Marinkos seire varer evig – ØIF Arendal

Marinkos seire varer evig

Nå sitter jeg her i Sandefjord, og slapper av. Det er god stemning, og jeg gleder meg selv til å ta ferie. Det har vært mye i media om oss forrige sesong, og nå har vi fått en rolig tid hvor alle i Arendal som ikke ferdes i Sparebanken Sør Amfi tror at vi har koblet av. I kveld hadde vi treningskamp hvor vi vant 36-28 mot KIF. Treningskamp er ikke alfa og omega resultatsmessig, men vi er på rett vei. Og vi lot de unge få spille masse.

Oppkjøringen til sesongen begynte rett tidlig i år. Vi tok oss en liten fest etter serieavslutningen, men begynte kort tid etter med oppkjøringen. Den tøffeste oppkjøringen i klubbens historie. På denne tiden i fjor var vi outsidere. Nå blir det tøffere som dobbel tittelforsvarer. Oppkjøringen vil jeg fortelle litt om.

Jeg har ofte vært fascinert av boksere som få dager før kamp bygger muskler eller går drastisk ned i vekt før en stor kamp. Vi i ØIF Arendal er for lette, og vi bygger nå opp et lag som skal veie 150 kilo mer før seriestart. Alle skal få mer muskler på kroppen, og det holder vi på med systematisk. Vi jobber med kosthold, døgnrytme og knallhard fysisk trening. Det har resultert i at guttene har hatt et hardkjør uten like de siste to månedene. Og opplegget som vi har kjørt har fungert. Fysikken sitter bra, og muskelkiloene øker uke før uke. Vi skal bli tøffere, raskere og vi skal være mer utholdende. Vi bygger laget videre til nye høyder, og jeg vil takke alle spillerne som har hatt glimrende disiplin når blodsmaken i munnen har blitt ubehagelig.

Jeg er fornøyd. Jeg liker å takke. Nå har vi en stall som det lukter gull av. Og mest av alt er det gutta som ikke slo ut i full blomst forrige sesong, som jeg har størst forventninger til denne sesongen. Ja, vi har fått noen glimrende forsterkninger, men jeg tror først og fremst på stammen i laget (også de som leverte bra hele sesongen). Vi skal unngå skader, vi skal unngå å slite ut spillerne, og vi skal sammen gi spillerne enormt med ros når det går bra.  Jeg kjører en hard og rettferdig stil som trener hvor beskjeden er klar når noe skal forbedres, men det er først og fremst trygghet som er nøkkelen for å vinne kamper. Stole på linja, stole på at vinkelen på vingen nå er så spiss at det hele er i keepernes hender, og vi skal være trygge på at vi alle står på for mere gull i Arendal.

De viktigste er altså med oss videre, og vi har gode folk på plass for å tette hullene. Alle motstanderne våre vet hvordan vi spilte i fjor, så vi må fornye spillestilen, ha flere trekk og formasjoner på lager. Vi må være raskere tilbake i forsvar, vi må være raskere i angrep, og fysikken vi nå bygger vet jeg kommer til å bære frukter i form av to poeng i hver kamp. Kampprogrammet for sesongen 2015/2016 blir bedre for hjemmepublikummet i vårt eget fort Sparebanken Sør Amfi når vi starter etter sommeren. Programmet er på plass før ferien, og det er bare å prikke ut kamp for kamp i kalenderen, hvor vi vil ha deg som leser dette med på tribunen.

Ferien for gutta våre er ikke rare greiene. Egentrening, disiplin og konkrete mål for hver enkelt spiller skal bygges videre på. Det blir tid til å prioritere familie, venner eller singlelivet, men det er altså ikke fri fra den viktige jobben vi er midt inni for å bli bedre. Kombinasjonen mellom den tøffe oppgaven som halv- eller helproff i ØIF Arendal, og familieliv har vi respekt for. Tusen takk til alle dere som er ekstra glad i en av våre spillere, som stiller opp der hjemme når vi har onsdagskamp i Bodø, eller at gutta må på ekstratrening for å forbedre fysikken. Takk for at dere har allverdens tålmodighet, og så håper jeg at dere stiller krav til at man i 2015 kan forvente mye utover å ta ut av oppvaskmaskinen og holde bilen ren.

Det har vært gjort et fantastisk arbeid med å signere alle de som ville ha med videre i klubben vår. Noen på ettårskontrakt, og noen på toårskontrakt. Vi har i dag også blitt enige om at Asle Gran blir med videre som assistent-trener (tack, Asle), og resten av signeringene kjenner dere til. Vi er kjempefornøyd med hvordan hele laget er nå, og det eneste vi trenger er at Svermens enorme bidrag for å skaffe 500 000 kroner til en internasjonal toppspiller, går i boks. Vi har hatt flere på prøvespilling, og vi stiller nå med pluss i margen når landslagsspillere fra inn- og utland er i dialog med oss. Vi har flotte bilder fra hele sesongen, og det å google «ØIF Arendal» i juni 2015, er noe helt annet enn for ett år siden. Vinnere vil spille for et vinnerlag.

Vi har stødig kurs for nye gull. Rett attityd. Vi har igjen en bred stall, og vi har Norges beste håndballpublikum i Sparebanken Sør Amfi og ikke minst på bortekampene.

Jeg sover ikke dårlig før denne sesongen, selv om jeg tenker mye på hvordan vi skal bli enda bedre.

Ibsen sa: Evig eies kun det tapte. Jeg tror minnene fra denne sesongen har gitt mersmak, og at i klubben vår fra nå av er det våre seire som varer evig. God sommer!