Snekker Strat signert – ØIF Arendal

Snekker Strat signert

Det er jo ikke lett å signere målvakter for tiden. Ikke har vi signatur på Svenn-Erik Medhus, og Kristijan Jurisic kommer til å bli ydmyket som Bjarte Flem når vi henter nye poeng i Runarhallen til høsten. Men klippen fra Nedenes har vi i dag klart å signere. Vi snakker selvfølgelig om Snekker Strat.

Så bra at du er med oss videre?

– Takk for det. Jeg synes jeg har fått mye gull ut av de to minuttene jeg spilte forrige sesong. Jeg tror jeg er den eneste spilleren i noen idrett i hele verden som har fått ett gull pr spilleminutt. Men du ringer litt sent, er det bare meg som står opp klokken 05:00, klar for å jobbe klokken seks hver dag?

Vi vet ikke om noen andre, egentlig. Vi i ØIF Arendal-redaksjonen jobber døgnet rundt twentyfourseven og sover i pausene på kampene, mens andre spiser vaffel. Men du Snekker Strat, det er vi som stiller spørsmålene her.

– Ja, fyr løs.

Nå styrer du intervjuet igjen. Slutt med det. Du begynte jo tidlig i klubben vår og har vært her siden. Du startet karrieren med kjernen i laget fra tiden i Nedeneshallen.

– Ja, jeg har vært med hele tiden. Det var tilfeldig at jeg endte i mål, og jeg har spilt med David Rui, Eirik Heia Pedersen, Sondre Paulsen og ikke minst David Svenningsen siden jeg kunne krabbe. Det var ikke sånn som det er med de andre gutta på laget, jeg ble ikke spurt om å spille håndball, jeg ble spurt om jeg kunne ta plassen i mål. Siden dengang har jeg fått mye ut av håndballen. Klubben har alltid vært den som ble stiftet i 1929, og jeg er veldig fornøyd med det.

Hvordan er det å være i skyggen av Medhus?

– Det spørsmålet der må jeg få protestere mot. Hvordan kan en mann som er på ett-tallet i høyde i det hele tatt kaste skygge på meg som ruver 202 centimeter over bakken? Jeg tror du må se litt mer på Newton og Schrødingers katt. Men denne sesongen skal jeg virkelig gjøre mer ut av meg på banen. Medhus er en glimrende målvakt, og jeg lærer stadig noe nytt av ham. Og husk at vi målvakter blir bedre med årene.

Snakker om TV, hva er favorittprogrammet ditt? Sinnasnekkern, Estrem oppussing, Norges styggeste rom eller Sinnasnekkern Sverige?

– Jeg holder en knapp på Janncke Weeden. Dersom hun kommer til Arendal, så skal jeg vise henne Norges styggeste rom, og så skal jeg forvandle det til Norges fineste med lokal tømmer fra Arendals indre skoger og jeg har bare to tommeltotter.

Marinko Kurtovic sier i dag at du kan få så mye spilletid du bare vil, og trener du bra frem til sesongstart er scenen din. Han sier også at du er en treners drøm, og at du har 100% riktig attityd. Din kommentar?

– Jeg vil og skal få det til. Det var hyggelig å høre. Det er helt klart meg det kommer an på.

Hva er det gøyeste du har snekret?

– Helt klart hemsen til Asle Gran med en liten curlingbane og speil i taket. Den kommer forresten i neste utgave av Elle Interiør. Jeg visste ikke om det bladet før de løp rundt og tok bilder av arbeidet mitt. Da satt jeg meg ned i dagligstuen til Asle, og der lå bladet sammen med siste utgave av Wallpaper og Elloskatalogen. Men egentlig har vi snekkere taushetsplikt om alt vi opplever hos kundene våre. Men Asle er jo en såpass offentlig person, at dette fortjener offentlighetens lys.

Hvor er det du jobber for tiden?

– I morgen tidlig skal jeg til Hasselåsen på Nyli. Nyli er et lunt sted. Men det er altfor få folk fra Nyli på kampene våre. Jeg sier til alle der at de må komme på kampene til høsten og se meg spille.

Og på hjemmebane er det greit, eller blir det lite spilletid der også?

– Det skal jeg love deg. Håndball og masse jobbing gjør at jeg ofte er på farten. Og når jeg er hjemme må jeg lufte bikkjene. Min kone og jeg har en Cavalier King Charles Spaniel og en Border Collie. Jeg jobber jo fysisk hele dagen, og den eneste gangen jeg hviler er når jeg står og venter på tur på Trelastlageret. Ellers går det i ett. Nei vent, ikke skriv det, da tror jo folk at jeg ikke har kapasitet til flere snekkeroppdrag. Jeg har alltid tid til mere jobb. Det er bare å ringe eller invitere meg på befaring. Men tilbake til det med hundene, de trener jeg godt hver kveld. Og så er det litt tid til kona også.

Når snekkerbedriften din vokser og du sitter igjen med millionoverskudd, kan det da være en plan at du blir hovedsponsor for klubben vår?

– Dersom det skjer at jeg blir hovedsponsor for klubben vår, så tror jeg ikke ØIF Arendal er på det nivået vi er i dag. Personlig vil nok bedriften min passe sponsormessig som personlig sponsor for oppmann Trygve Røisland. Han er en fantastisk mann som passer med kjerneverdiene i klubben, og som også passer med Snakker Strats verdier. Puntlig, får jobben gjort, med god kvalitet og sluttresultatet blir bra. Vi har alle noe å lære av Trygve.

Nå er det nok reklame. Vi vil ha mer håndballfaglig fra deg.

– Det går veldig bra. Det blir litt endringer før neste sesong, men vi skal få flere gull. Treningsopplegget er bedre i år enn i fjor, og fordelen med at vi røyk ut av sluttspillet er jo et fullstendig fokus på at oppkjøringen begynte tidligere til neste sesong. Sa jeg forresten at Snekker Strat i disse dager har gratis befaring på små og store snekkerjobber ved å sende en sms til 91119412?

Du ble signert for ett år.

– Ja, jeg liker spenningen. Toårskontrakt er ikke noe for meg. Nå tenker du kanskje at jeg skal si at jeg tar ett år av gangen, men det gjør jeg ikke.Husk at Pat Jennings spilte VM som 41-åring i Mexico. Det ene året er ren forhandlingsteknikk. Jeg lærte det av Kenny Ekman. Svensker er visst bedre enn oss arendalitter på det.

Hvem er det som trener mest av Svenn-Erik Medhus og deg?

– Du, det vet jeg ikke, men jeg føler jeg trener veldig mye. Og jeg er i fysisk aktivitet hele dagen. Svenn ligger jo der og skrur på et rør eller to i løpet av en dag. Mens vi snekkere gjør litt mer helhetlig og omfattende håndverk. Men et parameter som har noe med treningsinnsats å gjøre er selvfølgelig hvem som er best på 3000-meteren. Og der knuser jeg alltid Medhusen. Nå er jeg snart under 12 minutter.

Vi gratulerer så mye med ny kontrakt, ses i buret!