Champagnespilleren Ekman snakker ut om Dahlin – ØIF Arendal
Spiller nummer 87 i Oslo Spektrum 30. desember 2014 når han fyrer opp stemningen etter en ØIF Arendal-scoring.

Champagnespilleren Ekman snakker ut om Dahlin

Kenny, hva har du gjort. Marcus Dahlin blir toppscorer mot Runar, og du dynker ham med champagne, og spruter flere liter med Dom Perignon rett i begge øyeeplene på ham. Var det noe hyggelig gjort?

-Jeg hadde fått et svensk nyss om at han hadde signert med noen i hjemlandet. Han ville nærmere sin Mamma Pia, og datingen hans i Arendal gikk ikke like bra som for meg. Mens jeg har vært mest opptatt av å stifte min egen familie og få egne barn, har Dahlin lengtet veldig hjem til Kalles kaviar, smörgåstorta og alla flaggans dag. Jeg har gjort det som har vært best for klubben, men Marcus har gjort det som har vært best for Mamma. Problemet med datingen til Marcus var at hver gang han ble spurt av noen av de lokale jentene i Arendal om å møtes for en kaffe eller litt mat, så valgte han Sportsbaren på Langbrygga. Der henger jo ofte vi andre spillere også, så det endte opp med at han satt og pratet håndball med oss gutta på date, mens en eller annen jente ble sittende å måpe. Sånn dating blir det ikke noe familieliv av i Arendal, så når han drar blir det uten noen familie igjen i Arendal utover håndballfamilien vår. Dette må vi ta alvorlig for fremtidige spillere. Vi må gi dem en familie. Det er det som heter Kenny Ekman-modellen. Og her sitter jeg med en vakker fru Ekman og verdens søteste datter og kommer aldri til å flytte fra denne fine byen.

Men er Sverige noe å dra hjem til? Den norske nasjonaldagen, og lokale rundstykker fra Jørgensen må jo være mye bedre? Og økonomien i landet er jo elendig, så Dahlin kan jo fort bli uten lønn. Og rekesalat fra Delikat er da bedre enn Kalle?

– Ja, jeg er helt enig. Det er nok bare det at han vil hjem til Mamma Pia som har vært utslagsgivende. Han snakket en stund om Tyskland, men da ville han jo kommet enda lenger vekk fra hjemlige trakter. Det håndballfaglige i ØIF Arendal er bedre enn der han skal.

Når begynte du å få kunnskap om at han kanskje hadde andre planer enn ØIF Arendal for neste sesong?

– Altså, først vil jeg bare si at Marcus Dahlin er en fantastisk bra spiller, en god kamerat og ikke minst har han vært veldig god i mange kamper for hele laget. Han har glidd godt inn i miljøet. Første tegn til at Marcus var på vei bort fra klubben fikk jeg før kampen mot Stord hjemme. Da fikk jeg nysset. Det fikk jeg høre via Astrid Saxi, vår eminente fysioterapeut som hadde snakket med Kurt Eckholt på en boligmesse hvor begge vurderte en Adax varmeovn. Kurt hadde nemlig hørt fra Ingrid Sunde, som er datteren til nestleder i Svermen, at Marcus hadde spurt Kari om å få låne TV2 Sumo-abonnementet (siden hun selv skulle på kamp) da Mamma Pia ikke ville ta turen til Sparebanken Sør Amfi. Da tenkte jeg at nå er det noe på gang. Alle vet jo at TV2 Sumo-abonnement er billig å kjøpe gjennom ØIF Arendal, og tar man seg hverken tid til å reise til Sparebanken Sør Amfi eller råd til et abonnement, da ringer alle bjeller.

Visste du om denne signeringen før Runarkampen?

–  Jeg vet alt. Jeg vet også om jeg selv blir signert neste sesong. Jeg vet også om Per Carsten Michelsen selv signerer seg selv for neste sesong. Men om jeg visste om Dahlins skrivekløe med signeringspennen, det vil jeg ikke si noe om. Men at han fikk noen liter fra Reims og Eparnay i begge øynene, det var på sin plass. Jeg synes også at idrett og alkohol ikke hører sammen, så det var fint å ikke drikke den på en håndballarena.

Hva skal vi gjøre nå uten Marcus Dahlin? Han har jo i gode kamper vært en viktig dimensjon for laget vårt.

–  Det har vi god tid til å løse. Marcus er topp motivert for hele sluttspillet, og han kommer til å gi alt for The Triple. Mark my words.

Vi tok også en kjapp prat med Marcus Dahlin etter at Kenny bablet i vei. Marcus sier:

– Jeg kjenner at det ble en veldig mulighet i Sverige for meg. IFK Kristianstad har en god plan, og det passer bra med mine planer. Karrieremessig føler jeg den rollen jeg får i min nye klubb blir både en god utfordring og at jeg passer bra inn i klubben. Nå har spilt for Ringsted og Allingsås. Klubben jeg skal spille for har opptil 5000 tilskuere på kampene. Jeg har signert en toårskontrakt, og jeg starter opp 1. juli 2015. Men først gleder jeg meg veldig til å ta The Triple med ØIF Arendal!

kenny2