Nasjonaldagen i rødt, hvitt og blått med ØIF Arendal – ØIF Arendal

Nasjonaldagen i rødt, hvitt og blått med ØIF Arendal

Søndag er det vår nasjonaldag, og endelig skal vi gå gjennom byen med tidenes største smil. Vi har vunnet mer enn vi kunne håpe på, og det finnes et tog for å motta anerkjennelse for det vi har fått til for byen vår, og at vi har satt byen vår på kartet til Norge, kjempers fødeland.

Vi ønsker i år at alle våre medlemmer, supportere, spillere, trenere og frivillige blir med og går i Folketoget.

Som kjent fikk  ØIF Arendal i 2014 fylkeskulturprisen av Aust-Agder Fylkeskommune på 40 000 kroner. Denne fikk vi med begrunnelsen:

«Laget har hatt stor betydning for en voksende håndballinteresse i Aust-Agder.(…) Kandidaten har etablert en toppidrettskultur over en rekke år, og er i øyeblikket særlig aktuell med henblikk på at laget er blant de beste i serien, og er kvalifisert for cupfinale»

Og ikke nok med det, vi fikk også Arendal kommunes  frivillighetspris 2014 som gikk til dugnadsgjengen. Våre frivillige i dugnadsgjengen fikk et relieff som heter «Vi ser dere», og 10 000 kroner.

Både fylket og kommunen er altså svært fornøyd med oss, og vi tar det for gitt at vi i år får ekstra mange smil gjennom toget. Vi ønsker derfor å være mange, og alle som er i klubben vår bes om å delta i Folketoget. Liten som stor.

Oppmøte er klokken 16:45 på Poppes plass. Det er altså plassen som ligger mellom Madam Reiersen og Kildens hvite hjørne. Der er det bare å se etter André Jørgensen Hofstøl og Eirik Heia Pedersen som ruver godt i folkehavet. Der skal de to fortelle alle ØIF Arendals venner om bypatrioten Christian Poppe og hva Tyholmens venner har gjort for å bevare byggene på halvøya mellom Kittelsbukt og Pollen. Dette tar et snaut kvarter, og så begynner toget å gå klokken 17:00. Toget går følgende rute:: Poppes plass, så Nedre Tyholmsvei, Kirkegaten, Havnegaten, Strandgaten , Peder Thomassons gate og så ender vi opp på Sam Eydes plass. Der skal den gamle håndballspilleren Birger Emanuelsen holde tale om så mangt. Dette er altså en av byens intellektuelle, så her blir det litt faglig påfyll på nasjonaldagen.

Her er hele programmet:

  • Tale for dagen ved journalist og forfatter Birger Emanuelsen
  • Musikk ved Arendal Byorkester
  • Fedrelandssanger (vi vet ikke helt hvor mange, men her kan du øve litt på tekstene)
  • Premieutdeling
  • Salutt ved Arendal Borgerlige Militaire fra Vakttårnheia

Etter arrangementet på Sam Eydes plass, defilering forbi Minebøssen. Innsamlede midler går til Senter for eldre, Arendal.

Det er bare å møte opp, men vi lager en Facebook-event for sikkerhets skyld, så vi har en anelse om hvor mange som kommer.

Vel møtt til en flott nasjonaldag med alle venner i ØIF Arendal.