nivået vi trenger på linja. Laurits har god innsats på trening, og han ser jo ut som en strekspiller. Det går bra med ham, og han er en av spillerne som jeg jobber ekstra mye med for tiden. Den dagen Einar gjør come-back etter sitt lange skadeavbrekk, da snakker vi en gledens dag.