Folkets spiller – ØIF Arendal
Foto: Per Carsten Michelsen

Folkets spiller

Det går jo veldig bra med innsamlingen til Folkets spiller. Og Jørn Holmestrand har jobbet døgnet rundt med å få engasjert grasrota i klubben med på spleiselaget for en ny høyre bakspiller.

Vi tok en prat Jørn Holmestrand, head honcho for aksjonen.
Ja, har du gått foran med et godt eksempel?

– Jeg har selvfølgelig det. Foreløpig har jeg kjøpt ti andeler.

Hvor kommer denne fine pengestrømmen fra?

– Det er alle slags givere fra Fredrik som ga 100.- kr av sparepengene til fantastiske gavmilde personer som har gitt helt opp til 50 000 kroner! Vi har ingen oversikt over hvor giverne kommer fra, men håper og tror at de kommer fra hele Aust-Agder. Med det mener jeg at ØIF Arendal er så mye mer enn bare Arendal.

Du ville ha en snakkis og at mange får en liten bit av vår nye høyre bakspiller.

– Folkets spiller er nok en liten snakkis rundt forbi. Vi oppdager at det stadig er folk som kommenterer:  «-jo det har jeg hørt om eller snakket med andre om».  Det som derimot overrasker er at det er et lite antall mennesker som har gitt masse penger. Jeg er altså godt fornøyd med summen penger som har kommet inn tatt i betraktning av kun 250 stykker har bidratt. Det lave antallet overrasker fordi det var stor begeistring rundt cupfinalen og 1 700 kjøpte billetter i løpet av 3 dager. Vi reiste 950 til Sandfjord i seriefinalen. 2 500 fra Arendal så semifinalen mot Elverum i Sør Amfi. Disse vil jeg gjerne ha med nå, og jo flere som gir jo bedre. Med det mener jeg at bredt engasjement er det vi søker. Men vi er godt på vei altså.

Hva slags spiller får vi?

– Innen vi er ferdig med aksjonen snakker vi forhåpentligvis en sum over 300 000 kroner og da kan ØIF Arendal ut å handle på øverste hylle i Europa. Vi vil ha en klassespiller som kan overta storscorerjobben etter Marcus. Gjerne en som også har litt spillende kvaliteter i tillegg, slik at vingspillet vårt også kan bedres! Altså den komplette spilleren som vi trenger for å vinne flere gull.

Kan Marcus Dahlin komme tilbake som en boomerang hvis vi får inn en halv million?

– Jeg har snakket med Marcus om det og vi hadde en plan, men tror nok at han ønsker primært å utvikle seg og mener at den svenske ligaen ligger et hakk foran den norske. I tillegg er det lettere å bli lagt merke til på det svenske landslaget, tror jeg. Han var jo på blokka til den svenske landslagstreneren i vinter og det er et stort mål for Marcus. Jeg håper virkelig han lykkes.

Hva gjør du hvis det kommer inn over en halv million?

– Ut ifra at det nå er få dager igjen av aksjonen har jeg ingen forhåpninger om at vi overstiger 500 000. Men får vi til 500 000, får vi enda bedre spillerom til å velge på øverste hylle. Det kan jo være noen nå kommer i farta og bidrar med litt av feriepengene. Vi vil helst ha mange som gir lite, så jeg vet at dette er sagt før, men alle monner drar.

Det siste der er jo ikke din vanlige positive holdning til at dette går. 

– Det er viktig at folk ikke ser på hvem som har gitt hvor mye, men bidrar selv med hva man føler for. Så må jeg til slutt si at jeg gleder meg vanvittig til neste sesong, når vi nå helt sikkert får tak i en bra spiller som høyre bakspiller også, ja så må jo laget snart være komplett og da blir vi ikke enkle å ha med å gjøre. Jeg har troa på at alle som har hatt et magisk håndballøyeblikk med oss sesongen som var kjøper en andel med 100 kroner. Tar vi de 1700 som kjøpte billett til Oslo Spektrum er det 170 000 kroner. Og så vet vi jo at noen kjøper mer enn en andel. Jeg oppfordrer alle til å gjøre det allerede i dag. Da får vi litt fart i aksjonen igjen, og kanskje vi når målet om 500 000.

Daglig leder i ØIF Arendal, Rune Jakobsen hyller Svermens glimrende innsats.

– Vi er utrolig takknemlige for det initiativet Svermen har tatt. At det allerede er kommet inn over 250.000 er veldig imponerende. Dette er enda et bevis på at vi  har Norges beste og mest dedikerte supportere. Vi skal forvalte midlene etter beste evne, og lover Svermen (og alle som har bidratt) en spennende signering.

Og her kan du gå inn og gi: www.svermen.no