Hils på Langeid – ØIF Arendal

Hils på Langeid

Du trodde kanskje at vi har komplett lag, men tror du jammen ikke at vi har signert nok en tometer høy spiller før neste sesong? Damer og herrer, hils på Fredrik Langeid.

Jasså, unge Langeid. Er du fra Langeid i Setesdal? Har du spilt for Otra?

– Å neidu, jeg er fra Vestfold. Men jeg har røtter inn mot Asdal skole hvor Bjørgulv var lærer. Min grandonkel. Jeg har blitt lovet en rundtur med Linn Therese Larsen på skolen i august. Det ser jeg frem til.

Vi er glad i Setesdal i Arendal. Vi arendalitter drar til Hovden ganske ofte. Det er vår favorittdal etter Dalen ved Nidelvåsen, hvor kanskje du selv ender opp. Vi kommer alltid til å huske på deg når vi kjører gjennom Langeid. Forvent deg Snapchats fra Svermens styre foran Langeidskiltet.

– Det er en stor ære.

Du anses for å være et stort stortalent.

– Jeg er 203 centimeter lang. Jeg får plass til Marinko under armen.

Det var da voldsomt. Men vi har hatt flere spillere med samme høyde, vi nevner Jørgensen Hofstøl, Petar Topic og Marcus Dahlin.  Men hvor spiller du på banen?

– Jeg er høyre bakspiller. Venstrehånda mi er min beste.

Hvem kjenner du i ØIF Arendal?

– Jeg har spilt med Eirik Köpp før på landslag. Han er en fin fyr. Ellers har jeg blitt litt kjent med Per Carsten Michelsen og selvfølgelig Marinko Kurtovic.

Du er 18 år. Skal du nå flytte til Arendal?

– Det er korrekt. Jeg skal jobbe og spille i Arendal. Jeg vet ikke helt hva jeg skal jobbe med, men klubben har en plan.

Du har 9 landskamper på aldersbestemte lag, og har kommet på tredjeplass i landsserien. Hva kan du tilføre laget?

– Først og fremst er jeg nok en spiller med potensiale, og det viktigste for meg er å trene under Marinko, slik at jeg kan utvikle meg til å bli bedre og etablere meg som en av ØIF Arendals spillere neste sesong.

Du har trent under Marinko før, hvordan var det?

– Jeg har spilt for ham i Runar, og han har hatt meg som elev på Wang Toppidrett. Han kjenner meg godt, og jeg vet nok at jeg får et særs knallhardt treningsopplegg under ham. Det kan få meg til å bli en skikkelig god håndballspiller.

Før Runar spilte du i STIF, og nå siste sesong har du spilt for Nøtterøy. Har du nå slått deg til ro med å satse alt i klubben vår?

– Siste sesong har vært tung. Jeg har hatt en fotskade som har gitt meg et langt avbrekk. Tidligere i år opererte jeg foten, så nå er jeg på vei tilbake.

Kontrakten din, hvordan er den?

– Den er fin, jeg er fornøyd. Jeg er signert for ett år, med gjensidig opsjon på ett til.

Og du så kampen i kveld i Sparebanken Sør Amfi. Hva synes du?

– ØIF Arendal er et vinnerlag, også i dag. Harde, tette kamper går gang på gang i vår favør.

Tar du og Pappa Langeid turen til Sparebanken Sør Amfi onsdag kl 19:00?

Ja, det gjør vi. Heia ØIF Arendal!

Velkommen til klubben, Fredrik Langeid