Alle elsker André – ØIF Arendal

Alle elsker André

I kveld blir det stor fest i Arendal, og sett i lys av dagens nyhet fra André Jørgensen Hofstøl, har det vært mange som har ønsket å komme med noen hyggelige ord til vår spiller nummer 33.

Untitled design (2)

Den første vi snakket med i dag var selvfølgelig Kristian Kjelling. Hva synes du om André?

«André Jørgensen Hofstøl er en kjempegod spiller med helt spesielle kvaliteter på banen, men med enda større kvaliteter utenfor.»Kaare Rannekleiv fikk vi tak i like før sola gikk ned over Nidelv båtbyggeri i Kina i dag:– «Det er alltid trist når en legende gir seg. André har hatt en fantastisk karriere som ble avsluttet med to gull for ØIF Arendal. Vi vet alle at klubben ikke ville klart det uten ham. André er en fargeklatt og lokal spiller som bør æres for den jobben han har gjort. Ikke bare i Norge, men også for det han gjort i utlandet.»

Håvard Tvedten takker André:

– «Jeg har vært så heldig å få spille sammen med André på både yngre landslag, på seniorlandslag og på klubblag i Aalborg. En fantastisk spiller, som har noen spisskompetanser som har tatt han veldig langt i håndballverdenen.

André er jo (nesten) alltid i godt humør, og vi deler jo samme type humor, så det har blitt mange vittige stunder og latterkramper igjennom årene som har gått. Han fikk jo også tittelen «Feedbackens far» da han var ekstremt god til å gi positive tilbakemeldinger. Jeg husker alle de utrolige reisene vi har hatt sammen, med lange bussturer, hotellopphold, kaffepauser, filmer vi har sett, inn- og utsjekk, treninger, løpeturer, opp- og nedturer og selvfølgelig alle håndballkamper. Jeg er jo god venn av André, og kommer jo heldigvis til å ha kontakt med ham videre, men jeg vil takke og hylle han for en fantastisk karriere, og ønske han et stort lykke til med ny tilværelse som håndballpensjonist.»

Også evigunge Kjetil Øygarden sier positive saker om dagens hedersmann:

– «André er en legende og hedersmann. Han har vært helt avgjørende for ØIF Arendals reise mot toppen av norsk håndball til de to titlene som ble sikret denne sesongen. Spesielt imponerende er at han avslutter med stil etter å ha vært en av Grundigligaens beste spillere sesongen 2014/15. Jeg håper ØIF Arendal som klubb knytter Andre til seg som ressursperson.

Hva husker du best fra de årene du har jobbet for å nå målet om at ØIF Arendal skulle bli et topplag i norsk håndball?

Her må jeg takke litt først. Takke André for at han trodde på klubben og ble med på prosjektet ØIF Arendal da satsingen for alvor begynte. Han har bokstavelig talt hele tiden vært et fyrtårn på reisen.»

IK Granes forsvarskjempe, og tidligere Øyestadspiller Cecilie Guttormsen har også mye fint å si om André:

– «Det er litt uvirkelig å tenke tilbake på den fantastiske merittlisten og håndballkarrieren André har hatt, for den er virkelig imponerende! Han er en helt unik og fantastisk håndballspiller og person, og jeg tror ikke alle forstår hvor stor han er i håndballverdenen. Han er et forbilde og rollemodell for mange, meg selv inkludert.

Og når han dette siste året i en alder av 36 presterer på det nivået han gjør, og i cupfinalen «fyrer av» skuddet iskaldt rett over hodet på keeper – noe som førte til GULL, ja da var jeg stolt, utrolig stolt. Cupfinalen med André går inn som ett av de største idrettsøyeblikk for meg, da var han konge.
Vi må heller ikke glemme at det er en vakker, flink og tålmodig kone som nå endelig får litt sammen med gullgutten. Karrieren har gått bra takket være kona Tina, som har vært der hele tiden som Andrés beste støttespiller. Til slutt vil jeg si noe direkte til André: Så nå kan du kanskje ta deg tid til å ta den tomme tallerkenen ut av kjøleskapet når du har spist pizzarestene, og sette den i oppvaskmaskinen, og ikke bare sette den i kjøleskapet igjen så Tina må gjøre det. »

Vi har også fått snakket med Preben Vildalen, som på mange måter har hatt en lignende karriere som André med landslag, utenlandsopphold, og å gi seg etter at man har tilført ØIF Arendal bred kompetanse:

– «Han er en godgutt, og han har i tillegg til glimrende fysikk, vist seg å være seig og god på alt som har med topphåndball å gjøre. Jeg synes nå det vil være smart av André å kun satse på landslaget, i og med at han sier i avisen i dag at han ikke lenger gidder å trene syv dager i uken. Selv om Christian Berge har fått landslaget til å vinne en kamp mot Kroatia nylig, trenger de en ren landslagsspiller. Der har vi 36-åringen fra Nidelvåsen.

Fra spøk til alvor. Han har vært en sabla god og gild spiller. Men jeg må komme med et råd. Det er mange som tror at det blir avslappende å bli håndballpensjonist. Det skal jeg si deg, det er et voldsomt mas. Telefonen ringer støtt, og alle regner med at man skal bruke tilsvarende tid som man brukte på håndball, på å pleie håndball og familie. Jeg må bare råde André til å dyrke hobbyene sine, Jakt, fiske og golf, og skru av mobilen. »

Eirin Sprenglewski, som jo nå er sentral i IK Grane, og som også var med på å få Sørfjell opp og ned i eliteserien sier følgende om André:

– «Siste året har Jørgensen Hofstøl vært glimrende. Det å gå foran som et godt eksempel på treninger og gjennom hele sesongen er beundringsverdig. Jeg synes også han har vært ved svært godt mot når det har butta litt imot på kampene nå på nyåret. Vi er også mange som har lagt merke til at han er veldig nøye med å ta seg tid med fansen etter både borte- og hjemmekamper. Det er med på å skape vinnerkultur i klubben, og vi har alle mye å lære av André.»

Til slutt snakket vi med fru Jørgensen Hofstøl, fjorårets håndballfrue Tina.

– «Beklager, men jeg er utenlands. Jeg er på en av mine mange utenlandsturer, denne gangen med venninnene mine.

Å, er du i New York nå igjen?

– Nei, det var før påske. Nå er jeg i Paris. Jeg jobber med å bli årets håndballfrue 2015 også, i og med at jeg bare har en vårsesong på meg, må jeg leve glamorøst og knuse all glamourmotstand så det holder frem til cupfinalen i Spektrum i romjula som kommer. Jeg har akkurat vært i Rue St Honorè på shopping. Og nå sitter vi på toppen av Centre Pompidou og hører på dj-settet til Stephan Pompagncac. Visste du at selv dyre champagner er veldig billig her? Men hva lurte du på egentlig?

Har du noe fint å si om håndballhelten André?

– Det er så fin musikk her, hører deg bare såvidt. Det meste er sagt i dag. Det har vært herlig i alle år med håndballen, og jeg støtter ham i å legge opp. Han er en supermann, og alle burde ha en mann som meg.»

Det har vært gøy å snakke med alle håndballheltene og heltinna på Nidelvåsen som har gitt Jørgensen Hofstøl en fin attest.  Takk til alle som tok telefonen for å få til denne artikkelen.