Før kampen: Kari Sunde og Jørn Holmestrand – ØIF Arendal

Før kampen: Kari Sunde og Jørn Holmestrand

Det er en dag igjen til helgen avsluttes med første sluttspillkamp. Kari Sunde og Jørn Holmestrand er klar, og vi tok en prat med de to morgenfuglene før de fuglene hadde stått opp i morges. Neida, før faula feis i dag.

Kari og Jørn, hva tror dere om kampen i Runarhallen søndag?

– Vi liker ikke at vi heller ikke i denne kampen har med Andrè Jørgensen Hofstøl uskadet. Men ellers er jo guttene i storform. Vi føler at vi hadde bedre kontroll i sist kamp mot Runar enn kampene mot Stord og Bækkelaget. Og veldig gøy at både David Svenningsen og publikums store helt Kenny Ekman scoret et par mål hver.

Hvordan går mobiliseringen med å fylle opp Svermenbussen?

– Den går bra, og vi har noen få plasser igjen. Vi har altså plass til fleir.

Gull4

Hvordan var dere fornøyd med forrige kamp i Runarhallen?

– Å, du det var herlig. Etter kampen sto vi der og bare måpte. Vi var i en drøm, men da Svenn-Erik Medhus sprutet oss fulle av noe seigt kliss, da skjønte vi at vi var våkne. Etter mange sesonger uten å være i øverste divisjon, og nå at vi er blitt et vinnerlag, er det en storhetstid vi er inne i. Det å bli «the double»-mestre er en stor prestasjon i mine øyne. Tar vi i betraktning alt som gikk galt i forrige sesong og plassering ikke minst, for så å komme tilbake allerede denne sesongen å knuse all motstand. Det er rått! Ifjor tok vi 18 poeng – i år tok vi 36.

Hvordan har medlemstallet i Svermen utviklet seg siste år?

Jørn: – Medlemstallet i Svermen har ikke eksplodert, men etter omleggingen og kontigentøkningen før denne sesongen er jeg alikevel fornøyd med at vi har økt fra 244 til dagens 314 medlemmer. Vi går for å øke ytterligere og kanskje finne enda flere attraktive tilbud til våre Svermere. Vi har plass til flere.

Kari: Ja, det Jørn sa. Jeg merker meg at fleir og fleir kler seg i rødt og svart på kampene. Borte som hjemme. Dette er veldig bra, og vi er blitt mer synlige. Det liker vi!

Er Svermen Norges beste supporterklubb?

Jørn: – Ja, jeg synes vi har utviklet oss til det. Vi har folk på alle bortekamper, inkludert i Bodø hvor vi hadde Frode Staurset fra Klodeborg på tribunen som skreik og tuta.  Og tallet varierer fra 25 – 1700 og det er både vi og klubben veldig fornøyde med. Vi har det storveis på våre bussturer og alle som har vært med en gang har en tendens til å komme igjen.

Kari: Svermen er Norges største og beste supporterklubb, som utelukkende er der for gutta og konsentrerer oss om våre kamper. Mange andre lags supportere bruker mye energi på å slenge lite hyggelige kommentarer om motstanderlaget, det gidder ikke vi. Vi er også best til å støtte spillerne i de periodene i kampene hvor spillerne trenger oss som mest.

Hva er sjansene for sluttspillgull?

Jørn: Sjansene er absolutt tilstede. Vi slår Runar i to kamper (selv om bortekampen blir en nøtt). Så tipper jeg vi velger Haslum og tar de over 2 eller 3 kamper.  Så er drømmescenariet mitt nok en finale mot Bodø!

Kari: Sluttspillgull er såklart innen rekkevidde. Men alle skal være klar over at det er åtte lag som starter med blanke ark og alle har like mye å spille for. Jeg tror i likhet med Jørn at vi slår Runar over to kamper. Da er mitt ønske å møte Elverum hvis de ikke er slått ut av Fyllingen. Jeg elsker å slå Elverum på banen og Taigan på tribunen. Så håper jeg på en finaletur til Bodø, der har jeg aldri vært. Da skal vi dra på kaffebesøk til Frode Staurset og trene litt med Lødingen. Altså vi supportere altså.

Hva blir resultatet søndag?

Jørn: Tipper resultatet blir noe i samme dur som sist – 25-27.
Kari: Resultatet til søndag tror jeg blir at vi vinner 25-28, men jeg er aldri god til å tippe.

Hvem blir banens beste?

Jørn: Svenn-Erik Medhus og Magnus Jøndal.
Kari: Magnus Jøndal.