Før kampen: Vår gode venn Johan Zanotti – ØIF Arendal
Johan Zanotti i Sparebanken Sør Amfi søndag 19. april etter nok et tap mot oss.

Før kampen: Vår gode venn Johan Zanotti

Kjære Johan. Du er jo blitt den treneren vi liker best å slå i klubben vår. Det ble liksom et tomrom etter at Christian Berge lot Elverum i stikken, og nå prøver vi liksom å bli venner med ham, siden vi ser at han ikke vil ta ut Medhus på landslaget. Vi har jo respekt for deg, samtidig som vi liker å tulle med deg. Velkommen igjen til Sparebanken Sør Amfi, Johan Zanotti.

Vi har vunnet to av tre av kamper mot dere siste ukene, samt en i høst. Hvorfor har vi vunnet?

– ØIF Arendal har vunnet pga han J***a Medhus. Utvisningen på slutten var ille. Nei, forresten vi fikk to horrible utvisninger.

Nå gjelder det. Hva tror du om deres egne sjanser? Er stallen din skadefri før vinn-eller-forsvinnkampen?

– Vi har litt skader på alle spillerne. Dere har 25 unge spillere som er unge. Til og med jeg er litt skadet. Jeg har to armer som verker og vondt i fingertuppene.

Har tanken slått deg at vi tapte mot dere i Runarhallen, slik at vi skulle få større billettinntekter i Sparebanken Sør Amfi ved en tredje Runarkamp, slik at vi får så mye penger at vi kan kjøpe hele laget ditt, og gjøre det til farmerlag og deg til assistent-trener?

– Faglig sett er ikke det noen god løsning, da Marinko har lite å tilføre meg som eventuell sjef. Jeg er glad for at vi hører hjemme i sluttspillet, derfor har det blitt to uavgjortkamper. Men jeg sier det igjen: J***a Medhus. Han må ha vondt i armene fremdeles, når han alltid hever armene etter en redning. Han har reddet laget deres gang på gang.

På søndag. Du var så sint, så sint, og Medhus måtte roe deg ned etter kampen. Hvorfor var du så rød i toppen?

– Det var faktisk en diskusjon med Medhus. Jeg spurte han om han var fornøyd med dommerne i Sparebanken Sør Amfi. Det var han. Men jeg så det tildels annerledes. Dommerne holdt ikke trykket. Det var rett tråkigt for oss. Akkurat som dere klagde på dommerne etter vår hederlige seier i Runarhallen uken før.

Hvem tror du vi trekker til semifinalen?

– Vi kommer til å trekke Bodø.

Men dere er uansett for langt ned på tabellen for å trekke, og spørsmålet er hvem vi trekker.

– Takk for klargjøringen. Dere har pest eller kolera å velge mellom. Men vi vinner.

Marinko sier at du er lett å hisse opp. Er du det?

– Nei. På seg selv kjenner man andre. Han står og vifter og roper på passivt. Min italienske stil er litt mer sofistikert som gammel romer. Joggen i Marinko hisser seg opp lettere, og er mer spontan. Jag är nästan för lugn. Men ikke i morgen.

Hva om jeg sier at laget ditt har sluttspillets tynneste stall og at dere spiller utrolig kjedelig håndball når ikke Nummis er med. Dere er jo det laget som trekker minst tilskuere til hver kamp, til tross for at Sandefjord før du kom til byen var håndballby nummer en i Kongeriket. Dere har ikke engang buss i morgen.

– Du hisser ikke opp meg. Det er ikke på grunn av meg at hallen er dårlig besøkt. Når Zanotti er i hallen burde det være fullt. Jeg har ikke engasjert meg i busstransporten. Jeg tenker mest på det som skjer på banen og på Facebook. Der deler jeg alt fra verdensproblemer til å hylle supporterne i andre klubber hjemme i Sverige. Jeg er den håndballtreneren i Norge som deler mest på Facebook. Jeg deler så mye at jeg har fått advarsel fra Silicon Valley om at jeg deler for mye.

Nå som du har blitt vant med å tape for oss i 75% av kampene siste halvåret, takler du det bedre for hver kamp?

– Vi taper med fire og tre mål i de foregående kampene. Det er kul å møte Arendal, det er jevne matcher. Og fra benken er det virkelig det mest lettleste laget i hele Grundigligaen. Trekkene er åpenbare å lese. Men S****s Medhus. Han er ikke like lett å lese. Jeg liker ham, og hater det han gjør for dere. H******s Medhus! Argh! Sukk og stønn.

Om kampen på søndag som var: Du har snakket om hell, men vi sier at dere har hatt flaks med å bare tape litt. Och vem har sagt att just du kom till världen för att få lycka och solsken på färden?

– Det går så lenge hvalfangstskutan kan gå. Det var små marginer begge kamper i sluttspillet. Det blir det også i morgen.

Ingen trenere kommer på å sette frimerke på Eirik Heia Pedersen. Men han avgjør når tempoet synker i andre omgang nesten hver kamp. Blir du den første?

– Jeg liker ikke å sette frimerke. Knaptnok i overtall. Veldig sjeldent bruker jeg det. Skulle jeg satt frimerke på noen av ØIF Arendals spillere, skulle jeg gjort det på playmakeren Vidovic som skaper mye problemer for oss motstandere. Han er nesten like god som s****s Medhus.

I siste seriekamp, så ydmyket Medhus laget ditt med å score etter fem minutter fra eget målfelt. Vi på tribunen trodde det var en litt vel hard pasning til Jøndal, men Medhus skjøt med fullt overlegg. Hvordan skal du motvirke at det skjer denne gangen?

– Det skjer ikke i morgen. Jeg har ikke noen taktikk for det for den j***a målvakten. Men jeg har en taktikk for resten av dere lettleste.

De to Gimletrollene Arne Mikael Kristiansen og Kenneth Abrahamsen, tett fulgt av delegat Thomas Aastrøm skal dømme kampen i morgen. Er dette de tre du allerede nå planlegger å legge skylden på når dere taper, og stopper på Lefsa og trøstespiser på den lange veien tilbake til hvalfangerbyen uten supportere?

– De gutta er rutinerte. Jeg tror de holder kampen ut.

Er det ny taktikk å smiske på dommerne før kamp?

– Nei, de er gode. Jeg er glad for at de dømmer den viktigste kampen i morgen. Det bør dere også være.

Vi har fremdeles ikke signert vår viktigste mann Trygve Røisland. Har du sendt ham et tilbud?

– Ingen kommentar, men Trygve er ikke bare verdt sin vekt i gull, han er gull og gullig.

Vi vil ha et veddemål. Hva utfordrer du Marinko til?

Ingen veddemål. Hvis vi vinner så er det stort. Dere har høye skuldre og alt presset på dere. Jeg er redd for at hjertet til Marinko hvis han skal få enda mer press på seg. Ingen forventer at vi skal vinne, men det gjør vi.

Og resultatet, hva tipper du?

Vi er litt som romerske helter. Vi samler krefter i de gamle skrottene våre, og kjemper heroisk fra avkast til siste kast er tatt. Da skal vi juble når det blir elendig stemning på tribunen i Sparebanken Sør Amfi.

Vi takker Johan Zanotti for praten, og ønsker ham lykke til i vårt eget fort i morgen, Sparebanken Sør Amfi.