Europacuptrekningen er ferdig – ØIF Arendal
Dette bildet er fra den lengste supporterturen Svermen har hatt. Da gikk turen til Hlohovac i Slovakia, via Budapest i Ungarn i desember 2013.

Europacuptrekningen er ferdig

ØIF Arendal er blitt trukket til å spille mot vinneren av HC Fregata eller KH BESA Familgia i runde to Europacupen.

Screen Shot 2015-07-21 at 12.59.29

 

Redaksjonen her på oifarendal.no besitter forholdsvis liten kompetanse på de geografiske områdene, men her er litt foreløpig informasjon om de to eventuelle reisemålene.

HC Fregata holder til ved Svartehavet, nordvest for Istanbul. Det er en fredelig by med i overkant av 200 000 innbyggere, omlag det samme som Stavanger-regionen. Det går direktefly til Burgas med Norwegian fra Gardermoen 1-2 ganger i uken i oktober med Norwegian. De har også en veldig fin brygge i Burgas.

I Kosovo finner vi en by som heter Pejä. Peć eller Peja (albansk: Pejë, serbisk: Пећ) er en by og kommune i Kosovo. Byen ligger lengst vest i landet, med grense mot Montenegro i vest og Albania i sørvest.  Byen ligger halvannen times kjøring vest for Pristina (som har direktefly fra Gardermoen med Norwegian). Fra Tirana i Albania er det tre og en halv time å kjøre.

Det blir spennende hvem vi møter, og det eneste som er sikkert er at dersom det ikke blir dobbel hjemmekamp i Sparebanken Sør Amfi, så stiller Svermen opp i Bulgaria eller i Kosovo.

Kari Sunde i Svermen har sett oppdateringene fra det europeiske håndballforbundet i Wien.

– Ja, det er fint i Øst-Europa. Og jeg har gode minner fra da vi dro til Slovakia og Ungarn for å støtte gutta våre. Nå er det jo usikkert hvem av de to lagene vi møter, og om det blir en løsning hvor vi får dobbel hjemmekamp, evnt dobbel bortekamp, eller en av hver. Jeg har allerede fornyet passet, og pakket kofferten. Tannbørsten har jeg tenkt å bruke frem til avreise, så den pakker jeg kvelden før. Jeg skal følge laget overalt denne sesongen, og Europacup er ikke noe vi får spille hvert år, så dette skal vi ha med oss. Det går ihvertfall fly til begge steder som er sånn någenlunde greit komfortmessig. Vi får se hvordan vi ordner oss, men tur blir det.

Sportslig leder Per Carsten Michelsen har også fått med seg trekningen i dag.

– Veldig spennende trekning. Begge lagene er mestere fra hvert sitt land, så dette er ikke lett motstand. Men vi har store ambisjoner om Europa i år, så dette skal vi klare. Med en gang kampene mellom HC Fregata og BESA Famiglia er ferdigspilt, begynner vi med planleggingen av hvordan det hele skal gjennomføres. Kampene må spilles en torsdag, fredag eller lørdag, så jeg regner med at vi får med oss noen herlige supportere på nye håndballeventyr. Dette blir gøy.

Marinko Kurtovic er i siget

– Dette blir ikke lett match, men vi er storfavoritter uansett av hvem av de to lagene vi møter. Vi skal videre til tredje runde.