Marinko takker André Jørgensen Hofstøl – ØIF Arendal
Foto: Amanda Kurtovic

Marinko takker André Jørgensen Hofstøl

Kjære André.

Festen i Arendal i kveld er for deg. Du er sammen med dine beste venner på banen på toppen av det du kan oppleve innen sport. Det å ta din lille, lokale moderklubb, til å bli Norges beste, er noe mange har prøvd før deg. Vi ville ikke klart det uten deg.

Takk for glimrende og målrettet innsats på alle treninger før denne sesongen. Takk for at du til tross for høy håndballalder aldri har latt småskader og dine større slitasjeskader stoppe deg. Takk for at du var ute på parketten før den siste seriekampen i Runarhallen for å varme opp, bare for å vise at du støttet laget. Vi vant en historisk seier, vi ble seriemester.

På samme sett ble du historisk i Oslo Spektrum. Jeg har vunnet gull i Spektrum før, men denne gangen var det helt spesielt for meg, da vi spilte om ØIF Arendals første trofè. Det var det også for deg. Første gull til moderklubben, klubben som har bygd deg opp, sendt deg rundt i Norge og sendt deg ut i Europa. Takket være deg, vant vi det gullet. En lagseier, og vi hadde ikke klart det uten at du sammen med de andre gutta holdt hodet kaldt i opphentingen mot Bodø. Og jeg visste at du kom til å sette den straffen. Iskaldt, med kvalitet, og selvfølgelig gikk den i buret.

Men mitt hovedpoeng er ikke at du har vært best når det gjelder. Det som er enda viktigere er at du har vært med hele veien. Du har stilt opp for å bygge god lagmoral, du har dratt de unge gutta opp, du har hatt en ro som er en god leder verdig, og du har vært god med de sterke personlighetene vi har rundt klubben, og i laget. Du er venner med alle, samtidig som du ikke er naiv, men stiller rimelige og tøffe krav om at alle må stå på for laget. Det gjelder trening, det gjelder i bussen, det gjelder på banen og du er altså en klippe som person med fantastiske lederegenskaper. Alle vet at du takler presset i kampens hete, men jeg vil trekke frem at du takler hverdagen enda bedre. Den egenskapen er det ikke mange som har. Noen tror du er sjenert, men jeg vet at du ikke tar hastige beslutninger. Du tenker deg litt om, før du gjør en vurdering, og så satser du på magefølelsen din og jobber for det du føler er riktig. Den spesielle egenskapen må du holde ved i ekteskapet, i din nye tilværelse i Norac som en mann de satser på, og når du blir trener på mitt nivå en gang i fremtiden. Det siste er opplagt.

Jeg sier ikke takk for alt ennå, men takk for nå., Og jeg gleder meg til å fornye lisensen din for neste sesong. Jeg gleder meg til å ha deg på lur når vi møter tøff motstand til høsten. Jeg vet at du kommer til å stille opp for oss hvis vi får skader, eller at vi trenger litt ekstra hjelp for å nå nye gull etter sommeren. Treningsopplegget ditt bør være tre 18-hullsrunder i uken, en joggetur til Sparebanken Sør Amfi i ny og ne, og en snøballkrig med de andre guttene på Nidelvåsen fører til at kanonen din alltid vil holdes ved like med god presisjon.

Ta vare på familien din fremover.

Sköt om dig!

Marinko

PS! Sett denne på Madam Reiersen kl 23:30 i kveld.

11118115_10155567194545088_1826934947_n