Folkets spiller er signert – ØIF Arendal
Kjeiva fungerer bra! Ballen går i nettet nesten hver gang.

Folkets spiller er signert

Folkets spiller har signert for ØIF Arendal. Avtalen er gjeldende fra 01.08.2015 og strekker seg ut sesongen 2016/2017. Folkets spiller var på prøvespill med ØIF Arendal etter sesongslutt, og med hjelp av Svermen (folket) har det vært mulig å signere ham. Robert Markotic er Folkets spiller.

Fra pressekonferansen i Sparebanken Sør Amfi i dag.
Fra pressekonferansen i Sparebanken Sør Amfi i dag.

Robert kommer fra Ðakovo i Kroatia, som ligger to timer øst for Zagreb. Robert er 193 centimeter høy, og veide 98 kilo da han var på prøvespilling hos oss tidligere i år.

Head honcho for Svermens prosjekt «Folkets spiller», Jørn Holmestrand, smiler fra øre til øre i dag.

– Dette er en spiller vi er ufattelig glade for å ha signert. Jeg så ham prøvespille, og vi hadde ikke råd til ham. Med det fantastiske tilskuddet på over 300 000 ekstrakroner til spillerstallen, kom vi i samråd med styret i mål på prosjektet. Og vet du hva?

Nei, vi nei? Vi bare skriver vi, vi vet ikke så mye.

– Han er signert for to år.

Olala, da kan jeg tenke meg at du er glad.

– Eh. Ja. La meg forklare litt. Folkets spiller vil alltid være spesiell for oss de neste to sesongene. I tillegg til at folket er hans sponsor, kommer han til å få spesialoppføling fra alle oss i Svermen. Vi har lagt rammene for at Svermen får laget til å bli fullstendig komplett, så dette blir det mål av, og bunnsolid forsvar.

Men er han noe god?

– Du tenker kanskje at jeg skal si «det gjenstår å se». Men det skal jeg ikke si. Han er en klassespiller fra et av verdens beste håndball-land. Han er Europacuperfaring like lenge som jeg har vært med i Svermen. Og tro det eller ei, han er født bare fire år før OL på Lillehammer, som jo var «i fjor». Han er en spiller for fremtiden. Han er så god at hele laget blir hevet.

Per Carsten Michelsen er mannen som har forhandlet frem kontrakten.

– Det var viktig for Robert å komme til et vinnerlag, og der har vi jo etter sesongen hatt vårt på det tørre. Han fungerte også bra sosialt med våre lokale spillere, og likte også at Marinko og Josip kan snakke samme språk. Men han er innstilt på å lære norsk.

Hvordan klarte dere å få til denne meritterte spilleren for så lite penger? Er lønnsnivået i håndball-Europa punktert? 

– Vi hadde budsjett til å signere en ny høyre bakspiller. Altså et lite budsjett. Klubben har god økonomi i forhold til mange andre, men det er jammen meg ikke allverdens vi har å rutte med. Og det vannvittige trøkket til Svermen gjorde at vi fikk litt drahjelp for å si det mildt. Jeg må ærlig innrømme at jeg kun drømte om over 300 000 i innsamlingsaksjonen. Her har Svermen jobbet helt fantastisk. En stor takk til alle som bidro!

Marinko Kurtovic slapper av i Sandefjord, men plukket opp telefonen lynraskt da vi ringte i dag.

– Robert er en riktig god høyre bakspiller. Han har seks sesonger bak seg med Europacupspill, og den erfaringen har vi ikke nok av i laget fra før av. Han er god i forsvar. Han er god i angrep. Han kommer til å skape mye mer for Sondre Paulsen på høyrevingen. Vi får mer bredde i spillet, og vi får mer fart.

Hva vet du om Roberts bakgrunn?

– Han har vært i øvre sjikte i Kroatia fra han ble myndig. Snust på landslag, og levert jevnt og godt og masse mål hele tiden. Han er bare 25 år. Nå har han noen år med internasjonal erfaring på CVen, og har spilt blant annet i Hviterussland og Frankrike. Han er utrolig god, og har spist jordbær med de største. Jeg er veldig fornøyd.  Dette var mer enn jeg kunne drømme om.

Kan noen slå oss nå?

– Ja, men det blir svårt.

Eirik Heia Pedersen har trent med Robert.

– Fin fyr, han sklei rett inn. Vi skal døpe ham i Vadderette i august når han kommer. Så får Marinko trene ham så hardt som han pleier å gjøre med kroatene. Dette blir gøy. Han vil også lære norsk, og integreringen går raskt med gjengen vår. Det er bare å ønske ham velkommen.

Kari Sunde i Svermen er også fornøyd.

– Jeg er på ferie. Orker ikke mer håndball nå. Eller la meg tenke litt. Jo, nå er jeg klar. Jeg sitter på en strand i Tyrkia og drikker Pepsi Max, skjønner du. Det er veldig bra at han er signert. Da han prøvespilte for oss var det snakk om at vi ikke hadde råd til ham. Men nå er det altså i boks, og det er glimrende. Vi skal ta oss godt av ham, så han blir hos oss lenger enn de to årene han er signert for.