The Triple og The Røisland – ØIF Arendal
Kari Sunde og Per Carsten Michelsen (helt til høyre) før kampen i Runarhallen onsdag sammen med NRK Sørlandet. Vi møter Runar igjen i sluttspillet.

The Triple og The Røisland

Sportslig leder i ØIF Arendal har vært mye på jobb de siste to månedene. Vi tok en prat med ham to dager etter at gull nummer to denne sesongen var et faktum. God stemning og krystallklar strategi

Vi starter med et ledende spørsmål. Du sa til NRK Sørlandet i går at du hadde hatt en rolig torsdag på kontoret. Har lufta gått ut av ballongen etter to gull og du slår deg nå til ro med som god innsats som sportslig leder?

– Vi i klubben slår oss ikke til ro med to gullmedaljer, og derfor er det ikke påskefri for våre spillere, eller oss i ledelsen. Det er ingen grunn til å ikke gå «all in» for sluttspilltittelen nå. Først skal vi altså lade opp til sluttspillet. Så har vi i tillegg for lengst løftet blikket mot ny sesong, og forbereder oss for turene til Europa. Det at vi skal ut i Europacup betyr kanskje mange norske onsdagskamper, og reiser i helgene. Det er vi forberedt på.

Oppsettet for sluttspillet er nytt i år. Kan du fortelle litt om det?

– Sluttspillet er satt opp som turnering med kvart-, semifinale og finale. Det spilles best av tre dobbeltkamper i hver runde. I og med at vi vant Grundigligaen starter vi borte i alle runder, og får to hjemmekamper i alle runder hvis vi trenger det. Altså best av to kamper, og så en tredje kamp hjemme dersom det ikke blir avgjort med de to. Systemet er helt nytt i år, og vi tror dette passer oss meget bra. Og for publikum blir det stort å kunne følge spillerne i en ny gullkamp.

Hvorfor har vi valgt Runar som motstander?

– Spillerne fikk selv velge motstander, og de valgte Runar.

Hvem tror du vi møter hvis vi slår Runar igjen sammenlagt?

– Vi kan velge semifinalemotstander. Bortsett fra laget som kom på sølvplass i serien. Det er som kjent våre venner i Bodø som tok sølvet i Grundigligaen. Norsk Topphåndball kaller ØIF Arendal og Runar rivaler, men det er nok preget av siste dagers hendelser.

Vår store rival i alle år har vel vært Elverum. Det er laget vi elsker å slå på tribunen. Elverum skal spille mot Fyllingen, og dersom Fyllingen kommer til kort, kan vi slå Elverum en gang til. Det tror vi Svermen ville likt. Men hva tror du?

Først må vi slå Runar igjen, og de kjenner oss godt, både på banen og på benken. Så kvartfinale før semifinale. En sluttspillmotstander av gangen. Men at Svermen vil like å møte Elverum i enhver kamp, det vet vi alle.

Hva spiller vi om i sluttspillet?

– Det ligger 125 000 norske kroner i potten til sluttspillvinner og Champions League-kvalifisering. For oss i ØIF Arendal ligger det også en mulighet til å ta «The Triple». Sølv i sluttspillet gir 50 000.

Har du signert Trygve Røisland for neste sesong, eller sparer du forhandlingene til du er ferdig med spillerne?

– Vi er i samtaler med Trygve, han er verdt sin vekt i gull og alle rundt og i klubben håper han har tid og motivasjon til å bli med videre. Samtidig som har er et logistikkgeni som skjemmer bort guttene, vet vi at han nå har skaffet seg agent og er i dialog med flere tyske lag, så forhandlingene med ham blir mer krevende enn tidligere.

DSC_2500