Før sluttspillkampen: Eirik Heia Pedersen – ØIF Arendal
Eirik Heia Pedersen med Kjetil Øygarden kvelden etter vi tok vårt første gull i Oslo i desember. Kampen om det tredje er godt i gang.

Før sluttspillkampen: Eirik Heia Pedersen

Vi leverte en elendig kamp borte mot Runar på søndag i Runarhallen og satte bare tyve mål i det andre buret. Nå har Eirik Heia Pedersen og laget satt oss i en situasjon hvor det er vinn-eller-forsvinn i Sparebanken Sør Amfi i vår første hjemmekamp i sluttspillet. Det kan bli vår siste hvis vi taper.

Eirik, hva skal man si om denne begredelige og svært skuffende starten på sluttspillet?

– Vi leverte noe av det dårligste jeg har sett borte mot Runar. Svært lite stemte. Jeg sier som Bryan Adams: «Please forgive me». Jeg skal skjerpe meg og lede guttene bedre på banen.

Men tror du oppriktig på seier til søndag?

Da har jeg et godt svar til deg. Jeg vil nemlig også trekke frem en annen setning fra den samme Adams: «The one thing I depend on is for us to stay strong». Så selv om vi ikke skal legge for mye i en kanadisk kjærlighetsvise, så vil jeg bare si at våre gutter vinner søndag.

Vi har jo tidligere spurt vår gud Marinko og hverman om hvordan treningen har gått i det siste? Skal du nå si at du har trent bra og funnet tilbake tempoet i spillet?

– Vi har trent bra og funnet tilbake tempoet i spillet.

Hva med Runar? Sover du dårlig? Er du redd for Zanotti og laget hans ref traumene fra sist kamp?

– Zanotti har en stall som er så tynn som en strikkepinne. Og Zanottis strikkepinne er bare en 15 centimeter lang pinne med bare 2 millimeter tykkelse.  Marinko kjører derimot 20 centimer og 12 millimeter tykkelse. Dette ble kanskje litt vel tung metafor for ØIF Arendals fans og lesere utover de som vet hvor Rosa Huset er. Så jeg kan bare si at stallen vår er bredest i ligaen, og alle gutta våre vet at dersom de ikke får oss i en solid ledelse etter første omgang, så skal tre- og plastsmaken sitte godt i fua i andre omgang. Gutta vet dette, og vi får kontroll tidlig søndag.

Blir ikke dette for enkelt?

– Jeg tror ikke det blir enkelt, men oppskriften er ikke for vrien. Vi må spille forsvar som vi alltid gjør. Svenn og Kristijan må hjelpe oss og ta mange baller, og så løper vi de i senk. Vingene våre spesielt.

Og hva tror du om støtten fra tribunen?

– Jeg tror det blir mye folk. Jeg likte veldig godt at Marinko inviterte russen og vi har hørt at russepresident Mari Gundersen har mobilisert godt til kampen, så bare russen blir over 100. Det er jo stort med sluttspill, så jeg regner med at alle vil se topphåndball hvor vi kan ta oss frem til Champions League-kvalifisering og vårt tredje gull.

Jeg trodde du skulle si noe om at Mamma Reidun opptrer i pausen til søndag?

– Mens jeg ventet på spørsmålet fra deg. Ja, Mamma har jo alltid hatt noen flotte venninner, og på søndag skal de styre pauseshowet. Jeg nevner fantastiske kvinner som Birthe Bryn Holvik, Aagot Harmens og head honcho Anitha Tvede. De damene, min Mamma inkludert, kommer mildt sagt til å gi inntrykk på et måpende Sparebanken Sør Amfi. Jeg anbefaler alle til å bunkre opp vafler og kaffi før kampen, og sitte parat i pausen og legge ut masse bilder på Facebook av gjengen. Jeg lover å laike alle bildene når jeg kommer hjem etter seieren søndag. Husk også at Per Carsten Michelsen har klar en signering i pausen. Det leste jeg ihvertfall i Agderposten.

Kommer pauseshowet til å påvirke kampen?

– Vi prøver å skjerme spillere som normalt bruker pausen til å kaste ball. De får bli med inn i garderoben med låst dør uten tilgang til TV2 Sumo.

Lykke til med din mors show.

– Takk, de heter «The Døsking Oldies». Nå var det like før jeg siterte Bryan Adams igjen.

Og hva tror du resultatet blir?

– Det blir flere mål fra oss enn sist kamp. Jeg tipper vi vinner 30-25.

Screen Shot 2015-04-16 at 22.45.34