Vi har signert Lars Jakobsen – ØIF Arendal

Vi har signert Lars Jakobsen

Det har vært mye prat om at vi har Norges beste vingpar i Jøndal/Paulsen. Nå er det skjedd noe nytt i klubben vår, venstrebackene våre er trolig de mestfryktede for sesongen som kommer. Plassen på venstre bakspiller er i dag besatt av vår glimrende spiller Eirik Köpp. Fra neste sesong blir de to om å score mål mot våre motstandere. Vi har nemlig i dag signert en ny spiller på samme plass.  Men navnet byr på trøbbel. For på 90-tallet hadde vi nemlig en av Rannekleivs store sønner i klubben, med samme navn. Vi har altså ikke signert Jørn Holmestrands doktormakker i Luftambulansen til å spille for oss. Nemlig Lars Jacobsen. Vi har derimot signert Lars Jakobsen.

Her er vitale mål på vår forsterkning:

Lars Jakobsen
Født i 1987
Høyde 196 cm
Vekt 95 kilo
Sivilstand: Single
Scoringer i Grundigligaen 2014/2015: 127

Lars Jakobsen begynner å trene med oss onsdag 13. mai og er på plass på heltid i Arendal i slutten av juli.

Hvor lenge er du signert for, Lars?

– Jeg er så heldig å ha toårskontrakt med ØIF Arendal. Det blir to fine år, og så får vi se hvor det bærer.

Fortell litt om deg selv og hva vi bør vite om bakgrunnen din?

– Jeg begynte å spille i Aars som er en by med 10 000 innbyggere. Der spilte jeg aldersbestemt håndball frem til jeg ble seniorspiller. Så da ble det førstevisisjonshåndball, som er på nivå under eliteserien og som er en amatørklubb. Men så gikk det bra med meg, og jeg begynte i Skanderborg. 23 år gammel begynte jeg der, og det ble tre sesonger. Jeg dro til Halden i fjor grunnet at jeg har et par danske kamerater som spilte i samme klubb og fikk meg over til Norge.

Hvordan har det gått ved Svinesund?

– Sesongen i Halden har vært bra. Det har gått jevnt bra gjennom alle kampene i Grundigligaen og i sluttspillet hadde jeg 10 scoringer. Alle her er fornøyd med sesongen. Men det blir nok tøffere å bli stjerna på ØIF Arendal. Dere har jo allerede en god venstre bakspiller i Köpp.  Jeg har spilt mot Eirik, og vet selvfølgelig hvem han er. Han er en stor spiller som jeg har stor respekt for, og jeg har fulgt ham også på juniorlandslaget til dere nordmenn. Jeg liker konkurransen med Eirik, dette kan bety at vi utfyller hverandre bra gjennom sesongen. Og med det kampkjøret som blir til høsten, trenger vi å være to slik at trykket på venstresiden inn mot Jøndal blir farlig i seksti minutter.

Har du gjort noe stort på banen?

– Jeg har vært en sliter på lag som aldri har vunnet noe som helst. Det er en av grunnen til at jeg har valgt ØIF Arendal nå.

Har du vasset i tilbud?

– I Danmark har jeg fått tilbud fra et par eliteserielag, og i Norge har det også vært andre klubber enn Halden som ville ha meg. Heldigvis har jeg ikke fått tilbud fra deres erkerival Elverum, og jeg selvfølgelig aldri sagt ja til å spille for dem.

Hvordan kjenner du til Arendal? Det er jo rene storbyen for deg som er vokst opp i en bitteliten by?

– Jeg er litt kjent, og har selvfølgelig vært der. Det er en smukk by, og jeg gleder meg til å flytte dit. Det er også greit at det ligger så fint til i forhold til Danmark. Aars ligger bare en times kjøring syd for Hirtshals, så hvis det er noen som har gratisbilletter til fergene der, er det bare å ta kontakt med meg. Jeg har også fått med meg at Arendal er det stedet i Norge hvor flest plastbåter kommer fra. Jeg tror jeg må kjøpe meg båt selv. Jeg gleder meg også til å dra på festival i Arendal, jeg har hørt at det er en stor festival der i slutten av juli.

Ja, vi har Canal Street. Vi hadde en annen festival også i juni, men den har en liten pause nå, men den kommer nok tilbake. Den het Hovefestivalen.

–  Jeg kjenner godt til Hovefestivalen, men jeg ville ikke rippe opp i at den er nede for telling. Jeg er veldig glad i festivaler. Skanderborgfestivalen var inspirator til Hovefestivalen. Før Hovefestivalen kom igang, så var det dansker med bakgrunn fra Roskilde og Skanderborg og så på trær, naturen og festivalområdet for å lage en skikkelig bra ramme. Så jeg er altså ikke første danske som tilfører noe i Norge. For deg som ikke vet hvor Skanderfestivalen er, kan jeg anbefale filmen «Klovn – the movie». Der drar de med kajakk til Skanderborg hvor jeg altså har bodd. Men jeg anbefaler ikke den filmen til noen under 20 år, eller egentlig 22. Eller jeg vet ikke helt om jeg anbefaler den filmen til noen.

Hva tror du om nummeret du får tildelt?

– Det er samme hvilket nummer det er, bare det er under 49. Da klarer jeg å forstå at det er meg som ropes opp før kamp. I Halden har jeg hatt spiller nummer 21.

Hva skal du gjøre utenom håndballbanen?

– Jeg har erfaring fra forsikringsbransjen, og har bakgrunn fra bunnsolide arbeidsgivere som Sparebank1 Tryg og Gjensidige. Så jeg håper å kunne jobbe med forsikring. Det er det jeg kan. Håndball og forsikring.

Da anbefaler vi at du søker jobb hos Gard. Det er verdens største P&I-klubb, og det er en fin joggetur unna Sparebanken Sør Amfi.

– Takk, det var et kjempeforslag. Verdens største høres bra ut. Det må jeg drøfte med min jobbmanager Per Carsten Michelsen. Men det finnes jo også andre forsikringsselskaper i Arendal, har jeg hørt.

Hva tror du om sesongen som kommer?

– Jeg tror det blir flere gull. ØIF Arendal har vært best i sesongen, og vi hadde lite å stille opp mot laget både i Sparebanken Sør Amfi og i Remmenhallen. Jeg må bare beklage at kampen i romjula i Halden skjedde i en hall med bare 10 grader, men en vaktmester hadde glemt at det skulle være aktivitet der i skoleferien. Det tok faktisk helt til neste år at jeg fikk varmen i kroppen igjen. At det var så mange tilreisende tilskuere på den kampen, gjorde at jeg fikk et ekstra godt inntrykk av klubben. Jeg liker Svermen det lille jeg har sett. Men tilbake til spørsmålet, det blir flere gull. Masse gull!

Og hvordan er du fornøyd med oppholdet i Halden?

– Vi var årets store overraskelse, og vi fikk sjetteplass med en luke ned til syvende plass. I tillegg gjorde vi det bra i kvartfinalen i sluttspillet, så det var en bra sesong. Men dette har jeg kunne si etter hver sesong, og nå er jeg klar for å spise fransk hotdog og remulade med de store. Nå går jeg for gull i ØIF Arendal! Og Europa blir stort for hele klubben, meg selv inkludert.

Vi tok også en prat med Eirik Köpp om hva han synes om at venstrebackplassen styrkes. 

– Jeg digger det. Og etter skaden i vinter, er jeg endelig begynt å finne virkelig god form, og til seriestart tror jeg vi skal være svært gode på plassen. Jeg tipper vi kan utfylle hverandre bra.

Hva tror du om hvem av dere som er best i forsvar og angrep?

– Jeg satser på å få spille både forsvar og angrep, og med det tette kampprogrammet med mye reising som blir allerede til høsten, er jeg glad for at jeg får en god spiller på min plass. Han trenger hvile, og jeg trenger hvile i løpet av seksti minutter.

Marinko Kurtovic sier følgende:

– Eirik Köpp kommer til å få masse spilletid, og glem det med at de blir de to på venstrebacken. Det er en mulighet, men vi må først utvikle vår nye spiller til å tilføre laget noe. Jakobsen har mye å lære av oss her i klubben. Jeg skal utvikle ham til å lære vårt spill, og det eneste som er sikkert er at Eirik Köpp er på venstrebacken, og så får vi se om Jakobsen blir venstreback sammen med Köpp eller om han spiller en blanding av venstreback og midtback, eller at jeg spesialiserer ham på annet vis. Köpp kan bli en ny Jørgensen Hofstøl, jeg håper aldri han forlater klubben vår. Han har de rette verdiene og ville hatt en mye råere progresjon hvis han ikke hadde mistet deler av fjorårets oppkjøring pga OL. Og så tror jeg at Jakobsen har det samme som vi ser etter. Jeg er imponert over antall scoringer som han har fått til hos årets overraskelse Halden, men der har det omtrent bare vært han som kunne avslutte, og det uten særlig plan for angrepsspillet. Så jeg blir selvfølgelig glad for at Jakobsen scorer flere mål enn Dahlin neste sesong, men det viktigste er at han hever laget slik at vi kan fortsette å vinne kamper og gull. Det er ihvertfall en glimrende signering.

Vi ønsker Lars Jakobsen lykke til i ØIF Arendal