Einar Ingi Hrafnsson er klar til sesongstart – ØIF Arendal

Einar Ingi Hrafnsson er klar til sesongstart

ØIF Arendal har signert Einar Ingi Hrafnsson ut 2016/2017-sesongen.

Du er signert på ny kontrakt med oss for to år. Vi tror du er klar til seriestart. Hva tror du?
– Ja jeg jobber etter en plan som vil føre til at jeg må ta på håndballskoa igjen før seriestart. Så ja vi ses snart igjen. Det er nå liten tvil om at jeg blir klar.

Det har jo vært en fin sesong, men du har hatt det vondt både her og der. Har alle vært snille med deg?
 
– Ja alle har vært veldig snille med meg. Folk fra Norge er bra mennesker, og jeg har fått god hjelp fra norsk helsesystem. Dere er på  toppen av isfjellet som vi sier hjemme på Island. Selv om det har har vært en tøff periode for meg med all usikkerheten, har det samtidlig vært en stor fornøyelse å se og følge med på guttene. Mesterlig er et dekkende ord for innsatsen.

Hvor mye egentrening må til nå i månedene fremover for at kroppen skal fungere bra igjen?
– Mye. Det har vært veldig mye egentrening den siste tidee. Skuldra må bygges opp på riktig måte, så det er mye trening med TRX, strekk og kroppsvekt. Og fremover blir det samme type trening med svært mye fokus på styrke. Jeg har hørt mye på Sigur Ros, Bjørk og Sugarcubes.

Du er jo en drøm av et intervjuobjekt. Fortell litt om Island, og hvor du kommer fra på øya.
– Alle i Norge vet at Island er Europas flotteste land og at vi har verdens vakreste damer, så jeg trenger ikke å si så my om det. Men jeg kommer fra en liten by rett uten for Reykjavik. Byen har 6000 mennsker, så det er en islandsk storby. Den heter Mosfellsbær.

Vi kan jo lite om Island, men islendingene kan jo mye om Norge. Drømmer du om at Island blir Norges 20. fylke?
– Nei jeg drømmer lite om det. Og jeg vil ikke blande meg inn i politikk. Men selvfølgelig jeg vil at Island står som et eget land videre, vi er alt for stolt av oss selv fremdeles. Og så er vi er altfor dårlig i langrenn til å kunne fylle rollen som Norges 20. fylke. Men Norge må være klar for å gi oss hjelp når vi trenger det. Ikke glem at vi er NILS i EFTA sammen. Norge, Island, Liechtenstein og Sveits. Fire gode venner. Skjønt vi har ikke så mye med Liechtenstein og Sveits å gjøre. Vi er glad i Norge.

I helgen var du på tur med nesten hele laget, og svogerne til Sondre Paulsen. Kan du fortelle litt om hva som foregikk i Sondre Paulsens utdrikningslag i Vilnius?
– Vi fikk til en gøy tur med mange flotte karer. Vi spiste god mat, et glass rødvin, og her skåler vi i Mozell Light. Det ble mange fine taler til ære for Sondre Paulsen. Det var en stille og rolig helg, og høydepunktet på turen var at alle spiste vestlandslefse på Bastøfergen.gutta
Vi spiser smalahovud, lutefisk og pinnekjøtt når vi skal tøffe oss. Men hva er rare islandske retter?
– Tørrfisk, Islandsk lam og min favoritt er hai. Alle burde spise mer hai. Det blir muskler av hai. Bare se på meg.

Tilbake til det håndballfaglige. Du skal tilbake for fullt denne sesongen. Hvordan tror du den blir?
– Spiller nummer 18 vil alle se igjen kommende sesong første kamp i Sparebanken Sør amfi. Jeg tror vi klarer å forsvare titlene, og vi har bygd opp et vinnerlag som igjen skal gå for gull.
Marinko Kurtovic sier om signeringen:
 
– Einar er en spesiell stiller som alltid setter laget foran seg selv. Han er sterk i alt han gjør, og har et pågangsmot som en lemen. Vi er veldig glad for at han er i rute til å komme tilbake i toppform etter sommerferie. Sa jeg sommerferie? Nei, jeg gjorde vel ikke det. Stryk det med sommerferie. Jeg tror vi ser at han er tilbake nå, og at han kommer til å prikke toppformen til seriestart.
Også Svermens Kari Sunde har fine ting å si om Einar:
– For min del er Einar en lojal spiller som gir ALT på banen og er en god støttespiller fra sidelinjen, en kriger som blør for drakta! Liker spesielt godt måten han peker opp på Svermentribunen etter scoring. Han er mister 100% innsats. Vittig og omgjengelig er han også. Det eneste negative jeg har å si om ham er at han er utrolig dårlig til å synge Westlife. Der er det det tidligere stortalentet fra Dalen, Waino Aanonsen, som er best.
Og gårsdagens bursdagsbarn, Bente (29) er glad i Einar:
– En dyktig strekspiller og forsvarsspiller som gir alt i hver kamp . Viser tydelig spilleglede og er flink til å støtte og løfte opp sine medspillere .
Vi gratulerer Einar med to nye år hos oss.