Vi har signert Kenny Ekman – ØIF Arendal
Spiller nummer 87 i Oslo Spektrum 30. desember 2014 når han fyrer opp stemningen etter en ØIF Arendal-scoring.

Vi har signert Kenny Ekman

Gromgutten Per Kenny Ekman signerte i kveld for ØIF Arendal. Det skjedde hjemme hos Per Carsten Michelsen under lørdagstacoen for å feire dagens første signering, med David Rui. Forhandlingene var tøffe, da Kenny er en person som mange er sugne på å ha i stallen. 

Kenny vokste opp i Ludvika i Dalorna, tre timers kjøring rett øst for Kongsvinger. Det lille stedet med 14000 innbyggere er faktisk mest kjent for å ha fostret Kenny, og ikke minst vokalisten i Hypocrisy, nemlig Peter Tagtgren. Etter at Kenny som tolvåring startet Ludvika hondbollsforening, gikk han til Tralleborg, Faborg HK i Danmark, før han tok veien over Skagerrak til oss.

Kenny, du valgte oss igjen. Takk for det. Men hvorfor?

– Litt av premien med å vinne to gull er jo at vi skal spille ute i Europa, og det gikk opp meg at ØIF Arendal har lært et nytt ord: Tittelforsvarer. Vi har et press på oss på å vinne neste sesong også, og det blir kanskje en større utfordring enn før denne sesongen. Vi merker jo at alle motstanderne vi har hatt etter vi begynte å lede tabellen i fjor høst har tatt oppgaven mildt sagt seriøst. Spesielt nå på slutten merket vi det, i og med at flere av våre spillere ble landslagsaktuelle og vi fikk mye presse og omtale over hele landet. Så det blir tøft, og jeg er jo litt tøff. Eller tuff som det heter der jeg kommer fra.

Hvordan fungerer det med deg. Du har jo et press på deg for å få mer spilletid enn tid på benken foran hver kamp.

– Det har gått bra i år, både med å slite benken og at dommerne sender meg ut på benken. Marinko har fulgt meg godt opp, og jeg forsøker hva jeg kan på å ligge innenfor dommernes smertegrense på hvor mye juling jeg kan gi i forsvar.

Du var oppe og veivet med hendene i slutten av cupfinalekampen i Spektrum så vi på tribunen skulle lage mer liv. Vi hørte det godt, men merket dere noe til det på banen?

– Oh yes, det skal jeg love deg. Det ga oss et ekstra gir til å slå Bodø. Det var en underbar dag.

Og privat, hvordan fungerer det i Arendal?

– Jeg er veldig glad i denne byen, og etter å ha bodd her noen år, må jeg si at jeg føler meg hjemme i Arendal. Jeg bruker hele byen, og har heldigvis en jobb som gjør at jeg kommer meg rundt og får sett alt det fine i Arendal. Jeg jobber som personlig assistent i tillegg til håndballen, og det gir meg mening, i tillegg til å spre håndballglede på banen.

Du har fått deg en liten arendalitt i Evelyn, og dama di Kristine er fra Hisøy. Er ikke det deilig?

– Livet mitt er deilig. Jeg har det bare bra. Det beste med Arendal er jo jentene, så jeg er heldig med at jeg har to. Det holder for nå, hvis det var det du spurte om.

Du har jo en viss tilknytning til Studio 5. Hvilken hudkrem bruker du?

– Altså jeg påfører ikke hudkrem selv, men det er jo ofte jeg våkner opp om morgenen med at Kristine har fiklet litt og pleid huden min. Og jeg får vite hva det er. Mange liker jo Sisley, men jeg sverger til Babor Moisturizing Cream. Det er en lett gelkrem. Hjemmet vårt er Myras beste spa. Jeg fikk en gang et gavekort på Kragerø spa, men det blir omtrent som å kjøpe blomster til en som jobber i blomsterbutikk. Jeg prøver å si til gutta på laget at det ikke er bra nok å kjøpe Elizabeth Ardens 8 hour cream i julklapp, men de mener at produktene jeg anbefaler er for dyre.

Hvor på Nidelvåsen bor dere?

– Det er en myte at alle spillerne bor på Nidelvåsen, det er bare halvparten. Det virkelige Beverly Hills er på Myra. Da har man kortere vei til vårt Mekka, nemlig treningsanlegget i Sparebanken Sør Amfi. Man kan merkbart se det på vi spillere som bor på Myra på fysikken. De best trente er Åsmund Strat og meg. I tillegg er Grundigligaens seigeste spiller, jeg snakker selvfølgelig om muskelbunten med skadepausen fra Island, Einar Ingi, bedre trent enn gjengen på oppsida Vrengen. Vi bor alle på Myra, og vi har det flott her.

Dette er veldig gøy. Vi håper du er i storform utover håndballhøsten.

– Jeg lover at jeg skal gi alt for ØIF Arendal. Med en tidlig signering, så gir det meg gode forutsetninger for å ha fullt fokus på å bidra mest mulig for klubben. Og jeg har ikke planer om å legge opp etter sesongen som kommer.

Tusen takk til Kenny for en hyggelig signeringsprat.