Eirik Heia Pedersen signert i to nye år – ØIF Arendal
Eirik Heia Pedersen og Sondre Paulsen etter en av årets mange seire.

Eirik Heia Pedersen signert i to nye år

Vi har fått gode nyheter fra Sparebanken Sør Amfi i dag. Eirik Heia Pedersen er signert ut sesongen 2016/2017.

Eirik er vår kaptein, og har hatt en glimrende sesong. Han har også utviklet seg godt som spiller under Marinko Kurtovic og Marinko uttaler følgende:

– Eirik er spillermoralens vokter i laget vårt. Han trenger å utvikle seg i angrep, i forsvar er det lite å sette fingeren på. Vi har hatt mange middels gode kamper hvor Eirik har vært den som har gått foran i sluttminuttene når melkesyra kommer og konsentrasjonen blir svakere. Da går Eirik i bresjen for å krige til at seieren går i boks. Gang på gang.

Asle Gran er kanskje den i støtteapparatet som kjenner Eirik best. Asle var som kjent trener for ØIF Arendal andre halvdel av forrige sesong.

– Eirik har jeg bare godt å si om, unntatt et par momenter mot slutten av dette intervjuet. Først og fremst er han ukomplisert, og gir alltid gass for at det blir fart på sakene. Det gjelder på trening, foran kampene, i starten, midten og slutten av hver enkelt kamp, og han er også god til å lede foran når vi feirer. Eirik har enormt mye energi, og er en utrolig sterk spiller mentalt og fysisk. Det er kun en i klubben vår som er sterkere, og det er hans lillebror Thomas.

Hva tror du om Eirik fremover?

– Med det løftet han har fått denne sesongen, tipper jeg at han blir bedre neste sesong. Jeg tror også han vokser spesielt i angrep. Jeg liker godt å se på når han har en bitteliten luke, og ligger hårfint innenfor marginen for å få brøyt, og på uforklarlig vis klarer å avslutte. I forsvar er han viktig, og holder moralen i laget oppe ved å gå foran som et hardtarbeide, godt eksempel.

Var det noen tvil om at Eirik skulle signere videre?

– Ja, det var det. Eirik har jo alltid sett opp til sin lillebror Thomas, og ønsker på sikt å jobbe offshore. Så vi takker lav oljepris for at han ikke har tjans på å reise ut ennå. Vi har lagt inn sperre på STCW-95 og HUET på alle landets kurssenter som et foreløpig tiltak. Vi har også snakket med alle Arendals sjømannsleger, slik at de ikke vil utstede en helseattest. Selv om de har gym på rigger og skip, så vet vi at de også har mye mat der ute på sokkelen, så det hadde gått galt. Eirik er som kjent den som spiser mest på laget. For tiden blir det omdannet som muskler, men det kunne fort gått ut over håndballfysikken, selv på en 2:4-rotasjon. Vi har altså gjort hva vi kan for å stoppe ham fra å dra ut, akkurat som vi kommer til å gjøre det samme hvis han planlegger å gi seg om to år.

Du er snakkesalig i kveld?

– Ja, Eirik, han kan jeg snakke om i timesvis. Han er ikke så snakkesalig selv, men er man kaptein må man tåle å bli omtalt på godt og vondt.

Vi vet jo nå at lillebror Thomas er sterkere enn Eirik, men er du ikke selv redd for å få en omgang juling?

– Eirik har bra psyke, men han vil aldri få overtaket på meg. Husk at jeg har en kropp som bygd opp på 17 sukkerbiter pr flaske av det jeg selger.

Det var da voldsomt hvor mye rart du skulle si i kveld. Er det kveldssola over Klodeborg som gjør deg så munter?

– Nå skal jeg si noe som få kommer til å tro. Men et av kriteriene fra Eirik før sesongen vi akkurat har avsluttet for å forlenge da, var at han skulle slippe å ta med håndballskoene hjem etter trening og kamp. Det innfridde vi, men før neste sesong har Trygve Røisland stilt krav om at skoene ikke lenger skal bli i det toppbevoktede materialrommet i Sparebanken Sør Amfi.

Og hva er så grunnen til det?

– Fotlukten i de skoa er blitt et HMS-problem. Trygve mener selv at skoene lyser i mørket, og at det ikke har vært et insekt i hallen et par treninger etter han innviet nye sko sist. Jeg vet dette er dårlig reklame for de som leverer skoa, men jeg kan forsikre om at det ikke er skoenes problem.

Men du, nå ble det mye rart om Eirik. Det er jo en gledens dag på Sørlandet. Heia Pedersen har signert to nye år, og du må få frem noe annet enn pubertal skit om en av våre beste menn. I tillegg har du lagt inn underlig snikreklame for din arbeidsgiver.

– Ja, få med at Eirik har gått fra å være tøff på banen og tøff hjemme, til å forbli tøff på banen og en real tøffel hjemme. På grunn av at hans nese tåler det meste av luftpåkjenninger, er han blitt en kløpper på å skifte bleier på eget avkom og onkelungen fra Naudebroveien. Altså hans fysisk overlegne lillebror får også hjelp av Eirik til bleieskiftet.

Vi vet ikke helt om vi skal takke for praten med deg, Asle. Er dette ledd av en ny strategi å psyke ut spillere med normal eller sterk psyke?

– Ja. Vil du ha mer om Eirik?

Nei, takk. Det holder nå. Hvis Agderposten ringer for å be deg om å utdype dette intervjuet, vær vennlig å be om sitatsjekk, og send over svarene dine til styret før det går i trykken.

Vi takker Eirik for at han er med oss videre. En gledens dag.