Spiller nr 26 er klar for kamp – ØIF Arendal
Foto: Jan Espen Thorvildsen

Spiller nr 26 er klar for kamp

Kristiansand Katedralskoles største håndballtalent gleder seg til første sluttspillkamp mot Runar søndag. Vi tok en prat med vår 201 centimeter lange 19-åring. Og for Eirik Köpp er det gode minner fra Runarhallen. Her hadde Eirik som sekstenåring en fantastisk debut for vårt elitelag 27. desember 2012. Kampen tapte vi da 30-29, og eneste lyspunkt i kampen var storspill fra debutanten som scorte hele seks ganger.

Eirik Köpp har etablert seg som en av våre viktige spillere denne sesongen med 29 scoringer. Nå jakter vi vårt tredje gull, og søndag møter vi Runar i Runarhallen i Sandefjord. Og Eirik Köpp er klar.

Hvordan er formen, har du fått skrudd inn kanonen på trening?

– Kanonen min sitter ikke helt som kanonene på Batteriet ytterst på Langsænæset ennå. Men jeg satser på å få skuddene til å sitte bra til kampen i Runarhallen. Jeg satser på seks scoringer. Jeg har en plan for at jeg skal finne god form til kampen. Kampen blir utrolig viktig for å ha et gode utgangspunkt hjemme for videre avansement.

Hva synes du om spillestilen til Runar?

– Den passer oss bra, og ligner litt på vår egen. Den er forutsigbar, og vi vet hva som møter oss. Det er også håndball som er underholdende å se på. Vi må ikke glemme at vi bare unntaksvis har slått dem i Runarhallen, og at de har knallbra hjemmestatistikk hjemme denne sesongen.

Og hva synes du selv om å spille i Runarhallen?

– Jeg husker stort sett det meste fra debuten, så jeg har gode minner derfra. Det var en stor dag for meg som jeg vil huske lenge. Det var også utrolig gøy nå sist, tusen takk til alle som tok turen fra Arendal og Oslo for å heie på oss. Det ble som å spille på hjemmebane, selv om jeg ble smultring. Runar hadde bra supportere, men de tapte kampen på tribunen soleklart. Det liker vi på banen.

Pekky Michaelsen spår at du blir en viktigere spiller neste sesong og at du da slår ut i full blomst. Hva tror du om det?

– Dersom jeg holder meg skadefri resten av denne sesongen og oppkjøringen til neste, håper og tror jeg å kunne bidra mer etter sommeren. Jeg ønsker å hevde meg og bli bedre for hver kamp.

Marinko Kurtovic har blitt sånn passe glad i å pendle fra Sandefjord til Sparebanken Sør Amfi. Hvordan er det med deg med skolegang og å bo i Kristiansand og de mange turene til Arendal hver uke?

– Det går fint. Veien er jo vesentlig bedre der jeg kjører, så det går stort sett greit. Jeg har valgt å vie det meste av fritid til håndball, og har en grei balanse mellom skole, håndball og andre sysler.

Og skolegangen går bra?

– Ja, jeg går videregående fremdeles, videregående 3 på Kristiansand Katedralskole. Det er eneste idrettslinja i Kristiansand, og jeg får bra med erfaring for å bli en bedre håndballspiller av den gamle KIF-kjempen Ingve Tofteland som er fra Vågsbygd.

Vi håper på seks nye scoringer søndag!